Ο Σκοτ θα (του) λύσει ένα πρόβλημα

Ο Σκοτ θα (του) λύσει ένα πρόβλημα

Ο Σκοτ θα (του) λύσει ένα πρόβλημα

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος διατηρεί στη μνήμη του μια δήλωση του Δημήτρη Πρίφτη και στέκεται στα στοιχεία που μπορεί να δώσει ο Αντουάν Σκοτ στον Άρη.

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος στο Ολυμπιακός - Εφές, αν ο Σπανούλης αναδειχθεί πρώτος σκόρερ (21+).

Πρόσφατα, σε μια αποστροφή του λόγου του ο Δημήτρης Πρίφτης είχε ξεκαθαρίσει ότι… «κανείς δεν μπορεί να μας σώσει» αναφερόμενος στο ζήτημα της ενίσχυσης. Είχε προηγηθεί μια μέτρια εμφάνιση της ομάδας του, επηρεασμένος από την εικόνα έφθασε στο σημείο να καταθέσει – με απόλυτη ωμότητα – τις πραγματικές σκέψεις του. Εκ τότε, έγιναν πολλά με κατάληξη την απόκτηση του Αντουάν Σκοτ.

Αντικειμενικά, ο Πρίφτης είπε την αλήθεια. Για να… ομορφύνει τον Άρη ένας παίκτης, θα έπρεπε να αποκτηθεί κάποιος πολύ υψηλότερου επιπέδου συγκριτικά με τους υπάρχοντες. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, σήμερα ο Σκοτ δεν θα βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη. Αντ’ αυτού θα ήταν ο Ζερμέιν Τέιλορ. Κι όμως, ο Άρης έχει μεγαλύτερη ανάγκη έναν παίκτη των χαρακτηριστικών του Σκοτ.

Σε στιλ παιχνιδιού δεν διαφέρει πολύ από τον Ντόμινικ Ουότερς. Επενδύει στο μακρινό σουτ, δεν συνηθίζει τις διεισδύσεις και προσπαθεί να δημιουργήσει σε pick n’ roll φάσεις. Μπορεί να κάνει συγκεκριμένα πράγματα στο γήπεδο και το δικό του μειονέκτημα είναι η έλλειψη παραστάσεων από μεγάλους αγώνες και από σκληρά Πρωταθλήματα όπως είναι το ελληνικό. Και ο Αμερικανός θα χρειαστεί να επιβιώσει στα βαθιά της Basket League καθώς θα μπει κατευθείαν στα πλέι οφ.

Θεωρητικά, μπορεί να λύσει ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Άρης απόντος του Μάικλ Τζένκινς. Οι «κίτρινοι» είχαν 33/112 τρίποντα στους τελευταίους πέντε αγώνες, δηλαδή το ποσοστό τους κατρακύλησε από το 34% στο 29%. Δίχως τον Τζένκινς ο Άρης έγινε ακόμη πιο προβλέψιμος επιθετικά, ενώ οι αντίπαλες άμυνες έδωσαν με μεγαλύτερη προθυμία το ελεύθερο σουτ. Ο Τζένκινς σούταρε με 40% έξω από τη γραμμή. Λογικά, ο Σκοτ του 45% σε Ολλανδία και Φινλανδία μπορεί να προσφέρει το μακρινό σουτ.

Στο σύγχρονο μπάσκετ, έτσι όπως είναι δομημένες οι ομάδες, (ως ένα βαθμό) ζουν και πεθαίνουν από το τρίποντο. Στον πρώτο αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε, ο Παναθηναϊκός είχε 6/11 στο πρώτο ημίχρονο και ήταν στο +14. Είχε 1/12 στο δεύτερο με συνέπεια να περιοριστεί στους 16 πόντους και κυρίως, μέσω της δικής του αστοχίας και της ικανότητας της Φενέρ στο transition να βρουν οι Τούρκοι (θαρρώ) 14 πόντους στο ανοιχτό γήπεδο.

Φέτος ο Άρης έχει ευεργετηθεί αλλά και καταστραφεί έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Ενδεικτικά θυμίζουμε τους δύο αγώνες με Ρέθυμνο και ΠΑΟΚ όπου είχε 10/63 τρίποντά. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, στον δεύτερο γύρο των πλέι οφ, οι «κίτρινοι» θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ. Μια ομάδα που συνηθίζει να δίνει το τρίποντο, αυτήν την τακτική ακολούθησε στους δύο αγώνες με τον Άρη ο οποίος είχε 16/52 προσπάθειες, δηλαδή ποσοστό ευστοχίας της τάξεως του 30%. Βέβαια, θα πει κανείς ότι και στα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ ο Μάικλ Τζένκινς ήταν «παρών» και μάλιστα είχε 6/14 τρίποντα. Αυτόν τον ρόλο μπορεί να αναλάβει ο Σκοτ. Σίγουρα θα αναγκάσει την αντίπαλη ομάδα να προσαρμοστεί επάνω του κι αυτό θα δημιουργήσει καταστάσεις για τους υπόλοιπους.

Εκτός του μακρινού σουτ, ο Σκοτ θα δώσει βάθος στις θέσεις «1» και «2». Δεν είναι ο παίκτης «εγκέφαλος» στο γήπεδο, δεν θα έχει την ευθύνη της οργάνωσης των επιθέσεων, ούτε θα αλλάξει τις εσωτερικές ισορροπίες. Γιατί είναι αδύνατο, μήνα Απρίλιο, να διαφοροποιηθεί το αγωνιστικό στιλ του Κάμινγκς ο οποίος θέλει την μπάλα στα χέρια του. Θα έχει υποστηρικτικό ρόλο στους ήδη υπάρχοντες παίκτες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.