Διαμαντόπουλος: «Είμαστε οικογένεια, γιατί... πλακωνόμαστε»!

Κάτια Πετροπούλου
Διαμαντόπουλος: «Είμαστε οικογένεια, γιατί... πλακωνόμαστε»!

bet365

Με αρκετή δόση ειλικρίνειας και χιούμορ, ο Σπύρος Διαμαντόπουλος μίλησε στο gazzetta.gr για το «δέσιμο» που υπάρχει στον Αμύντα και για το ματς με τον Πανιώνιο.

Έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους στην φετινή πορεία του Αμύντα στην Α2 αποτελεί ο Σπύρος Διαμαντόπουλος.

Η ομάδα του Υμηττού βρίσκεται στην 10η θέση της βαθμολογίας (12-14) - χρειάζεται σίγουρα ακόμα μια νίκη, για να είναι... ήσυχη πως θα αποφύγει τα play out - με τον 34χρονο φόργουορντ να έχει κατά μέσο όρο 11.2 πόντους, 5.1 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ, σε 26 ματς.

Ο Διαμαντόπουλος μίλησε μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο στο gazzetta.gr κι εξήγησε τι έφταιξε για την άνετη υπεροχή των «κυανέρυθρων» (83-66), την στιγμή που η ομάδα του προερχόταν από μια επιβλητική νίκη επί του Εθνικού (92-77).

«Ήταν ένα μεσοβδόμαδο παιχνίδι. Σε αυτούς τους αγώνες που είναι “εκτός προγράμματος” μετράει ποια ομάδα θα είναι πιο έτοιμη. Φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο Πανιώνιος ήταν πιο έτοιμος από εμάς, αν και θέλαμε πολύ το παιχνίδι. Δεν θεωρώ ότι έχουμε ξεμπερδέψει ακόμα με την υπόθεση “παραμονή”. Ήταν φανερό πως ο Πανιώνιος πατούσε καλύτερα στο γήπεδο από εμάς, εμείς δεν φτάσαμε στα φυσιολογικά μας στάνταρ και δίκαια χάσαμε», είπε αρχικά.

Όσον αφορά τα τέσσερα εναπομείναντα ματς για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Α2, ο πρώην παίκτης της Κηφισιάς υποστήριξε: «Από την αρχή του πρωταθλήματος βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν “σημαδεύουμε” αγώνες. Δεν έχουμε βάλει κάτω το πρόγραμμα και να πούμε που κερδίζουμε και που χάνουμε. Τώρα έχουν μείνει τέσσερα ματς ακόμα, δύο στην έδρα μας (Ηράκλειο, Ψυχικό) και δύο εκτός (Παγκράτι, Ηρακλής). Είναι όλα εξίσου δύσκολα παιχνίδια, για τον δικό τους λόγο. Εμείς θέλουμε να ξεμπερδέψουμε με την παραμονή όσο το δυνατόν γρηγορότερα γίνεται, ξεκινώντας από το ματς με το Ψυχικό, που θα δώσουμε τα πάντα για τη νίκη. Από εκεί και πέρα, αν φτάσουμε τις 13 νίκες, θα επιδιώξουμε να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται στην βαθμολογία».

Ο Αμύντας αποτελεί μια από τις πιο καλοδουλεμένες ομάδες, με τους παίκτες να είναι αρκετά χρόνια μαζί και να έχουν δημιουργήσει ένα ωραίο κλίμα - κάτι που μπορεί να διαπιστώσει κανείς και από τις πολλές ομαδικές selfies των παικτών στα social media, μετά από νίκες. Είναι αυτό ένα στοιχείο που, από μόνο του, μπορεί να πάει μια ομάδα ψηλά; Ο Διαμαντόπουλος αποκρίθηκε με ειλικρίνεια: «Το να είσαι καλή παρέα, ομάδα και οικογένεια δεν σε πάει από μόνο του πουθενά. Πρέπει να παλεύεις κάθε ημέρα στην προπόνηση. Αν έρθει κάποιος να δει τις προπονήσεις μας στον Αμύντα, θα δει 10 παίκτες να πλακώνονται και να τσακώνονται μεταξύ τους. Βέβαια, μέσα σε κλίμα προπονητικό αυτό. Κανείς δεν θέλει να τρώει καλάθια από κανέναν. Κι αυτός είναι ο λόγος που τα Σάββατα φαινόμαστε οικογένεια, γιατί τις άλλες πέντε ημέρες είμαστε... πλακωμένοι μεταξύ μας».

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα