Σφαιρόπουλος: «Όταν θες να είσαι πρώτος, πρέπει να παίζεις πάντα στο 100%»

Σφαιρόπουλος: «Όταν θες να είσαι πρώτος, πρέπει να παίζεις πάντα στο 100%»
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έμεινε ικανοποιημένος από την άμυνα των παικτών του, παραδέχτηκε πως υπήρξε κούραση, αλλά δεν τη χρησιμοποίησε ως δικαιολογία.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε στην Κρήτη του Ρεθύμνου κι έκανε ευκολότερο το έργο του για την κατάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για διάφορα θέματα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού:

Για το παιχνίδι: «Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Και καταφέραμε να το κερδίσουμε μέσω της άμυνας μας. Το Ρέθυμνο είναι ομάδα ρυθμού, το γνωρίζαμε, στην έδρα τους είναι εξαιρετικοί με καλούς σκόρερ και ομάδα ρυθμού. Μέσω της άμυνας μας τους αποδιοργανώσαμε, τους βγάλαμε εκτός ρυθμού και τους επιτρέψαμε μόνο ορισμένα ξεσπάσματα μέσα στο παιχνίδι. Η άμυνα μας, μας έδωσε τη νίκη, θα μπορούσαμε να έχουμε πάει πιο καλά στην επίθεση, διαβάσαμε σωστά τις φάσεις, είχαμε ελεύθερα σουτ, βγάλαμε φάσεις, ορισμένες τις τελειώσαμε, αλλά κάποια ελεύθερα σουτ τα χάσαμε. Το πιο σημαντικό είναι πως είχαμε την κυριαρχία και τον έλεγχο του ματς. Αξίζουν συγχαρητήρια στο Ρέθυμνο για την φετινή τους πορεία».

Σε ερώτηση για το εάν μετά από δύο ματς μέσα στην εβδομάδα για την Euroleague, υπήρχε έλλειμμα ενέργειας: «Σίγουρα υπάρχει θέμα ενέργειας μετά από τέτοια ματς, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Όταν θες να είσαι πρώτος παντού, θα πρέπει πάντα να παίζεις με την ίδια ενέργεια και να δίνεις το 100%».

Για το πώς θα καλυφθεί το κενό του Ματ Λοτζέσκι: «Πρώτα από όλα, το ευχάριστο είναι πως δεν είναι πολύ σοβαρός ο τραυματισμός του και αυτό είναι το κυριότερο. Πρόκειται για μεγάλη ατυχία για τον ίδιο τον Ματ και μεγάλη απώλεια για την ομάδα μας. Στο διάστημα που θα λείπει θα καλύψουμε το κενό του εκ των έσω. Και ο Παπαπέτρου θα πρέπει να κατέβει στο “3” και ο Αθηναίου θα πρέπει να είναι έτοιμος, που είναι έτοιμος, όπως το έδειξε και σήμερα που ήταν αρκετά καλός. Το έχω πει ξανά. Πρέπει όλοι οι παίκτες να είναι έτοιμοι γιατί τους χρειάζεται η ομάδα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα