Με λένε Ολυμπιακό και σας απαγορεύω!

Με λένε Ολυμπιακό και σας απαγορεύω!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Με λένε Ολυμπιακό και σας απαγορεύω!
Oι μάχες του Ολυμπιακού με την Εφές ξεκινούν και ο Μιχάλης Λεάνης γράφει στο gazzetta.gr για τους κινδύνους της τουρκικής ομάδας αλλά και τι θα πρέπει να προσέξουν οι «ερυθρόλευκοι».

Τι θα γίνει με τον Ντάνστον; Πως θα τον περιορίσει ο Ολυμπιακός; Δηλαδή για να έχουμε καλό ερώτημα , τι να γίνει με τον Ντάνστον; Και γιατί να τον περιορίσουν ;
Θα πρέπει να έχεις φάει τόνους τσουρέκια , τα κοκορέτσια να έχουν κάνει κατάληψη στο πεπτικό σου σύστημα και να τρέχει πολύ αρνί στο αίμα σου για να πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να χάσει μόνο από τον Ντάνστον! Να χάσει όχι μόνο ματς αλλά την πρόκριση!

Αν είναι πάλι οι ερυθρόλευκοι να μην ταξιδέψουν στο final four, γιατί έχασαν κατά κράτος από τον Αμερικανό, τότε ας διαλέξουν από τώρα τα ντουβάρια για να χτυπήσουν τα κεφάλια τους!

Προσωπικά στην ροή των αναμετρήσεων περισσότερη βαρύτητα δίνω στις επιδόσεις του Μπράουν (12 πόντοι μέσος όρος , 2ος σκόρερ , 5,8 ριμπάουντ), τριάρι , τεσσάρι , σουτ απ’ έξω, αθλητικός , γρήγορος στο σώμα αλλά και στο μυαλό , από αυτές του Ντάνστον (10,5 πόντοι, 6,4 ριμπάουντ) αλλά αυτό είναι άλλο θέμα και δική μου υπόθεση! Το θέμα είναι ότι μιλάμε για μπάσκετ, για αναμέτρηση δυο ομάδων και όχι κόντρα παικτών όπως στοplay station!

Πάντα παραμονές κρίσιμων αναμετρήσεων οι φίλαθλοι (αλλά και μέρος του σιναφιού) διακατέχονται από το λεγόμενο «σύνδρομο των ιατρικών εξετάσεων». Είναι όπως όταν πάμε στον γιατρό, επειδή έχουμε κάποιες ενοχλήσεις, μόλις μπούμε στην διαδικασία των εργαστηριακών εξετάσεων όλα τα αρνητικά μπουκάρουν στο μυαλό μας! Να δεις που έχω εκείνο , να δεις που έχω το άλλο…
Η χειρότερη των περιπτώσεων λεπτό με το λεπτό κερδίζει έδαφος στο μυαλό μας.

Έτσι αρχίζει ξαφνικά να στοιχειώνει το 2013 , τότε που οι ερυθρόλευκοι με αντίπαλο και πάλι την Εφες χρειάστηκαν 5 ματς για να περάσουν, στο τελευταίο μάλιστα με επιστροφή από το -17! Ζωντανεύουν στα μάτια και στην μνήμη μας τα παιχνίδια με την Σιένα το 2011-12! Προβληματίζει ξαφνικά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει επιδόσεις στην έδρα του όπως η Ρεάλ η ΤΣΚΑ ή ο Παναθηναϊκός , με 14 νίκες και μια ήττα.

Υπερπροβάλλεται το γεγονός ότι η Εφες μετρά 8 νίκες στις τελευταίες 10 αναμετρήσεις , την ίδια περίοδο που οι ερυθρόλευκοι έδειχναν αγωνιστικά να τραυλίζουν. Και επειδή όπως είπαμε το μυαλό μας πάει μόνο στο κακό , ξεχνάμε εντελώς ή παραβλέπουμε πως: Η ομάδα του Σφαιρόπουλου έχει καταγράψει 8 νίκες εκτός έδρας σε 15 ματς, δεύτερη καλύτερη επίδοση μετά την Ρεάλ και ισοδύναμη μ’αυτή της ΤΣΚΑ!
Ότι οι συγκρίσεις με το παρελθόν είναι αδύνατον να οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα, λίγη σχέση διατηρούν με το παρόν και το κυριότερο; Στο δικαιότερο ομαδικό άθλημα στην κανονική περίοδο ο Ολυμπιακός τερμάτισε τρίτος! Με τραυματισμούς σοβαρούς , με αλλαγές στην τακτική του , με εφευρέσεις και προσαρμογές στο rotation! Αλλά τρίτος!
Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει σε μια σειρά παιχνιδιών να βρεθεί αποκλεισμένος και αποτυχημένος , μόνο αν το επιτρέψει στην Εφες μάλιστα κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση! Εκτός αν έχουμε τίποτα απρόοπτα! (Χτυπήστε ξύλο!!!)

Η ομάδα του Περάσοβιτς είναι ένα σύνολο αθλητικό , σοβαρό και ανταγωνιστικό. Βασίζεται κυρίως στην αμερικανική βοήθεια στους Πολ, Χαινεκατ, Μπράουν , Τόμας Ντάνστον, Κέρκ , με τον Γκρέϊντζερ τον Ουρουγουανό σε ρόλο οργανωτή και δεύτερο ανδρικό στον ίδιο ρόλο τον Ερτέλ, αλλά οι αξιοζήλευτες επιδόσεις της είναι σε τομείς όπου ο Ολυμπιακός με διαταγή Σφαιρόπουλου έχει εδώ και καιρό εκδώσει απαγορευτικό!
Η Εφες μετρά τους περισσότερους πόντους στο transition 12,8 , ένα ποσοστό 13% στον συνολικό αριθμό πόντων! Πράμα που σημαίνει ότι λατρεύει το ανοιχτό γήπεδο! Και ο Ολυμπιακός λατρεύει να της το απαγορεύει! Είναι επίσης η 4η καλύτερη ομάδα στα αμυντικά ριμπάουντ και πρώτη στα επιθετικά δια χειρός Ντάνστον και Χανεϊκατ, απέναντι στην καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης που είναι ο Ολυμπιακός με 37.0 ανά παιχνίδι!
Κατά τ’ άλλα η Εφές έχει τις περισσότερες κατοχές (88,2) έχει όμως την χειρότερη άμυνα (83,7 πόντοι).
-Επιτρέπει τις ασίστ ποσοστό 19,6 δεύτερη χειρότερη επίδοση!
-Μετρά 22,6 εύστοχα δίποντα αντιπάλου , χειρότερο ποσοστό στην διοργάνωση , που σημαίνει ότι στο τράφικ των περιστροφών οι παίκτες τρακάρουν!
- Δεύτερο υψηλότερο ποσοστό (39,8) στα σουτ τριών πόντων αντιπάλου , αφού η ανοιχτή της άμυνα επιτρέπει τον βομβαρδισμό από τα πέριξ!
Τέλος διατηρεί τον μικρότερο συντελεστή πόντων ανά κατοχή. Δηλαδή στα στατικά σουτ η ομάδα είναι νεκροταφείο! Σουτάρει…άσφαιρα!

Εσείς τι λέτε; Ότι ο Ολυμπιακός όλα αυτά δεν έχει τρόπους , δεν έχει την ποιότητα παικτών, δεν έχει το βάθος για να τα εκμεταλλευτεί; Με ένα Σπανούλη΄-γιατί αυτόν θα σημαδέψουν- απλά καλό, έχοντας βοήθεια στα σκριν και την ομάδα να μην μένει στατική όταν έχει την μπάλα, με τον Πρίντεζη να κινείται στα γνωστά του στάνταρ , με ένα ποσοστό αξιοπρεπές από τους υπολοίπους στα μακρινά σουτ από την περιφέρεια, γιατί οι ευκαιρίες θα δοθούν, την απαραίτητη προσοχή στα ριμπάουντ , στην εναέρια γενικότερα κυκλοφορία και φυσικά λίγο «ξύλο» στην άμυνα , (δεν είναι για πολύ) , τότε οι τίτλοι τέλους θα πέσουν νωρίς !

Από τα θέλω και τις επιδόσεις των παικτών του Ολυμπιακού και μόνο θα κριθούν οι αναμετρήσεις! Δίνει δικαιώματα; Το πληρώνει! Δεν δίνει; Προχωρά!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!