Ρεάλ Μαδρίτης - Φενέρμπαχτσε 61-56

Ρεάλ Μαδρίτης - Φενέρμπαχτσε 61-56
Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το καθήκον της απέναντι στην Φενέρμπαχτσε (61-56), «κλειδώνει» πρωτιά και... έκανε δώρο στον Παναθηναϊκό.

H Ρεάλ Μαδρίτης... στάθηκε στο ύψος της κι έπειτα από ένα κλειστό παιχνίδι πήρε τη νίκη απέναντι στην Φενέρμπαχτσε! Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του έκανε δικό του το ματς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας κι έτσι η «Βασίλισσα» έμεινε μόνη πρώτη και πηγαίνει στα playoffs για ν' αντιμετωπίσει τον 8ο της κανονικής περιόδου.

Πλέον, η Φενέρμπαχτσε που γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα της έπεσε στην 7η θέση και τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα. Μάλιστα, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα πάρει το πλεονέκτημα σε περίπτωση που νικήσει τελευταία αγωνιστική και ηττηθούν Παναθηναϊκός και Μπασκόνια.

Με νίκη στο Τελ Αβίβ ο Παναθηναϊκός θα είναι σίγουρα τέταρτος, ενώ ακόμα και με ήττα θα έχει πιθανότητες για πλεονέκτημα.

Στη Μαδρίτη ο Σέρχιο Γιουλ μπήκε ζεστός στο παρκέ και με 16 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, από την άλλη σπουδαία εμφάνιση έκανε ο Γιαν Βέσελι με 11 πόντους, 7 ριμπάουντ.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε πολύ καλό ξεκίνημα, ωστόσο στη συνέχεια η Φενέρμπαχτσε ανέβασε ρυθμούς, ήταν εύστοχη έξω από τα 6,75μ. και άφησε τη γηπεδούχο στους 9 πόντους. Η τουρκική ομάδα μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, έπαιξε καλύτερη άμυνα, ωστόσο η Ρεάλ κατάφερε να φέρει στα μέτρα της το παιχνίδι κι όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Ακόμα κι όταν ανέβασε τη διαφορά ο Φερνάντεθ στο +8 (51-43), η Φενέρ έτρεξε γρήγορο επιμέρους σκορ 7-2 και η μία βολή του Μπογκντάνοβιτς έφερε ξανά ισορροπία (53-50). Ο Ντόντσιτς όμως έβαλε κρίσιμο τρίποντο, η Φενέρ όμως ήταν άστοχη ακόμα και από τη γραμμή των βολών και ο Τόμπκινς... τελείωσε το ματς με έμμεσο τρίποντο.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Σέρχιο Γιουλ μπορεί να ήταν αρκετά άστοχος και σε άσχημη βραδιά, αλλά ακόμα κι έτσι ήταν ο καλύτερος της ομάδας του. Ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ρεάλ με 16 πόντους, 2/6 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 3/3 βολές. Μάζεψε 1 ριμπάουντ, έδωσε 2 ασίστ, έκλεψε 3 φορές και είχε 5 λάθη.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Τζέιμς Νάναλι σε 7:48 είχε 1 άστοχο δίποντο, 1 άστοχο τρίποντο, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 7:48.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ευστόχησε σε 1 βολή κι έπειτα η Φενέρ... κόλησε με 5:44 ν' απομένουν. Ο Γιούντο έχασε 2 βολές, ο Κάλινιτς και ο Γιούντο από μία επίθεση, ενώ ο Μπογκντάνοβιτς έκανε κρίσιμο λάθος. Κάπως έτσι η Ρεάλ έφτασε στο +9 (59-50) με έμμεσο τρίποντο του Τόμπκινς.

ΑΦΑΝΗΣ-ΗΡΩΑΣ: Ο Γκουστάβο Αγιόν έκανε καλη δουλειά σε άμυνα κι επίθεση. Είχε 6 πόντους, 8 ριμπάουντ και έδωσε 3 ασίστ σε 20:58.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Η Φενέρ τη νέα της ήττα, ενώ η Ρεάλ τα 18 λάθη.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 29-32, 48-43, 61-56