Μπρατσιάκος: «Χάσαμε ευκαιρία να κάνουμε υπέρβαση»

Μπρατσιάκος: «Χάσαμε ευκαιρία να κάνουμε υπέρβαση»

bet365

Η Κύμη προσπάθησε να πετύχει μία σπουδαία νίκη, αλλά δεν έκανε την ολική ανατροπή στο ματς με τον Άρη

Ο προπονητής των γηπεδούχων ήταν ικανοποιημένος από την εικόνα της Κύμης στο δεύτερο ημίχρονο και στάθηκε στη λανθασμένη επαναφορά στο τέλος του κανονικού αγώνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασίλη Μπρατσιάκου:

Για τον αγώνα: «Νομίζω ότι η ομάδα μου στο 2ο ημίχρονο υπερέβαλλε εαυτόν. Παίξαμε σπουδαίο μπάσκετ, βγάλαμε μεγάλες άμυνες και γυρίσαμε δύο φορές το παιχνίδι από διψήφια διαφορά. Στα τελευταία 15 δευτερόλεπτα είχαμε μεγάλη ευκαιρία να κερδίσουμε το ματς. Πήραμε ένα τάιμ άουτ και οργανώσαμε την επίθεση μας, αλλά δυστυχώς χάσαμε την μπάλα στην επαναφορά και μαζί χάσαμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε μια πραγματική υπέρβαση, παίρνοντας μια σπουδαία νίκη, καθώς ο Άρης παρά τα προβλήματα του είναι μια μεγάλη ομάδα. Κοιτάζω την στατιστική και βλέπω τα 31 δικά μας ριμπάουντ και τα 55 του Άρη, μια εξωφρενική διαφορά. Όσα χρόνια είμαι προπονητής δεν θυμάμαι την ομάδα μου να έχει χάσει 19 αμυντικά ριμπάουντ. Είναι κρίμα γιατί ήταν ριμπάουντ που χάθηκαν μετά από εκπληκτικές άμυνες. Αναγκάσαμε με την άμυνα μας τον Άρη να κάνει 19 λάθη, ενώ εμείς κάναμε μόνο 12. Επίσης καταφέραμε μια πολύ καλή αμυντικά ομάδα να μας κάνει μόλις 5 κλεψίματα, ενώ εμείς κάναμε 6.

Φέραμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε, στα δικά μας μέτρα, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ, με μία επίθεση μπορείς να γίνεις ήρωας ή μπορεί να σε πάει στα τάρταρα. Τα παιδιά όμως έκαναν μεγάλη προσπάθεια και δεν έχω κανένα παράπονο. Η υπόθεση παραμονή είναι ακόμα στα χέρια μας. Για μια ακόμα φορά η ομάδα μας έπαιξε δυνατά, με ψυχή και έδειξε ότι έχει το μέλλον στην κατηγορία μπροστά της.

Το ματς με τον Προμηθέα είναι το τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι που μπορούμε να κερδίσουμε και να πάρουμε την πρώτη μας νίκη μακριά από το γήπεδο μας. Νομίζω ότι, παρά τα προβλήματα που είχαμε μέσα στην χρονιά, με εξαίρεση το ματς με το Λαύριο σε όλα τα άλλα εντός έδρας παιχνίδια η ομάδα έχει παλέψει και έχει παίξει πολύ καλά. Αν καταφέρουμε να κάνουμε και μια νίκη εκτός, θα είναι τεράστια επιτυχία και θα μας βοηθήσει στην προσπάθεια για παραμονή. Μένουν τρία ακόμα παιχνίδια, τα δύο είναι πολύ σημαντικά για εμάς. Νομίζω ότι μπορούμε να πάρουμε δύο νίκες και να κλείσει επιτυχημένα μια πολύ δύσκολη χρονιά».

Για το αν η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία επιβεβαιώνει ότι πρέπει να υπάρχει ανάπτυξη του μπάσκετ στην περιφέρεια: «Ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης από τότε μου δημιουργήθηκε έχει καταφέρει κάτι που καμία άλλη επαρχιακή ομάδα από τόσο μικρή περιοχή δεν έχει ξανακάνει. Θεωρώ ότι είναι η ομάδα πρότυπο για το πώς μπορεί να υποστηριχτεί ο αθλητισμός στην περιφέρεια.Τώρα πρέπει να κάνουμε δύο νίκες για να εξασφαλίσουμε την παραμονή, γιατί είναι κρίμα μια τόσο μεγάλη προσπάθεια να πάει χαμένη λόγω κάποιων απροόπτων. Δεν κοιτάμε ακόμα τον Απόλλωνα Πάτρας, προτεραιότητα μας είναι ο Προμηθέας.

Η ομάδα μας έχει μάθει να μην σκύβει το κεφάλι να είναι παρούσα στα δύσκολα και να ανατρέπει τα εις βάρος της δεδομένα. Είμαι αισιόδοξος ότι το ίδιο θα κάνουμε και φέτος. Στο τέλος της σημερινής ημέρας υπάρχει απογοήτευση γιατί φτάσαμε κοντά σε μια τεράστια νίκη που δεν ήρθε τελικά, δεν έχουμε όμως το περιθώριο να μεμψιμοιρούμε. Κρατάμε τα θετικά, θα δούμε τα άσχημα και θα προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε στα επόμενα παιχνίδια».

Ο Τσάβνταρ Κοστόφ δήλωσε... «Πρώτα από όλα συγχαρητήρια στον Άρη. Θεωρώ ότι έγινε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι για τους φιλάθλους στην κερκίδα. Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις απέναντι σε μια τόσο καλή ομάδα, αλλά εμείς τα καταφέραμε. Σταθήκαμε πολύ καλά στο γήπεδο και παίξαμε εκπληκτική άμυνα στο 2ο ημίχρονο. Είχαμε τις ευκαιρίες μας να πάρουμε την νίκη, αλλά χάσαμε κάποιες βολές και κάποια ελεύθερα σουτ, με τον Άρη να το εκμεταλλεύεται και να παίρνει το παιχνίδι».

Για το που οφείλεται η ήττα και για το αν οι τελικές επιλογές έγιναν λόγω της απειρίας σε τέτοιες καταστάσεις: «Δεν μπορώ να πω ότι ήμασταν κουρασμένοι στο τέλος, καθώς ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι για αυτό το παιχνίδι, έχοντας κάνει πολύ προπόνηση όλη την εβδομάδα. Πιστεύω ότι ήμασταν έτοιμοι για το ματς, ήμασταν έτοιμοι για την νίκη. Απλά χάσαμε τα σουτ στο τέλος και ο αντίπαλος το εκμεταλλεύτηκε. Μέχρι τώρα ήταν η πρώτη φορά που σε ένα παιχνίδι είχαμε την τελευταία επίθεση για να πάρουμε την νίκη, οπότε είναι και θέμα εμπειρίας. Αυτό όμως είναι το μπάσκετ, πρέπει να ξέρεις τι απόφαση θα πάρεις σε κάθε στιγμή».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα