Φασούλας: «Ο Γιαννάκης καταλληλότερη λύση για την Εθνική»

Φασούλας: «Ο Γιαννάκης καταλληλότερη λύση για την Εθνική»

Gazzetta team
Φασούλας: «Ο Γιαννάκης καταλληλότερη λύση για την Εθνική»

bet365

Ξεκάθαρος όσον αφορά τον αντικαταστάτη του Φώτη Κατσικάρη στο πάγκο της Εθνικής εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Φασούλας με την... αράχνη να τονίζει πως καταλληλότερη λύση είναι ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ΕΟΚ μιλώντας στην εκπομπή Sports.doc της ΕΡΤ ανέφερε σχετικά: «Η άποψή μου για τον προπονητή είναι, αφού με ρωτάς στα ίσια, γιατί εγώ έχω ξαναπεί… Εγώ θεωρώ πως ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι η καταλληλότερη επιλογή για την Εθνική Ομάδα αυτή την εποχή. Χωρίς ν’ αποκλείω ότι, αν δεν πάει με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και πάει μ’ έναν άλλον προπονητή, που δε μπορώ να σκεφτώ, γιατί δε βλέπω κάποιους διαθέσιμους αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, δεν αποκλείω ότι μπορεί να υπάρξει επιτυχία και με άλλον.

Γιατί είναι η ψυχολογία του φτιαγμένη, ο τρόπος που βλέπει το παιχνίδι, ο τρόπος που βλέπει την Εθνική Ομάδα φτιαγμένος για την Εθνική Ομάδα. Είναι ένας προπονητής που είχε επιτυχίες. Νομίζω ότι είχε ατυχίες οι οποίες μεγιστοποιήθηκαν. Οι ομάδες που πήραν τον Παναγιώτη Γιαννάκη μετά, τον πήραν, γιατί το ‘χω πάθει κι εγώ, τον πήραν με προσδοκίες μεσσιενικές απ’ τον Γιαννάκη. Τον πήραν στη Λιμόζ με παίκτες Α2 και θεωρήσαν ότι θα τους πάει στο Final Four του Πρωταθλήματος Γαλλίας. Κι ενώ πήγε σχετικά καλύτερα απ’ την προηγούμενη χρονιά ή τέλος πάντων είχε μία αξιοπρεπή πορεία με παίκτες Α2, δεν κατάφερε να ‘ναι ο “Μεσσίας” που περίμεναν, φαντάζομαι, οι παράγοντες της γαλλικής ομάδας. Αλλά ήταν στις επιλογές του Παναγιώτη να πάει. Ή στην Κίνα. Δηλαδή αυτό κι αν ήταν λάθος. Αλλά προσπαθούσε να μείνει στο προπονητικό γίγνεσθαι. Μετά, οι ελληνικές ομάδες λίγο-πολύ είχαν κλείσει τις επιλογές τους προπονητικά. Θεωρώ ότι είχε άτυχες στιγμές στην καριέρα του. Νομίζω ότι δεν έχει κάτι αρνητικό να του προσάψει κανείς σε σχέση με την Εθνική Ομάδα. Οπότε εφόσον είναι επιλογή γιατί να μην ακουστεί η άποψή του για την Εθνική Ομάδα κι ας απορριφθεί, κατά την άποψή μου. Δηλαδή δεν είναι θέσφατο ότι πρέπει να ‘ναι ο Παναγιώτης».

Για τη διαδοχή του Γιώργου Βασιλακόπουλου στην ΕΟΚ: «Όσοι νομίζουν ότι θα δώσει δαχτυλίδι διαδοχής σε κάποιον ο Βασιλακόπουλος είναι πολύ γελασμένοι».

Για τον Ολυμπιακό: «Τα πέτρινα χρόνια στο μπάσκετ του Ολυμπιακού έχουν περάσει ανεπιστρεπτί κι η ομάδα έχει στέρεες βάσεις εδώ και χρόνια, γι’ αυτό και φέρνει επιτυχίες».

Για τους Ζάρκο Πάσπαλιε και Βασίλη Σπανούλη, οι οποίοι άλλαξαν την ιστορία του Ολυμπιακού με τον δικό τους τρόπο: «Δεν μπορώ να τους συγκρίνω και να τους βάλω στη ζυγαριά γιατί είναι κι οι δύο πολύ σπουδαίοι».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα