Τσάβι το θυμάσαι;

Τσάβι το θυμάσαι;

Βασίλης Σκουντής Βασίλης Σκουντής
Τσάβι το θυμάσαι;
Ο Παναθηναϊκός καλείται απόψε να μείνει όρθιος στη σειρά με τη Φενέρμπαχτσε και ο Βασίλης Σκουντής ανατρέχει στο προηγούμενο (ίδιο) κατόρθωμα του προπονητή του...

Η παροιμιώδης για την ανεξέλεγκτη εκτροπή της ελληνική υπερβολή άρχισε να διαχέεται (απ’ ό,τι πρόλαβα να διαπιστώσω ρίχνοντας κλεφτές ματιές στο Facebook) από το 25ολεπτό, όταν η Φενέρμπαχτσε με ένα σερί 7-0 μείωσε τη διαφορά από το 47-31 στο 47-38...

Κάποιος- έλεγαν οι προπονητές του διαδικτύου- να σκουντήξει τον Πασκουάλ, γιατί τον πήρε ο ύπνος!

Ως είθισται, εφόσον ο Παναθηναϊκός συνερχόταν και διατηρούσε τα μέχρι τότε κεκτημένα του ο Τσάβι θα ήταν θεός. Ατυχώς οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να ξανασηκωθούν και ο λεγάμενος είναι μυρωδιάς, παρκαδόρος, μέγαιρας, άσχετος και πάει λέγοντας...

Αλλά, ως γνωστόν, οι κυβιστήσεις (κοινώς κωλοτούμπες) είναι το εθνικό άθλημα μιας χώρας στην οποία βασιλεύει κιόλας ο ξερολισμός, χώρια που η συγκεκριμένη υπόθεση πέρα από το αγωνιστικό σκέλος διέπεται και από το συναισθηματικό: αφενός διότι πολλοί (και καλά κάνουν) είναι νοσταλγοί του παρελθόντος το οποίο έχει ονοματεπώνυμο (Ζέλικο Ομπράντοβιτς) και στέκεται, δίκην αναπόδραστου κισμέτ, φάτσα κάρτα μπροστά τους και αφετέρου επειδή αυτό είναι αποτελεί ένα διαχρονικό και ανίατο κουσούρι της φυλής μας...

Με την ίδια λογική βεβαίως ούτε ο Ζέλικο υπήρξε άμωμος: τουτέστιν όσο η Φενέρμπαχτσε έμοιαζε να γίνεται έρμαιο στις διαθέσεις του Παναθηναϊκού, έπεφτε κι ελόγου του θύμα διαπόμπευσης ότι τάχα έχει χάσει τα ανακλαστικά του και είναι ξεπερασμένος!

Εν πάση περιπτώσει αυτή η κουβέντα δεν οδηγεί πουθενά πλέον, υπό την έννοια ότι «ο γέγονεν, γέγονεν» και σε τέτοιες περιπτώσεις οι ηττημένοι, αλλά ακόμη και οι νικητές οι οποίοι –όπως συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση-έχουν υφαρπάξει το πλεονέκτημα έδρας, οφείλουν να αφήσουν πίσω τους το παρελθόν, όσο νωπό και αν είναι, και να κοιτάξουν το μέλλον.

Το επέκεινα, που έλεγε κάποτε στις συνεντεύξεις του ο Πάνος Παναγιωτόπουλος!

Το επέκεινα ξημέρωσε ήδη: διανύουμε την Πέμπτη και σε λίγες ώρες ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί και πάλι τη Φενέρμπαχτσε, με στόχο να ισοφαρίσει τη σειρά και να μην αχθεί ως πρόβατον επί σφαγήν στην Κωνσταντινούπολη. Εάν, έστω και με χρονοκαθυστέρηση, καταφέρει να ξαναθέσει σε λειτουργία τον περιβόητο «νόμο του ΟΑΚΑ» προφανώς θα μείνει ζωντανός στη μάχη της πρόκρισης, υπό τον όρο ότι θα πληρώσει τους Τούρκους στο σπίτι τους με το ίδιο... γρόσι.

