Σίνγκλε-τον πάει στο Final 4! (infographic)

Σίνγκλε-τον πάει στο Final 4! (infographic)

Γιώργος Κούβαρης
Σίνγκλε-τον πάει στο Final 4! (infographic)
Ο Κρις Σίνγκλετον αποτελεί στην σταθερή αξία του Παναθηναϊκού στη φετινή EuroLeague και το gazzetta.gr χρησιμοποιεί τη βοήθεια των αριθμών για να δείξει ότι αποτελεί τον παίκτη που κάνει τη διαφορά τη φετινή σεζόν...

Τι αν παίζει ασταμάτητα 18 μήνες. Τι κι αν δεν έχει ξεκουραστεί ούτε μία εβδομάδα τον τελευταία ενάμιση χρόνο. Ο Κρις Σίνγκλετον συνεχίζει να παίζει στα «κόκκινα» και με το πόδι πατημένο στο γκάζι, αποτελώντας τον παίκτη που κάνει τη (μεγαλύτερη) διαφορά. Και φυσικά δεν πρόκειται για προσωπική διαπίστωση, αλλά για την αποτύπωση των αριθμών.

Ο 28χρονος φόργουορντ/σέντερ μοιάζει πιο βιονικός από ποτέ και τον παίκτη «πασπαρτού» για τον Τσάβι Πασκουάλ στις δύο θέσεις της front line. Μπορεί ο Κέι Σι Ρίβερς να αποτελεί την δεύτερη «σταθερά» με το αξιόπιστο σουτ του, ο Νικ Καλάθης τον παίκτη-κομπιούτερ που στην καλή του μέρα είναι ικανός να ισοπεδώσει οποιαδήποτε άμυνα με τη δημιουργία του, ο Μάικ Τζέιμς εκείνον που θα πάρει τη μπάλα οταν «καίει» ή όταν... κολλάει η ομάδα του στο σκοράρισμα, ο Τζέιμς Γκιστ εκείνον που δίνει το κάτι παραπάνω και αυτό που... έλειπε στη διάστημα της απουσίας του, ο Γιάννης Μπουρούσης την ηρεμία και το παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι, αλλά ο Κρις Σίνγκλετον είναι εκείνος που θα «κουβαλήσει» την ομάδα εκ του ασφαλούς.

Πρώτος παντού...

Το παιχνίδι με την Μπασκόνια ήταν το υπ' αριθμόν 133 τον τελευταίο ενάμιση χρόνο για τον... βιονικό Σίνγκλετον, ο οποίος ηγείται στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες του Παναθηναϊκού! Τουλάχιστον όσον αφορά την EuroLeague, όπου το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και χάρη (και) σ' εκείνον μπορούν οι «πράσινοι» να ονειρεύονται την είσοδο στο Final 4 ύστερα από μια πενταετία!

Συγκεκριμένα έχει βρεθεί 782 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα στα ευρωπαϊκά παρκέ, έναντι 768:01 του Νικ Καλάθη και 757:38 του Κέι Σι Ρίβερς. Το σημαντικότερο όλων αναλογικά και με τη χρησιμοποίησή του είναι ότι έχει το καλύτερο ranking στο σύστημα αξιολόγησης με 444 μονάδες, με δεύτερο τον αρχηγό της ομάδας (351) και τρίτο τον Γιάννη Μπουρούση (286). Ουσιαστικά είναι το στοιχείο το οποίο αποτυπώνει στο έπακρο την προσφορά του Αμερικανού φόργουορντ/σέντερ στον φετινό Παναθηναϊκό!

Οι πρωτιές του Σίνγκλετον δεν τελειώνουν εδώ! Είναι πρώτος σκόρερ με 342 πόντους (δεύτερος ο Ρίβερς με 306, αλλά ο Τζέιμς έχει τα πρωτεία όσον αφορά τον μέσο όρο με 12,7 έναντι 12,2 του Σίνγκλετον), πρώτος ριμπάουντερ με 167 «σκουπίδια» (δεύτερος ο Μπουρούσης με 133), πρώτος μπλοκέρ με 31 τάπες (δεύτερος ο Μπουρούσης με 15), δεύτερος στα κλεψίματα με 31 (πρώτος ο Καλάθης με 44) και πρώτος στο ποσοστό τριών πόντων με 46,8% (44/94) έναντι 41,7% του Ρίβερς (58/139).

Αν μη τι άλλο, είναι ο παίκτης που στηρίζεται το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού και εκείνος που έχει πάρει από το χέρι την ομάδα του προκειμένου να την οδηγήσει στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.