Χάκετ: «Ήξερα ότι στον Ολυμπιακό δεν θα έχω ρόλο ηγέτη»

Χάκετ: «Ήξερα ότι στον Ολυμπιακό δεν θα έχω ρόλο ηγέτη»

Χάκετ: «Ήξερα ότι στον Ολυμπιακό δεν θα έχω ρόλο ηγέτη»
Ο Ντάνιελ Χάκετ μίλησε στην εκπομπή «Pick n' Roll» του Βασίλη Σκουντή, στην COSMOTE TV, για το διάστημα του τραυματισμού του και της αποθεραπείας του, για το φαινόμενο «Γιουλ», για την επιστροφή του στα παρκέ και «έβγαλε» το καπέλο στον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Αναλυτικά είπε για:

Τον τραυματισμό του: «Είναι μία δύσκολη περίοδος. Πολλοί αθλητές το έχουν περάσει, αλλά προσπαθώ να μένω θετικός και συγκεντρωμένος, ώστε να επιστρέψω γρήγροα. Νιώθω σαν ψάρι έξω απ' το νερό».

Το αν... έχασε τη δύναμή του, όταν κουρεύτηκε: «Μου έχουν πει το ίδιο πράγμα πολλές φορές. Ότι όταν κουρεύτηκα, έχασα τη δύναμή μου. Το εκλαμβάνω ως αστείο, αλλά για καλό και για κακό τα αφήνω πάλι μακριά (γέλια)».

Την πλάκα που του έκανε ο Παππάς σε περσινό ματς για το μαλλί του: «Κράτησα μερικά, όταν τα έκοψα για να του τα δώσω. Αστειεύομαι. Στην ένταση του ματς, το trash talking υπάρχει. Είναι πολύ καλό παιδί, μιλήσαμε και μετά το παιχνίδι».

Το αν ήταν πιο δύσκολο το πρώτο κομμάτι μετά τον τραυματισμό ή αυτό που έρχεται: «Το πρώτο κομμάτι ήταν πολύ απαιτητικό, μεγάλη πρόκληση. Βγήκα από το χειρουργείο και ουσιαστικά έπρεπε να μάθω ξανά να περπατώ από την αρχή. Αποφάσισα να πάω στην Ιταλία και να επιστρέψω εδώ, όταν θα είμαι έτοιμος να τρέξω. Τώρα είναι η ώρα για επίθεση».

Το αν γνωρίζει πότε θα επιστρέψει: «Δεν ξέρω ακριβώς, αλλά πιστεύω σε μερικούς μήνες θα μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο. Πιστεύω ότι στα μέσα Ιουνίου θα είμαι έτοιμος να επιστρέψω. Δεν είμαι αθλητής που κάνει πίσω στον πόνο, αλλά θέλω να περάσω μέσα από αυτόν».

Το πώς θα σταματούσε τον Σέρχιο Γιουλ, αν είχε αγωνιστεί στο ματς της προηγούμενης Παρασκευής: «Μία ερώτηση που κάνουν όλοι στην Ευρώπη. Είναι ένα απίστευτο ταλέντο, παίζει με τρομερή αυτοπεποίθηση. Βάζει απίστευτα σουτ. Δεν είναι εύκολο να τον σταματήσεις, αλλά πρέπει να είσαι επιθετικός».

Το ονειρεμένο του buzzer beater: «Θα είναι ένα εκπληκτικό συναίσθημα, πιστεύω θα είναι ένα τρελό buzzer beater. Ρώτησα τον Οθέλο Χάντερ, αν ο Γιουλ δοκιμάζει στις προπονήσεις αυτά τα τρελά floaters. Kαι μου είπε πως το κάνει. Αυτό δείχνει γιατί τα βάζει».

Το τί αισθάνθηκε τη στιγμή του τραυματισμού: «Όπως είπα, είναι μέρος του παιχνίδιου. Σίγουρα δεν θες να χτυπάς, αλλά πρέπει να το αποδέχεσαι. Είχα ένα άτυχο πέσιμο. Προτιμώ όμως να πέφτω κάτω έχοντας δώσει τα πάντα, παρά γιατί έκανα κάτι λάθος. Σίγουρα θα γίνω πιο δυνατος».

Το ποιο είναι το κομμάτι της ρουτίνας που του λείπει περισσότερο: «Η προπόνηση. Είναι ένα κομμάτι για το οποίο... πεθάνω. Πολλοί παίκτες δεν νιώθουν ωραία όταν έχουν προπόνηση. Τώρα βλέπω τα πράγματα διαφορετικά. Δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο. Μου λείπει πάρα πολύ το να είμαι με τους συμπαίκτες μου και να προπονούμαι μαζί τους».

Την πορεία του Ολυμπιακού: «Είμαστε σταθεροί. Τα πάμε πολύ καλά σε μία λίγκα πολύ δύσκολη, μεγάλη και απαιτητική. Είναι καλό που έχουμε αυτή τη θέση. Πρέπει να το απολαύσουμε, αλλά να θυμόμαστε πως το δύσκολο κομμάτι έρχεται τώρα. Βλέπω ότι η ομάδα δουλεύει σκληρά».

Το τί κάνει ξεχωριστό τον Ολυμπιακό: «Η ιστορία. Η φανέλα, η παράδοση, η νοοτροπία νικητή. Τα τελευταία 10 χρόνια, ο Ολυμπιακός είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην Ευρώπη. Δεν είμαστε ποτέ ικανοποιημένοι, αν τερματίσουμε 2οι. Όλα σε αυτή την ομάδα γίνονται, έχοντας στο μυαλό μας τα τρόπαια. Αυτό είναι που αλλάζει τη νοοτροπία όποιου παίκτη έρχεται στην ομάδα».

Το ότι τον αποκαλούσαν «Κόμπι των φτωχών»: «Υπάρχει μόνο ένας Κόμπι Μπράιαντ. Είναι ιδιαίτερο το γεγονός ότι ο Κόμπι μεγάλωσε στην Ιταλία. Ίσως αποδείχθηκε καλό για την ανάπτυξή του το γεγονός πως έμαθε στην Ιταλία τα βασικά του μπάσκετ».

Το ότι το καλοκαίρι του 2015, πολλοί πίστευαν ότι δεν θα ταιριάξει στον Ολυμπιακό λόγω Σπανούλη: «Είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση. Μου ζητήθηκε να είμαι ο εαυτός μου. Είχα μεγάλο σεβασμό για την ομάδα, αλλά και για τον ρόλο μου. Μίλησα με τον κόουτς για το ρόλο μου και ήξερα ότι έρχομαι σε ομάδα με μεγάλους ηγέτες και ότι δεν έρχομαι για να ηγηθώ. Ίσως πολλοί πίστευαν ότι δεν θα το αντέξω αυτό και ότι δεν είμαι αρκετά ώριμος για να διαχειριστώ έναν τέτοιο ρόλο».

Το ότι χρειάστηκε να αλλάξει πολύ την αγωνιστική φυσιογνωμία του: «Δεν είναι δύσκολο. Αν δεις τη μεγάλη εικόνα, θα δεις ότι δεν υπάρχουν ομάδες με 11-12 stars. Χρειάζονται πολλά τούβλα για να χτίσεις ένα σπίτι. Σίγουρα θα ήθελα, την πρώτη χρονιά, να τα πάμε καλύτερα στην Εuroleague. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός έχει ένα πρόγραμμα και αυτό φαίνεται από το πόσο καλά πηγαίνει φέτος η ομάδα».

Το στιλ παιχνιδιού του: «Σίγουρα, αισθάνομαι ότι η ανάπτυξή μου ως παίκτης έχει ακόμη περιθώρια. Για παράδειγμα, ο φίλος μου ο Γιάννης Αθηναίου λέει ότι δεν είμαι καλός στο post. Υπάρχουν πολλά στοιχεία που μπορώ να βελτιώσω. Είναι όμως πολύ όμορφο που έχω φτάσει να παίζω σε αυτό το επίπεδο. Δεν είμαι ικανοποιημένος όμως μόνο απ' αυτό».

Το ότι έχει πάρει από τον κόουτς Σφαιρόπουλο: «Τον σεβασμό για το παιχνίδι. Τον σεβασμό για την καθημερινή δουλειά. Έρχεται κάθε μέρα αποφασισμένος να μας βοηθήσει να βελτιωθούμε. Κάνει ό,τι χρειάζεται για να νικήσουμε. Είναι ένας πολύ απαιτητικός κόουτς που απαιτεί αφοσίωση και συγκέντρωση. Έχει σπουδαία νοοτροπία νικητή».

Το πώς μπήκε στο... κλίμα του Ολυμπιακού: «Χρειάστηκαν λίγα λεπτά σε μια πτήση με τον Σπανούλη. Συναντηθήκαμε στην Φρανκφούρτη, μίλησα μαζί του. Μετά είδα παίκτες όπως ο Πρίντεζης και ο Μάντζαρης, είδα τη συμπεριφορά τους, κατάλαβα πολλά. Τα 15' με τον Σπανούλη στο αεροπλάνο ήταν υπέραρκετα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα