Σίνγκλετον: «Μας... ντόπαρε ο Πασκουάλ»

Γιώργος Κούβαρης
Σίνγκλετον: «Μας... ντόπαρε ο Πασκουάλ»
Λίγο μετά το τέλος του αγώνα στη Βιτόρια, το gazzetta.gr βρέθηκε στα «πράσινα» αποδυτήρια και μίλησε με τον χαμογελαστό Κρις Σίνγκλετον ο οποίος αναφέρθηκε στο μυστικό της επιτυχίας, τη δική του απόδοση και τη πίστη για τη κατάκτηση της 4ης θέσης!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΒΙΤΟΡΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ

Πλέον δεν αποτελεί είδηση το να παίζει καλά ο Κρις Σίνγκλετον. Είδηση θα είναι το... αντίθετο και όταν ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ δεν βρεθεί στη μέρα του. Όπως για παράδειγμα ήταν είδηση το άσχημο βράδυ του Κέι Σι Ρίβερς. Γιατί και εκείνος από τη πλευρά του αποτελεί μία από τις φετινές «σταθερές» των «πρασίνων».

Ο Κρις Σίνγκλετον ήταν και πάλι εκείνος που ξεχώρισε για λογαριασμό του Παναθηναϊκού Superfoods, προσφέροντας τις περισσότερες λύσεις τη στιγμή που οι «πράσινοι» άνοιγαν την ψαλίδα του σκορ στο πρώτο ημίχρονο. Λίγο μετά το τέλος του αγώνα και όντας χαμογελαστός και χαλαρός στα αποδυτήρια της Fernando Buesa Arena, μίλησε στο gazzetta.gr και αναφέρθηκε τόσο στη δική του εμφάνιση, όσο -και περισσότερο- για το μυστικό της επιτυχίας. Τον Τσάβι Πασκουάλ!

«Η σεζόν φτάνει στο τέλος της, είχαμε τρία παιχνίδια μπροστά μας και ο κόουτς πίστευε πολύ ότι μπορούμε να κάνουμε αυτή τη νίκη. Εκείνος ήταν που μας έλεγε ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα για την κατάκτηση της 4ης θέσης και ότι πρέπει στην τελευταία στροφή της regular season να τα δώσουμε όλα και στο τέλος να δούμε τι πετύχαμε» δήλωσε ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ και συνέχισε:

«Ξεκινήσαμε με αυτή τη νίκη και ελπίζω να κάνουμε το 3/3 με τη λήξη της κανονικής περιόδου. Είναι πολύ σημαντικό και για τους οπαδούς μας, αλλά και για εμάς να εξασφαλίσουμε το πλεονέκτημα της έδρας στα playoffs. Εάν τα καταφέρουμε θα αποκτήσουμε ένα μεγάλο προβάδισμα για τη πρόκριση στη Final 4 και από εκεί και πέρα όλα είναι ανοικτά...Θεωρώ ότι αυτή η νίκη είναι πολύ σημαντική και για τον λόγο ότι επιτεύχθηκε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, με πολύ δυνατή έδρα και η οποία βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση. Όπως είπα και πριν, νιώθουμε πολύ χαρούμενοι και ελπίζουμε στο τέλος να έχουμε κάνει τη δουλειά».

«Παίζω καλά χάρη στους συμπαίκτες μου»

Τι συνέβη όμως στην τελευταία περίοδο και ο Παναθηναϊκός παραλίγο να πετάξει στα σκουπίδια την καλύτερή του εμφάνιση μακριά από το ΟΑΚΑ τη φετινή σεζόν; ήταν η κούραση; «Όχι. Δεν πιστεύω ότι κουραστήκαμε. Απλά δεχθήκαμε πολύ πίεση και ήταν κάτι που περιμέναμε ότι θα συμβεί. Οταν είσαι μπροστά 18-20 πόντους στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, κάποια στιγμή ο αντίπαλος θα βγάλει αντίδραση. Ειδικά όταν μιλάμε σε τόσο υψηλό επίπεδο και με δεδομένη και τη κρισιμότητα που είχε το ματς. Ήξερα ότι θα μπουν δυναμικά στην τελευταία περίοδο με αποτέλεσμα να υποπέσουμε σε εννέα λάθη. Πραγματικά ήταν πολύ μεγάλος ο συγκεκριμένος αριθμός, αλλά ευτυχώς δεν μας στοίχισαν».

Ποιο είναι όμως το μυστικό του ίδιου και συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό να αποτελεί τον πιο σταθερό παίκτη της ομάδας του; «Απλά, μου αρέσει το μπάσκετ. Και αυτό μου αρκεί! Από εκεί και πέρα έχω φοβερούς συμπαίκτες και είμαι σίγουρος ότι δεν έδειχνα αυτή τη συνέπεια και ούτε θα έπαιζα σε αυτό το επίπεδο αν δεν με βοηθούσαν. Στον Παναθηναϊκό είμαστε μια οικογένεια. Έτσι νιώθω και έτσι είναι! Κάθε μέρα που περνάει δενόμαστε και περισσότερο μεταξύ μας και όλο αυτό το κλίμα μας βοηθάει να αποδώσουμε ακόμα καλύτερα».

«Φαντάζομαι τι θα γίνει τώρα στο ΟΑΚΑ...»

Πλέον όλη η κουβέντα έχει στραφεί στο πλεονέκτημα της έδρας και στο αν μπορεί τελικά ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει την 4η θέση που θα του χαρίσει το πολυπόθητο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της EuroLeague. Τι λέει ο ίδιος γι' αυτό; «Έχουμε μπροστά μας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Μακάμπι. Δύο πολύ μεγάλα ματς για μας τα οποία θέλουμε και πρέπει να κερδίσουμε. Δεν ξέρω αν τώρα είμαι εμείς το φαβορί για την 4η θέση και το πλεονέκτημα της έδρας γιατί μην ξεχνάμε ότι η Φενέρ ακόμα έχει τον πρώτο λόγο. Σίγουρα έχουμε πιθανότητες. Και νιώθω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Εμείς πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας στα δύο επόμενα παιχνίδια και μετά θα κοιτάξουμε τον βαθμολογικό πίνακα».

Παρόλα αυτά θέλει και... παραθέλει το πλεονέκτημα της έδρας, γνωρίζοντας πολύ καλά τη δυναμική της ομάδας του στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων: «Οντως το ΟΑΚΑ είναι η μεγάλη μας δύναμη και θα είναι διαφορετικά τα playoffs αν θα έχουμε το πλεονέκτημα. Μετράμε 13 νίκες σε 14 ματς και μόνο μία ήττα από τον μεγάλο μας αντίπαλο, τον Ολυμπιακό. Ενα μας που πιστεύω ότι θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει. Ομως αν στο τέλος της regular season δεν έχουμε το πλεονέκτημα, και πάλι μπορούμε να πάμε στο Final-4. Αρκεί να μείνουμε ήρεμοι, συγκεντρωμένοι και να κάνουμε αυτό που ξέρουμε».

Όσο για το τι περιμένει την επόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ και στο ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ύστερα και από αυτή τη μεγάλη νίκη; «Ηξερα τι θα γίνει στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΤΣΣΚΑ και πριν από το ματς με τη Μπασκόνια (γέλια)! Φαντάζομαι τώρα! Είμαι σίγουρος ότι θα είναι περισσότερο τρελαμένοι. Ανυπομονώ!»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.