Του μυαλού καμώματα (pics)

Του μυαλού καμώματα (pics)

Του μυαλού καμώματα (pics)
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες πιστεύει πως η ήττα του Ολυμπιακού έχει να κάνει με τη χαλάρωση του μυαλού των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου, τονίζει πως είναι νωρίς για υπολογισμούς και θυμάται δύο φωτογραφίες.

Θεωρώ πως είναι κατόρθωμα να χάνεις από τη Γαλατάσαραϊ στην έδρα σου. Θέλει κόπο ρε παιδί μου, πώς το λένε; Πρέπει να βάλεις τα δυνατά σου για να χάσεις από τη συγκεκριμένη ομάδα ειδικά όταν προηγείσαι με 16 πόντους και ειδικά όταν έχεις 23 επιθετικά ριμπάουντ.

Το αποτέλεσμα στο ΣΕΦ δεν κρίθηκε στην τακτική, δεν κρίθηκε στην άμυνα και την επίθεση, δεν κρίθηκε στη θέληση.

Το ματς κρίθηκε στο μυαλό.

Ο Ολυμπιακός έχασε το μυαλό του, χαλάρωσε η σκέψη του και ηττήθηκε.

Μπιλμπάο - Ρεάλ Μαδρίτης, με επιστροφή αν ο Κ. Ρονάλντο ανοίξει το σκορ.

Τα λάθη που έχουν κάνει οι «ερυθρόλευκοι» στο χθεσινό παιχνίδι οφείλονται 1000% στη χαλάρωση του μυαλού τους στο δεύτερο ημίχρονο.

Αρκεί να βάλει κανείς τα 3 τρίποντα του Μίτσοφ και θα καταλάβει τι εννοώ. Ο Γκιουλέρ έστηνε ένα pick ‘n’ roll με τον Τάιους με τον Σέρβο να βρίσκεται στη δυνατή πλευρά. Ο παίκτης του Μίτσοφ ΚΑΙ ΣΤΑ 3 ΤΡΙΠΟΝΤΑ ενώ βρίσκεται στη δυνατή πλευρά δίνει ανεξήγητα βοήθεια. Σε αυτό το επίπεδο η strong side άμυνα είναι τόσο λάθος όσο το να σκοράρει αυτοκαλάθι.

Και θέλετε το ακόμη χειρότερο. Τα 3 τρίποντα και οι ισάριθμες κακές αντιδράσεις που προανέφερα ήρθαν από τρεις διαφορετικούς παίκτες. Το έκανε ο Γκριν, το έκανε ο Λοτζέσκι, το έκανε κι ο Σπανούλης.

Για αυτό σας λέω πως δεν είχαν μυαλό οι Πειραιώτες. Να το έκανε ένας το λάθος να το καταλάβω. Θα τον έκανε αλλαγή ο Σφαιρόπουλος. Το έκαναν τρεις διαφορετικοί!

ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΗΡΩΕΣ

Στο σημείο που άλλαξε η ροή του παιχνιδιού και η Γαλατάσαραϊ «ενημέρωσε» τον Ολυμπιακό για το δύσκολο βράδυ που θα ακολουθούσε, ήρθε κι η δεύτερη απόδειξη της έλλειψης καθαρής σκέψης.

Ο καθένας στην επίθεση ήθελε να το παίξει ήρωας, στοιχείο που δεν ταιριάζει σε αυτή την ομάδα. Ο Γκριν πήγαινε να… τρυπήσει την άμυνα όσοι κι αν έβγαιναν μπροστά του. Ο Λοτζέσκι το ίδιο, ο Σπανούλης το ίδιο. Πιο εγωιστική λειτουργία στην επίθεση του Ολυμπιακού δεν είχα δει φέτος. Εμμονή στα μακρινά σουτ. Άστοχο τρίποντο, επιθετικό ριμπάουντ και καπάκι άλλο άστοχο τρίποντο σα να μη συνέβαινε κάτι. Σα να μην υπήρχε άλλος τρόπος.

Αυτός ο τρόπος παιχνιδιού στα τελευταία 12 λεπτά του αγώνα, δημιούργησε έντονο εκνευρισμό ο οποίος με τη σειρά του επηρέασε την πνευματική διαύγεια.

