Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός 77-69 (vid & pics)

Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός 77-69 (vid & pics)
Η Αναντολού Εφές νίκησε με 77-69 τον Ολυμπιακό ο οποίος θα επιστρέψει στην Πόλη για τα playoffs ώστε να αντιμετωπίσει είτε τη Φενέρμπαχτσε είτε ξανά την Εφές. Τραυματίστηκε ο Γκριν, άρρωστος ο Μιλουτίνοφ. ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ: ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΕΛΑΓΙΕΣ.

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στην Κωνσταντινούπολη και ηττήθηκε από την Αναντολού Εφές με 77-69. Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι για αυτούς, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν διάθεση στην άμυνα, αλλά κάποιες βιαστικές επιλογές στην επίθεση και ατυχίες σε ένα ακόμη ματς (τράβηγμα ο Γκριν στο 17’ και άρρωστος ο Μιλουτίνοφ) του στοίχισαν. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε την τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια της σεζόν και θα μάθει την επόμενη εβδομάδα τον αντίπαλό του στα playoffs. Στα θετικά της αναμέτρησης η πολύ καλή απόδοση του Βασίλη Σπανούλη (11π., 10ασ.) που φαίνεται πως βρίσκει τα πατήματά του ενώ πολύ καλός ήταν ως συνήθως κι ο Γιώργος Πρίντεζης (16π., 9ρ.). Για την Εφές ξεχώρισαν οι Τόμας Ερτέλ (18π., 3ρ., 5ασ.) και Τάιλερ Χάνεϊκατ (11π., 11ρ., 6ασ.).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αναμέτρηση παίζοντας «σκυλίσια» άμυνα και χαλώντας όλες σχεδόν τις επιθέσεις των γηπεδούχων. Αντιθέτως στις δικές του επιθέσεις ο Βασίλης Σπανούλης φρόντισε από νωρίς να δώσει στίγμα (2-10, 5’). Το τάιμ άουτ του Βέλιμιρ Περάσοβιτς σε συνδυασμό με την είσοδο στο παρκέ του Τόμας Ερτέλ και την έξοδο των Σπανούλη (δύο φάουλ) και Γιώργου Πρίντεζη (ξεκούραση), άλλαξαν την εικόνα του παιχνιδιού. Ο Γάλλος γκαρντ με 8 γρήγορους πόντους έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 22-15 (10’) τρέχοντας σερί 13-0.

Η Εφές συνέχισε να διευρύνει το σερί της και στην δεύτερη περίοδο αφού με καλάθι και φάουλ ο Μπράντον Πολ το πήγε στο 16-0 (25-15, 11’) μέχρι που το διέκοψε ο Δημήτρης Αγραβάνης. Η επιστροφή στο παρκέ των δύο αρχηγών του Ολυμπιακού έφερε δημιουργία και λύσεις στην επίθεση κι έτσι με τρία συνεχόμενα τρίποντα οι Πειραιώτες μείωσαν σε 32-28 (16’). Μέχρι να πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια η Εφές σκόραρε κάποια εύκολα καλάθια και πήρε διαφορά 7 πόντων.

Ο τραυματισμός του Έρικ Γκριν τον άφησε στον πάγκο σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο αφαιρώντας μία λύση από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ωστόσο η συνεργασία του Σπανούλη με τον Πρίντεζη λειτουργούσε άψογα (43-40, 22’). Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός έχασε την συγκέντρωσή του. Κάποιες αποφάσεις των διαιτητών δημιούργησαν εκνευρισμό στον Κώστα Παπανικολάου, ο Ντομινίκ Ουότερς δεν βοήθησε στη διατήρηση του ρυθμού και ο Τσεντί Οσμάν τον πόσταρε με αποτέλεσμα η διαφορά να πάει στους 9 πόντους (54-45, 27’).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η άμυνα των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου επανήλθε σε καλά επίπεδα ενώ στην επίθεση η αφύπνιση μετά από καιρό του Ιωάννη Παπαπέτρου έφερε συνεχόμενα καλάθια από τα χέρια του (60-58, 33’). Κάποιες βιαστικές επιλογές των Πρωταθλητών Ελλάδας στην επίθεση, δεν έμειναν ανεκμετάλλευτες από τους Τούρκους οι οποίοι πήγαν το σκορ στο 68-60 (36’) και παρά την προσπάθεια των παικτών του Ολυμπιακού να ξαναμπούν στη διεκδίκηση της νίκης, τα κατάφεραν όμως μέχρι ενός σημείου (72-67, 38’).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Εφές είχε μεγαλύτερο κίνητρο για τη νίκη κι έπαιξε «ξύλο» στην άμυνα αφού το επέτρεψαν οι διαιτητές (22-11 τα φάουλ). Μία ματιά στη στατιστική θα σας μπερδέψει αφού ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στις περισσότερες κατηγορίες, αλλά του στοίχισαν τα 5 περισσότερα λάθη, κάποιες βιαστικές επιλογές στην επίθεση.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Τόμας Ερτέλ τελείωσε με 18 πόντους (7/11δ., 0/1τρ., 4/4β.), 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Δε βοήθησε με κανέναν τρόπο (δημιουργία, οργάνωση, εκτέλεση, άμυνα) ο Ντομινίκ Ουότερς ο οποίος αποβλήθηκε με 5 φάουλ σε 13:51.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Ο Μπιρτς με φόλοου μείωσε σε 72-67, αλλά ο Χάνεϊκατ με τρίποντο έκανε το 75-67 με 2:09 να μένουν και κάπου εκεί τελείωσαν οι ελπίδες των Πειραιωτών.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Τάιλερ Χάνεϊκατ είχε 11 πόντους, 11 ριμπάουντ και 6 ασίστ!

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Τάιλερ Χάνεϊκατ πάσαρε πίσω από την πλάτη στον Μπράιαντ Ντάνστον ο οποίος κάρφωσε στο καλάθι του Ολυμπιακού με εντυπωσιακό τρόπο για το 30-17.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Η Εφές τα 4/17 τρίποντα, ο Ολυμπιακός την έλλειψη συγκέντρωσης σε κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 43-36, 58-50, 77-69

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.