Ομπράντοβιτς: «Η σειρά δεν έχει τελειώσει...»

Ομπράντοβιτς: «Η σειρά δεν έχει τελειώσει...»

Γιώργος Κούβαρης
Ομπράντοβιτς: «Η σειρά δεν έχει τελειώσει...»
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μπορεί να ήταν ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας του ωστόσο κράτησε χαμηλούς τόνους εν όψει της συνέχεια εξηγώντας ότι τα πάντα παραμένουν ακόμα ανοικτά.

Αρχικά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τόνισε: «Είναι φανερό ότι σε 48 ώρες όλοι προσπαθούν να κάνουν καινούρια πράγματα για να αλλάξουν την κατάσταση. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με πέντε διαφορετικούς παίκτες και περιμέναμε να είναι επιθετικός στην άμυνα και στην επίθεση και αυτό συνέβη και ο αγώνας ήταν διαφορετικός σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, βάσει της συνάρτησης της διαφορετικής πεντάδας. Κι εμείς προσπαθήσαμε να ανταπεξέλθουμε στα νέα δεδομένα» και συνέχισε:

«Ήταν πολύ σημαντικό ότι μετά το εξαιρετικό τους ξεκίνημα, να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την ψυχολογία μας και να παίξουμε το παιχνίδι μας. Βρήκαμε τρόπο να ελέγξουμε το παιχνίδι. Βλέποντας τα στατιστικά είναι φανερό ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να νικήσει, αλλά στις λεπτομέρειες αποφασίστηκε το τελικό αποτέλεσμα, στη συγκέντρωση, αλλά και στις δύο καλές άμυνες που μας έδωσαν τη νίκη. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι, να ξέρουμε ότι παίζουμε απέναντι σε μία σπουδαία ομάδα. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου και για τα δύο παιχνίδια, αλλά η σειρά δεν έχει τελειώσει».»

Όσο για το 0-2 της Φενέρ και το οποίο δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στην EuroLeague, είπε: «Πάντα κάποια πράγματα συμβαίνουν για πρώτη φορά. Οπότε η πρώτη φορά είναι η πρώτη φορά. Παίξαμε σ' ένα πολύ δύσκολο γήπεδο απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Κανείς δεν ήρθε σκεπτόμενος ότι θα νικήσουμε σε δύο παιχνίδια. Πήραμε ένα-ένα τα ματς, ήμασταν συγκεντρωμένοι κι αυτός είναι ο μόνος τρόπος. Επίσης όλα εξαρτώνται από την δουλειά των παικτών μου. Ήταν πολύ δύσκολο και σκληρό παιχνίδι, αλλά έπαιξαν δυνατά και γι' αυτό το αποτέλεσμα ήταν αυτό που ήταν. Η δόξα ανήκει στους παίκτες».

Για το γεγονός ότι η Φενέρμπαχτσε παίζει καλύτερα εκτός έδρας: «Είναι εμφανές ότι ισχύει αυτό. Αυτός είναι ένας λόγος που θα πρέπει οι παίκτες μου να είναι συγκεντρωμένοι στο επόμενο παιχνίδι. Έχουμε κερδίσει τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης, όλους εκτός έδρας, αλλά έχουμε χάσει από ομάδες που δεν ήταν τόσο καλές. Αυτό είναι το μπάσκετ. Θα πρέπει να παίζουμε χωρίς μεγάλη πίεση εντός έδρας. Κατά τη διάρκεια της σεζόν παίξαμε 23 παιχνίδια χωρίς έναν, δύο ή τρεις παίκτες».

Για το μικρό rotation: «Θα ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο αν μπορούσα να χρησιμοποιήσω όλους τους παίκτες για ίδιο χρονικό διάστημα, αλλά αυτό είναι ένα όνειρο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Παίρνεις τις αποφάσεις αναλόγως το παιχνίδι και τι χρειάζεται να κάνεις κάθε φορά. Αν ο Γιούντο έπαιξε όπως έπαιξε σήμερα μετά από 48 ώρες και σκεφτούμε πως έπαιξε και προχθές είναι κάτι ιδιαίτερο. Το ίδιο ισχύει και για άλλους παίκτες. Στην πορεία τον ρώτησα αν είναι κουρασμένος και μου είπε όχι. Για να είμαστε ειλικρινείς όλοι θα ήθελαν να παίζουν σαράντα λεπτά. Το παιχνίδι σου δίνει την απάντηση για το πως πρέπει να παίζεις κάθε φορά»