Με δυο παπούτσια πάνινα

Με δυο παπούτσια πάνινα

Με δυο παπούτσια πάνινα

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος αξιολογεί την κατάσταση και επιχειρηματολογεί γιατί το οδικό ταξίδι στο Λαύριο στοιχειοθετεί το μικρότερο πρόβλημα μπροστά σε δεκάδες ερωτήματα που απλώνονται επικινδύνως στον πλανήτη Άρη.

Οι έχοντες γνώση της καθημερινότητας του μπασκετικού Άρη αντιλαμβάνονται ότι το οδικό ταξίδι της αποστολής στο Λαύριο – στη λίστα των προβλημάτων που ανέφερε δίχως να… εμβαθύνει ο Δημήτρης Πρίφτης έπειτα από τη σημερινή(8/4) ήττα – είναι λεπτομέρεια μπροστά στα πολλά ερωτηματικά που υπάρχουν σχετικά με αποφάσεις της διοίκησης.

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

Υφίσταται οικονομικό θέμα σε σημείο ο Άρης να μην μπορεί να καλύψει τα έξοδα αεροπορικών εισιτηρίων στην Αθήνα; Μόνο ένας αφελής μπορεί να πιστέψει σε αυτό. Καταρχάς καμία ομάδα δεν πληρώνει cash στο γραφείο ταξιδιών με το οποίο συνεργάζεται, πάντα έχει στη διάθεσή της ένα διάστημα (τουλάχιστον) 20 ημερών. Δεύτερον. Όταν έχεις εξοφλημένο το γραφείο ταξιδίων με το οποίο συνεργάζεσαι, θα έχεις πρόβλημα να κλείσεις εισιτήρια και να μην πληρώσεις cash ένα ποσό της τάξεως των 2.000-2.500 ευρώ; Το έχουμε ξαναγράψει ότι η καθημερινότητα του Άρη είναι διαφορετική σε σχέση με πέρυσι κι όμως είναι καλύτερη συγκριτικά με την αντίστοιχη απλώνεται στην Basketleague.

Στα social media βέβαια στήθηκε ένα… μεγάλο πάρτι γιατί οι εντυπώσεις μετράνε κι αυτό (δυστυχώς) δυσκολεύονται να το κατανοήσουν αυτοί που έλαβαν την απόφαση για το οδικό ταξίδι. Πριν από έναν χρόνο βέβαια το σύνολο του Τύπου αποθέωσε σε τόσο έντονο βαθμό το υπερσύγχρονο πούλμαν που είχε αποκτήσει (τότε) η ΚΑΕ Άρης σε σημείο να στοιχειοθετεί… κυβίστηση η σημερινή μεγέθυνση του συγκεκριμένου ζητήματος.

Ο Άρης δεν έχασε στο Λαύριο επειδή πήγε με το πούλμαν του. Έχασε γιατί έπαιξε με δύο ξένους. Έχασε γιατί η λειψανδρία που υπάρχει οδήγησε τον Δημήτρη Πρίφτη στην αναγκαστική επιλογή της αλλαγής των ρόλων σε παίκτες οι οποίοι – εκ του αποτελέσματος – δεν μπορούν να αναλάβουν. Ο Άρης έχασε γιατί πολύ απλά σε επίπεδο ρόστερ και ποιότητάς του δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που άρχισε το Πρωτάθλημα. Κι έτσι ο Βασίλης Σίμτσακ αγωνίζεται 20 λεπτά, ο Θοδωρής Ζάρας παίρνει 11 σουτ και ο Ουίλ Κάμινγκς θυμίζει τον Κίκι Κλαρκ του Αιγάλεω.

Να με συμπαθάτε αλλά προσωπικά, τα τελευταία με προβληματίζουν περισσότερο. Όπως με προβληματίζει και το… «ρωτήστε τη διοίκηση» του Δημήτρη Πρίφτη σε κάθε ερώτημα που του διατυπώθηκε για την περίπτωση του Ζερμέιν Τέιλορ. Το μόνο που δεν είπε ήταν… «ρωτήστε αυτούς που τον έφεραν». Κανονικά ο Άρης θα έπρεπε να είχε κινήσει τις διαδικασίες απόκτησης άλλου παίκτη. Γιατί; Ρωτήστε τη διοίκηση που λέει και ο Πρίφτης.

Ήρθε στη Θεσσαλονίκη ένας παίκτης για τον οποίον δεν εισηγήθηκε ο προπονητής. Γιατί ο Πρίφτης ήθελε τον Τζέραλντ Ρόμπινσον ο οποίος σήμερα – ως παίκτης της Άλμπα Βερολίνου – είχε 16 πόντους και τέσσερις ασίστ στη νίκη επί της Τούμπινγκεν. Για τον οποίον παίκτη ακόμη και βοηθοί προπονητών άλλων ομάδων που τον είχαν… σκαουτάρει, έλεγαν ότι μπορεί να αλλάξει τα αγωνιστικά δεδομένα στον Άρη.

Αυτά τα ζητήματα γεννούν προβληματισμούς. Η έλλειψη επικοινωνίας, η απόσταση μεταξύ διοίκησης και ομάδας, το χαμηλότατο επίπεδο συσπείρωσης, το κλίμα αβεβαιότητα που υπάρχει στο εσωτερικό της ομάδας για το παρόν και το μέλλον. Μοναδικός που μπορεί να δώσει ασφαλείς απαντήσεις είναι ο Νίκος Λάσκαρης. Η γνώμη και η άποψη των υπολοίπων περισσεύει. Μόνο ένας ιδιοκτήτης εγγυάται στους παίκτες για τα συμβόλαιά τους, όταν μάλιστα γνωρίζει ότι υπάρχει σχετικός προβληματισμός. Μόνο ένας (διοικητικός) ηγέτης μπορεί να κάνει την αποτίμηση και χαράξει την επόμενη μέρα.

Αυτά περιμένουν οι φίλαθλοι του Άρη. Εδώ και πολλούς μήνες εισπράττουν ένα σωρό (αρνητικά) μηνύματα και δεν ξέρουν τι ξημερώνει για την ομάδα τους. Ακούνε για δικαστήρια, για μεγάλες επενδύσεις. Μόνο που ο καθρέπτης κάθε συλλόγου είναι η ομάδα. Κι αν ο αγωνιστικός Άρης κοιταχτεί σήμερα στον καθρέπτη, το πιθανότερο είναι να τρομάξει και να γυρίσει το βλέμμα του αλλού.

Εν κατακλείδι. Τα πεπραγμένα των τελευταίων μηνών δίνουν το δικαίωμα σε όλους όσοι δεν ανήκουν στην οικογένεια του Άρη να χλευάζουν μια επένδυση 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, χρησιμοποιώντας εκείνη τη δήλωση του Νίκου Λάσκαρη περί επένδυσης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, οι άνθρωποι που έκαναν την επένδυση είναι υποχρεωμένοι – απέναντι στους εαυτούς τους – να δώσουν ηχηρές απαντήσεις, να κλείσουν στόματα. Να κάνουν τον κάθε φίλαθλο του Άρη να πιστέψει σ’ αυτούς και κυρίως να υποστηρίξουν πρώτοι απ’ όλους τη φετινή προσπάθεια, ασχέτως του ότι εξελίχθηκε αντιστρόφως ανάλογη των προσδοκιών.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.