Μιας και όλη η κουβέντα έχει ως επίκεντρο (και μάλιστα εις διπλούν, ελέω και του Final 4) την Κωνσταντινούπολη, είναι προφανές ότι ο Παναθηναϊκός επ’ ουδενί θα ήθελε να παραμείνει ένας... μαρμαρωμένος βασιλιάς!

Παρεμπιπτόντως η ήττα που υπέστησαν προχθές οι «πράσινοι» ήταν η δεύτερη στους 16 εφετινούς εντός έδρας αγώνες τους στην Ευρωλίγκα (μετά από εκείνη της 18ης Νοεμβρίου 2016 από τον Ολυμπιακό) και μόλις η τρίτη στις 31 φορές που έχουν αντιμετωπίσει τουρκικές ομάδες ως οικοδεσπότες.

Συνολικά αρχής γενομένης από τη σεζόν 2000-01 όταν αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά ο Παναθηναϊκός έχει τη μερίδα του λέοντος απέναντι στη Φενέρμπαχτσε/ Ούλκερ με 14 νίκες σε 23 αγώνες, εκ των οποίων–και εδώ είναι το ζουμί της υπόθεσης- τις τρεις τις πέτυχε στην Κωνσταντινούπολη και μάλιστα δια περιπάτου με προπονητή τον άνθρωπο που τώρα βρίσκεται απέναντι του: με 82-66 τη σεζόν 2005-06, με 83-64 τη σεζόν 2007-08 και με 77-56 τη σεζόν 2011-12.

Έκτοτε σε πέντε αγώνες το σκορ είναι 5-0 υπέρ των Τούρκων: το σερί άρχισε με το 73-64 τη σεζόν 2012-13 (όταν στον πάγκο της Φενέρμπαχτσε βρισκόταν ο Ιταλός Σιμόνε Πιανιτζιάνι και σε εκείνον του Παναθηναϊκού ο Αργύρης Πεδουλάκης) και συνεχίσθηκε επί ημερών Ομπράντοβιτς με το 77-72 τη σεζόν 2013-14 (Πεδουλάκης), με το 84-62 και με το 82-75 τη σεζόν 2014-15 (Ντούσκο Ιβάνοβιτς) και με το 84-63 στις 19 του περασμένου Ιανουαρίου (Πασκουάλ).

Συνολικά ο Ομπράντοβιτς πριν και μετά την μακρά και ένδοξη θητεία του στον Παναθηναϊκό (1999-2013) έχει βρεθεί 15 φορές κόντρα στους «πράσινους» με ρεκόρ 6 νίκες και 9 ήττες: 0-2 με την Μπανταλόνα, 1-3 με τη Ρεάλ και 5-4 με τη Φενέρμπαχτσε.

Όπως ο Παναθηναϊκός, ομοίως και ο νυν προπονητής του έχει τη μερίδα του λέοντος απέναντι στον Ομπράντοβιτς: σε 18 αγώνες στους οποίους έχει αντιμετωπίσει τον Ζοτς, ο Πασκουάλ μετρά 11 νίκες και 7 ήττες: 6-3 στο ζευγάρι Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός, 4-2 στο ζευγάρι Μπαρτσελόνα-Φενέρμπαχτσε και 1-2 στο ζευγάρι Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε.

Απόψε ο Παναθηναϊκός πρέπει να εμφορείται και συνάμα να οιστρηλατείται από την αισιόδοξη λογική του «caer es permitido, levantarse es obligatorio» (επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς»), που μάλιστα το είχε χαράξει ως τατουάζ στο στέρνο του ο Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Πάμπλο Γκαρσία...

Μπορεί επίσης να παίρνει κουράγιο και από τον προπονητή του, ο οποίος μάλιστα είναι ο μόνος στην ιστορία της Ευρωλίγκας, ο οποίος γνώρισε εντός έδρας ήττα σε πρώτο αγώνα σειράς best-of-five, είδε τον αντίπαλο του να του κλέβει το πλεονέκτημα έδρας και παρ’ όλα αυτά οδήγησε την ομάδα του στην ανατροπή και στην πρόκριση!

Πότε, πού και πώς συνέβησαν όλα αυτά; Στα πλέι οφς της σεζόν 2008-09 όταν η Τάου με προπονητή τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς σόκαρε την Μπαρτσελόνα στις 24 Μαρτίου του 2009, νικώντας στο «Palau Blaugrana» με 84-75 (με διαιτητές μάλιστα τον Νίκο Πιτσίλκα και τον Χρήστο Χριστοδούλου, μαζί με τον Λετονό Λάτισεβς), αλλά πίσω είχε η καταλανική αχλάδα την ουρά!

Σαράντα οκτώ ώρες αργότερα η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε με 85-62 και ισοφάρισε τη σειρά, η οποία μεταφέρθηκε στη Βιτόρια. Εκεί οι Βάκσοι προηγήθηκαν με 2-1 (69-62), ωστόσο η Μπαρτσελόνα απάντησε αναλόγως (84-63) και –με τη λογική των χαρτοπαικτών-έσωσε την παρτίδα για να παίξει τα ρέστα της και να την κερδίσει πάνω στη δική της πράσινη τσόχα: στις 9 Απριλίου του 2009, στον πέμπτο αγώνα της συναρπαστικής και ανατρεπτικής σειράς (με διαιτητή τον Λάζαρο Βορεάδη) οι Καταλανοί καθοδηγούμενοι από τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο (19 πόντοι), τον Ερσάν Ιλιάσοβα (19 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και τον Γιάκα Λάκοβιτς (16 πόντοι) νίκησαν με 78-62 και προκρίθηκαν στοFinal 4 του Βερολίνου.

Προηγουμένως η μόνη ομάδα που σε πείσμα της εντός έδρας ήττας της στον πρώτο αγώνα και της απώλειας του πλεονεκτήματος έδρας είχε καταφέρει να πετύχει το come back και να προκριθεί, αλλά σε σειρά best-of-three, ήταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, τη σεζόν 2007-08.

Την Πρωταπριλιά του 2008, οι Πειραιώτες (με προπονητή τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος μεσούσης της σεζόν είχε διαδεχθεί τον Πίνι Γκέρσον) άλωσαν τη Μόσχα με 76-74, δια χειρός του Λιν Γκριρ που εκτέλεσε εν ψυχρώ τους Μοσχοβίτες σε νεκρό χρόνο. Ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί με 72-60 στο 36ο λεπτό, ωστόσο η ΤΣΣΚΑ ανέκαμψε και ισοφάρισε σε 74-74 με τον Ματίας Σμόντις για να ακολουθήσει το buzzer beater του Γκριρ. Ο Κουιντέλ Γουντς (20 πόντοι), ο Λιν Γκριρ (19 πόντοι, 6 ασίστ) και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος (14 πόντοι) οδήγησαν τον Ολυμπιακό στο break απέναντι στον Θοδωρή Παπαλουκά και στο Νίκο Ζήση και έκαναν ακόμη πιο βαρύ το πένθος του Ετορτε Μεσίνα για τον θάνατο του αδελφού του.

Δυο βράδια αργότερα η ΤΣΣΚΑ απέφυγε το sweep, πέρασε από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με 83-73 και η σειρά οδηγήθηκε σε τρίτο αγώνα στη Μόσχα: στις 9 Απριλίου οι Ρώσοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον Ολυμπιακό, επικράτησαν με το εμφατικό 81-56 και προκρίθηκαν στο Final 4 της Μαδρίτης, όπου στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης.

Εκείνη τη σεζόν ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τα σκήπτρα που είχε κατακτήσει την προηγούμενη χρονιά στο ΟΑΚΑ καθώς δεν προκρίθηκε καν στα πλέι οφς. Στη λήξη του τρίτου αγώνα ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ και στον Ολυμπιακό ο δημοσιογράφος Γιάννης Λαμπίρης είχε το... θράσος να ρωτήσει τον Μεσίνα πως αισθάνεται που δεν θα αντιμετωπίσει τη Μαδρίτη τον Ομπράντοβιτς! Ο Ετορε τον αγριοκοίταξε και όντας σεσημασμένος για την αθυροστομία του, του απάντησε: «Εγώ απολαμβάνω μια μεγάλη επιτυχία κι εσύ με ρωτάς αυτό για να μου σπάσεις τα αρχ...α;»

Εντέλει αποδείχτηκε ότι ο Λαμπίρης είχε υποβάλει μια καίρια ερώτηση, διότι στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό, ο δαφνοστεφής πλέον Ετορε το 'πε από μόνος του: «Η γυναίκα μου, η Λάουρα, όταν καθόμαστε τα βράδια στο σπίτι και κουβεντιάζουμε, μου λέει ότι είμαι καλός προπονητής, αλλά ο Ομπράντοβιτς είναι καλύτερος! Οφείλω να συμφωνήσω μαζί της, γιατί ναι μεν έχω περισσότερες νίκες στα μεταξύ μας ματς, αλλά χάνω στους τελικούς». Φαίνεται πώς εκείνη την ώρα ο Μεσίνα έβλεπε στη γυάλινη σφαίρα του το θα συνέβαινε (και) μετά από έναν χρόνο στο Βερολίνο!

Αυτό που ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε το 2008, το πέτυχε το 2015 όταν σε πείσμα του μειονεκτήματος έδρας και της ήττας του με τα χέρια κάτω (73-57) στον πρώτο αγώνα, νίκησε τρεις φορές στη σειρά την Μπαρτσελόνα και προκρίθηκε στο Final 4 της Μαδρίτης. Στις 17 Απριλίου του 2015 οι «ερυθρόλευκοι» άλωσαν το «Palau Blaugrana» (76-63), ισοφάρισαν τη σειρά σε 1-1 και δεν ξαναγύρισαν στη Βαρκελώνη: προηγήθηκαν με 2-1 στον τρίτο αγώνα (73-71) και ολοκλήρωσαν την ανατροπή στις 23 Απριλίου στο ΣΕΦ όπου επιβλήθηκαν με 71-68 με το αλησμόνητο τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη από την ασίστ του Κώστα Σλούκα!

Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στο ΝΒΑ, στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχει ομάδα, η οποία να επέστρεψε από το 0-2, ενώ εις βάρος του Παναθηναϊκού λειτουργεί το εκπληκτικό ποσοστό ευστοχίας του Ομπράντοβιτς, ο οποίος σε 17 επιχειρήσεις σε σειρές πλέι οφς (ως προπονητής της Παρτίζαν Βελιγραδίου, της Τζουβεντούτ Μπανταλόνα, της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπενετόν Τρεβίζο, του Παναθηναϊκού και της Φενέρμπαχτσε) αστόχησε μόνο μία φορά!

Ο μοναδικός αποκλεισμός του συντελέσθηκε στα πλέι οφς της σεζόν 2005-06 και μάλιστα με πλεονέκτημα έδρας, με θύτη την Ταού η οποία, χάρη στα όργια του Τούρκου Σερκάν Ερντογάν) νίκησε στο ΟΑΚΑ με 74-71 στον τρίτο αγώνα και προκρίθηκε στο Final 4 της Πράγας.

Ενόψει του αποψινού αγώνα και της (όποιας) συνέχειας αυτής της σειράς, ο Παναθηναϊκός μπορεί να ανακαλεί στη μνήμη του δυο περιπτώσεις που μοιάζουν με αυτή την οποία καλείται αν διαχειρισθεί τώρα...

Στα πλέι οφς της σεζόν 2008-09 αντιμετώπισε με πλεονέκτημα έδρας τη Σιένα την οποία νίκησε στον πρώτο αγώνα με 90-85, αλλά δυο βράδια αργότερα (26 Μαρτίου 2009) ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ με 84-79, δια χειρός Τερέλ Μακ Ιντάιρ (24π.) και Ριμάντας Καουκένας (22π.) Εχοντας απολέσει το πλεονέκτημα της έδρας οι «πράσινοι» επέδραμαν δίκην καμικάζι στην Τοσκάνη, πέτυχαν δυο απανωτές νίκες (72-53, 91-84) και προκρίθηκαν με 3-1 στο Final 4 του Βερολίνου, όπου στέφθηκαν πρωταθλητές ευρώπης.

Η Ιστορία επαναλήφθηκε στη μνημειώδη σειρά της σεζόν 2011-12 με αντίπαλο τη Μακαμπί Τελ Αβίβ: τότε ο Παναθηναϊκός έκανε άνετα το 1-0 (93-73) στο ΟΑΚΑ, όπου όμως ηττήθηκε στον δεύτερο αγώνα με 94-92 στην παράταση (Λάνγκφορντ 17, Μπλου 16) και έχασε το πλεονέκτημα έδρας, το οποίο ανέκτησε νικώντας στο «Γιαντ Ελιάου» με 65-62. Η Μακαμπί ισοφάρισε σε 2-2 (78-69) και οι δυο ομάδες τα έπαιξαν όλα για όλα στις 5 Απριλίου του 2012, όπου οι «πράσινοι» επέζησαν του θρίλερ, επιβλήθηκαν με 86-85 δια χειρός Δημήτρη Διαμαντίδη (25π., 6ρ., 3ασ., 2κλ.) και προκρίθηκαν στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε με στραβοπάτημα (σαν το προχθεσινό) άλλες τρεις φορές στο χρονικό των συμμετοχών του σε σειρές πλέι οφς:

- Το 1994 είχε πλεονέκτημα έδρας, ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Λιμόζ με 75-68, αλλά προκρίθηκε στο Final 4 του Τελ Αβίβ με δυο απανωτές νίκες στη Γλυφάδα (59-48 και 87-73).

-Το 1995, πάλι με πλεονέκτημα έδρας, ηττήθηκε εκτός έδρας από την Μπάκλερ Μπολόνια με 78-65, αλλά προκρίθηκε στο Final 4 της Σαραγόσα με δυο απανωτές νίκες στη Γλυφάδα (63-55 και 99-56).

-Το 2011 είχε μειονέκτημα έδρας απέναντι στην Μπαρτσελόνα (με τον Ομπράντοβιτς απέναντι στον Πασκουάλ, όπως συμβαίνει και τώρα) από την οποία ηττήθηκε με 83-82 στον πρώτο αγώνα στο «Plau Blaugrana», όπου ο Δημήτρης Διαμαντίδης έβαλε 2/2 βολές από το αντιαθλητικό φάουλ του Βίκτορ Σάδα, αλλά στην εκπνοή αστόχησε στο τρίποντο από την επαναφορά Οι «πράσινοι» απάντησαν με νίκη στον δεύτερο εκτός έδρας αγώνα (75-71) και τελείωσαν με θριαμβευτικό τρόπο τη σειρά στο ΟΑΚΑ (76-74, 78-67), όπου πάλι παρατηρήθηκε το αδιαχώρητο και μάλιστα τιμωρήθηκαν για την υπέρβαση της χωρητικότητας. Αυτή η σειρά σημαδεύθηκε από τα τρικ του Ομπράντοβιτς με την άμυνα «box and one» που κατέβασε από το... ράφι για να αναχαιτίσει τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο με το ανελέητο κυνηγητό του Νικ Καλάθη και τα προκλητικά under απέναντι στον Ρίκι Ρούμπιο. Την ίδια άμυνα χρησιμοποίησε και ο Πασκουάλ κρατώντας πίσω τον παίκτη ο οποίος μάρκαρε τον Διαμαντίδη, ο οποίος μάλιστα κάποια στιγμή που ευστόχησε σε τρίποντο γύρισε και... την είπε στον Τσάβι!

Κατά τα άλλα, η διαδρομή του Παναθηναϊκού στα πλέι οφς έχει ως εξής:

-Το 1996, καθ’ οδόν προς τον θρίαμβο στο Παρίσι, με μειονέκτημα έδρας, νίκησε με 70-67 την Μπενετόν Τρεβίζο στο ΟΑΚΑ, ηττήθηκε στο «Palaverde» με 83-69, αλλά επέστρεψε δριμύτερος μετά από 48 ώρες στο ίδιο γήπεδο και νίκησε με 65-64 χάρη στην τάπα του Στόγιαν Βράνκοβιτς στον Ζέλικο Ρέμπρατσα στην εκπνοή!

-Το 1997 είχε πλεονέκτημα έδρας, αλλά αποκλείσθηκε και μάλιστα με sweep από τον Ολυμπιακό (49-69, 57-65)

- Η ιστορία επαναλήφθηκε το 1999 με θύτη την Τιμσίστεμ Μπολόνια από την οποία επίσης «σκουπίστηκε» (58-63, 64-88).

-Το 2006 αποκλείσθηκε αν και είχε πλεονέκτημα έδρας από την Ταού (84-72, 79-85, 71-74)

-Το 2013 με μειονέκτημα έδρας σε μια επίσης συγκλονιστική σειρά (με τον Πεδουλακη απέναντι στον Πασκουάλ) αποκλείσθηκε από την Μπαρτσελόνα με 3-2: οι Καταλανοί νίκησαν στον πρώτο αγώνα με 72-70, οι «πράσινοι» πέτυχαν το break με το τρίποντο του Διαμαντίδη απέναντι στον Νέιτ Τζαουάι (65-66) και προηγήθηκαν με 2-1 με το 65-63 στο ΟΑΚΑ, αλλά τζίφος! Η Μπαρτσελόνα απάντησε με 70-60 (2-2) και πήρε την πρόκριση στην έδρα της νικώντας με 64-53 σε ένα ματς στο οποίο ο Παναθηναϊκός σούταρε 1/16 τρίποντα!

-Το 2014 με μειονέκτημα έδρας ο Παναθηναϊκός το πάλεψε απέναντι στην ΤΣΣΚΑ την οποία από το 0-2 (74-77-, 51-77) στη Μόσχα έσυρε μετά από δυο νίκες στο ΟΑΚΑ (65-59, 73-72) σε πέμπτο αγώνα στον οποίο όμως γνώρισε τη συντριβή με 74-44.

-Το 2015 βρέθηκε πάλι απέναντι στους Μοσχοβίτες, αλλά η σειρά είχε συντομότερη διάρκεια και έληξε στο ΟΑΚΑ με 3-1 υπέρ της ΤΣΣΚΑ (93-66, 100-80, 85-86, 74-55)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Σκουντής
Βασίλης Σκουντής

H φήμη ότι βγήκε από την κοιλιά της μάνας του κρατώντας ένα στυλό κι ένα χαρτί ελέγχεται ως εντελώς αναληθής. Αντιθέτως είναι περίπου… αληθής η φήμη ότι στην πρώτη έκθεση του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς!
Τα νομικά βιβλία του Σάκουλα ενέμειναν απλώς στο ράφι, αλλά στις… σακούλες. Ο προορισμός υπήρξε μοιραίος και αναπόδραστος. Μετά από 32 χρόνια και με τα μαλλιά του να έχουν από ετών προτιμήσει την ταπείνωση από το θάνατο, ο Βασίλης Σκουντής ταλαιπωρεί τους γύρω του και τον εαυτό του, επιμένοντας να γράφει, άλλωστε είναι το μόνο που έμαθε να κάνει (πιστεύει καλά, αλλά κι αυτό παίζεται!) στη ζωή του. Αν και ενίοτε παρασπονδεί, εν τούτοις στις φλέβες του τρέχει πάντοτε πορτοκαλί αίμα, θεωρεί τον εαυτό του απόγονο του Homo Βasketikus και (περπατώντας στην πέμπτη δεκαετία της ενασχόλησης του με τη δημοσιογραφία) γουστάρει που ακόμη δεν βαρέθηκε να κάνει το χόμπι του!

ΥΓ: Αν μετά από τόσα χρόνια δεν τον βαρεθήκατε, εκτός από το gazzetta.gr μπορείτε να τον υποφέρετε ακόμη καθημερινά στο Goal News και στον Sentra FM 103.3