ΕΝΑ ΦΑΟΥΛ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Η Γαλατά στο τρίτο δεκάλεπτο επικράτησε 11-22. Αυτό ήταν το διάστημα στο οποίο ξαναμπήκε στη διεκδίκηση της νίκης, το διάστημα στο οποίο πίστεψε πως μπορούσε.

Το έκανε στο «Palau» στη Βαρκελώνη, το έκανε εντός έδρας με τη Ρεάλ. Τι σας κάνει να νομίζετε πως δε θα το έκανε και στο ΣΕΦ; Eίχε κάτι να χάσει; Τίποτα.

Στο δεκάλεπτο λοιπόν που ο Ολυμπιακός δέχτηκε 22 πόντους έκανε μόλις ένα φάουλ! Αν αυτό δεν είναι σημάδι χαλαρότητας τότε ποιο είναι;

Δεν επιτρέπεται να τελειώνει περίοδος και να έχεις ένα φάουλ ακόμη και σε ματς που η διαφορά είναι στους 30 πόντους.

ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ

Ξεκαθαρίζω πως τις τελευταίες 2-3 αγωνιστικές θα υπάρξουν σίγουρα εσκεμμένες ήττες. Η επιλογή αντιπάλου είναι κάτι το οποίο θα συμβεί και το βρίσκω απόλυτα θεμιτό από τη στιγμή που το σύστημα διεξαγωγής το επιτρέπει. Δεν αναφέρομαι μόνο στον Ολυμπιακό. Τουλάχιστον 5-6 ομάδες της «οκτάδας» θα μπουν σε διαδικασία επιλογής αντιπάλου.

Οι προπονητές κι οι παίκτες φυσικά και θα το αρνούνται στις δηλώσεις τους. Λογικό. Τι περιμένετε να βγουν και να πουν «αύριο θα είναι καλύτερα να χάσουμε γιατί μας βολεύει να παίξουμε στα playoffs με την Αρμάνι κι όχι με την Μακάμπι»; (επίτηδες αναφέρω αποκλεισμένες ομάδες). Δε θα το παραδεχτούν ποτέ.

Αυτό όμως είναι νωρίς να συμβεί. Ο Ολυμπιακός δεν έχασε επίτηδες από τη Γαλατά γιατί πολύ απλά 5 αγωνιστικές πριν δε μπορεί να γίνει ο παραμικρός υπολογισμός. Για καμία ομάδα.

ΥΓ: Στο χρόνο που αγωνίστηκαν Αγραβάνης και Μιλουτίνοφ τα πήγαν εξαιρετικά και ως μετά Χριστόν προφήτης (το τονίζω), θεωρώ πως έπρεπε να παίξουν περισσότερο.

ΥΓ 2: Ο Σφαιρόπουλος τρεις μέρες τους πιπίλαγε το μυαλό με δύο πράγματα. Το πρώτο πως η Γαλατά αν βρει ρυθμό μπορεί να σε «σκοτώσει» και δεύτερο πως επειδή παίζει με άγνοια πίεσης, δεν τα παρατά και γυρίζει από μεγάλες εις βάρος της διαφορές. Γνωρίζω καλά πως τους είχε σπάσει τα νεύρα με το να επαναλαμβάνει αυτά τα δύο στοιχεία.

ΥΓ 3: Όταν δέχεσαι 13 πόντους από τον Κοκσάλ, δεν δικαιούσαι διά να ομιλείς.

ΥΓ 4: Το 2/20 τρίποντα είναι τραγικό, αλλά το χειρότερο είναι πως αυτή αστοχία δημιούργησε εκνευρισμό και σωρεία κακών επιλογών.

ΥΓ 5: Πόσο θα ήθελα τον Σινάν Γκιουλέρ στον Ολυμπιακό. Φυσικά όχι με το συμβόλαιο που έχει στη Γαλατά.

ΥΓ 6: Ακολουθεί εκτίμηση… 1. Ρεάλ 2. ΤΣΣΚΑ 3. Φενέρ 4. Ολυμπιακός 5. Μπασκόνια 6. Παναθηναϊκός 7. Ερυθρός Αστέρας 8. Ζαλγκίρις ή Νταρουσάφακα

ΥΓ 7: Δύο φωτογραφίες...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.