Οι «παλιοί» δεν έχαναν με τίποτα...

Οι «παλιοί» δεν έχαναν με τίποτα...

bet365

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες εξηγεί γιατί ψήφισε τους «παλιούς» στο φανταστικό παιχνίδι με τους «νέους».

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του ανθρώπινου νου είναι η φαντασία. Χωρίς όρια, χωρίς «πρέπει», χωρίς δεδομένα και ζητούμενα.

Κάπως έτσι κι εμείς στο gazzetta.gr ένα απόγευμα πιάσαμε κουβέντα για ένα υποτιθέμενο διπλό μεταξύ δύο θρυλικών πεντάδων και τελικά το κάναμε θέμα ζητώντας την ψήφο σας.

Δεν ξέρω ποια ομάδα θα νικούσε, αλλά ξέρω σίγουρα πως θα ήμουν εκεί για να χαζέψω αυτό το «διπλάκι».

Ψήφισα χωρίς δεύτερη σκέψη πως θα επικρατούσαν οι παλιοί. Γκάλης, Γιαννάκης, Φάνης, Αλβέρτης και Φασούλας.

Επειδή όμως όπως προανέφερα η φαντασία είναι ατέρμονη, άπειρη παίρνω το πινακάκι του προπονητή και εξηγώ γιατί θα νικούσαν οι παλιοί.

ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΣΑΡΙΣΜΑΤΑ

Ο Γιαννάκης πάνω στον Σπανούλη, ο Γκάλης θα έκρυβε την αμυντική του αδυναμία μαρκάροντας τον Παπαλουκά και μάλιστα στο πολύτιμο όπλο του Θοδωρή, το pick 'n' roll ο Gangster θα τον έπαιζε under δίνοντας του το σουτ.

Ο Φάνης επειδή ήταν πιο βαρύ κορμί θα έπαιζε τεσσάρι στην άμυνα και θα πήγαινε πάνω στον Πρίντεζη. Εκεί ίσως είχε πρόβλημα η ομάδα αφού ο φόργουορντ του Ολυμπιακού είναι πιο γρήγορος.

Ο Αλβέρτης θα πήγαινε πάνω στον Διαμαντίδη. Ώπα! Εδώ θέλει κωλομπ...μα, αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα. «Μικρέ όταν ήρθες παιδάκι από τον Ηρακλή στον Παναθηναϊκό μου μίλαγες στον πληθυντικό όποτε κόψε τις μ...ίες και μη με εκθέσεις σήμερα» θα του έλεγε. Πιστεύω πως ο Διαμαντίδης θα ψάρωνε θα απαντούσε ψιθυρίζοντας «μάλιστα κύριε »και δε θα ακούμπαγε στο ματς.

Κλείνω με Φασούλα πάνω στον Μπουρούση. Μάχη γιγάντων. Η «αράχνη» δε θα μπορούσε να ακολουθήσει έξω στο τρίποντο του Μπουρούση. Αν όμως έκανε το λάθος και τον πόσταρε, τότε ο Φασούλας θα μοίραζε ταπίδια και αγκωνίδια.

ΟΛΟΙ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ ΚΙ ΕΥΚΟΛΑ

Βρείτε μου έναν από την πεντάδα μου που δε μπορεί να βάλει 20 ποντάκια εύκολα; Αν μη τι άλλο, ως προπονητής θα είχα ήσυχο το κεφάλι μου στην επίθεση.

Αρκεί να δεχόταν ο Νικ να δίνει τη μπάλα όταν ερχόταν βοήθεια τρίτος παίκτης της άμυνας. Γιατί και με δύο αμυντικούς θα την έβαζε. Ο Αλβέρτης θα έκανε πάρτι πίσω από τα 6.75 αρκεί να είχε 20 εκατοστά απόσταση ο αμυντικός του.

Χειρόφρενα,τρίποντα με ταμπλό και γρήγορο ρυθμό ο «δράκος». Ο Φασούλας με πλάτη σταματιόταν μόνο από τον Σαμπόνις, στον Μπουρούση θα κολλούσε και φτάνουμε στον Φάνη...

Φάνη αγόρι μου πάρε τη μπαλίτσα και δείξε στους νέους πόσοι διαφορετικοί τρόποι υπάρχουν για να σκοράρεις.

ΑΡΓΟ ΡΥΘΜΟ

Τα δύσκολα τώρα... Αν ξεκινήσουν οι Διαμαντίδης, Σπανούλης, Παπαλουκάς, Πρίντεζης και Μπουρούσης να τρέχουν ούτε με λάσο δε θα τους σταματάμε.

Θέλουμε μεγάλες επιθέσεις 24άρες ου μην και 30άρες όπως και τα χρόνια που έπαιζαν τα παλικάρια μου. Γιαννάκης και Γκάλης ποτέ στο επιθετικό ριμπάουντ, θα είναι η αμυντική μου ισορροπία για γρήγορες επιστροφές.

Και στο φινάλε φινάλε ας βάλουμε και κανά «μυτάκι» (οι 40+ καταλαβαίνουν τι εννοώ) αν πάνε να τρέξουν οι αντίπαλοι.

Βασικός νόμος. Χρησιμοποιούμε σωστά τα 4 πρώτα ομαδικά φάουλ.

Ξύπνησα...

Το ματς δεν έγινε ποτέ και ούτε θα γίνει, αλλά η φαντασία είναι δική μου και την κάνω ό,τι θέλω.

Το μπάσκετ εκείνης της εποχής είναι άλλο άθλημα σε σχέση με αυτό που παίζεται τώρα. Τώρα αν δεν τρέχεις και αν δεν πηδάς, δεν παίζεις ούτε 2΄.

Τότε έπαιζες 40' αρκεί να είχες μυαλό και μόνο.

Τότε το scouting ήταν ανύπαρκτο. Τώρα οι ομάδες ξέρουν πως κρατάνε το ποτήρι με το νερό οι παίκτες και σε ποια πλευρά του κρεβατιού τους κοιμούνται.

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ

Στα σχόλια του θέματος διακρίνω αμφισβήτηση στα πρόσωπα του Φράγκι από τους μεν και των Πρίντεζη και Μπουρούση από τους δε.

Κι εμείς τις είχαμε στο μυαλό μας. Ο Μπουρούσης επικράτησε του Λάζαρου Παπαδόπουλου στο νήμα.

Ο Πρίντεζης του Φώτση στο «πιο νήμα» κι από το νήμα.

Ο Αλβέρτης είναι ο Αλβέρτης με τους 25 τίτλους. Εδώ τελειώνουν όλα

Και στο κάτω κάτω η φαντασία δεν έχει όρια. Αυτούς έφτιαξε η δική μας στο gazzetta.gr.

ΥΓ: Από τους πέντε παλιούς μόνο ο Αλβέρτης βρίσκεται στο χώρο. Ο Φασούλας έχει έναν ανεπίσημο ρόλο στην ΕΟΚ. Κρίμα δεν είναι;

ΥΓ 2: Με το ματς ισόπαλο στους 70 πόντους κι ένα λεπτό να μένει θα έβαζα όλα τα λεφτά μου στους «πάλιουρες». Πλακίτσα θα τους έκαναν και δε θα έπαιρναν και χαμπάρι οι Διαμαντοσπανουλοπαπαλουκάδες...

ΥΓ 3: Όπως έγινε εύκολα κατανοητό το μπάσκετ των 90s μου άρεσε (πάρα) πολύ περισσότερο από της εποχής αυτής.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.