Είχε τη ψυχή του εξάστερου...

Είχε τη ψυχή του εξάστερου...

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Είχε τη ψυχή του εξάστερου...
Ο Δήμος Μπουλούκος πήγε στο «Νίκος Γκάλης», απόλαυσε έναν Παναθηναϊκό βγαλμένο από τα παλιά και ελπίζει για τη συνέχεια...

Η πρόσκληση ήταν κάτι παραπάνω από δελεαστική για να την αρνηθώ! Η ελληνική μπίρα ζ ΕΖΑ που είναι επίσημος χορηγός της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods με κάλεσε να παρακολουθήσω από court seat τον «τελικό» των «πρασίνων» με τη Ρεάλ Μαδρίτης για την Εuroleague.

Για εμας τους δημοσιογράφους, το να παρακολουθήσεις έναν αγώνα χαλαρά, χωρίς το άγχος να γράψεις ή να περιγράψεις, είναι κάτι σπάνιο κι όταν προκύπτει, δεν μπορείς να το αρνηθείς. Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για μία ματσάρα, ιδιαίτερα κρίσιμη για τον Παναθηναϊκό και το μέλλον του στη διοργάνωση.

Φτάνοντας στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, η συνήθεια με οδήγησε στην είσοδο των δημοσιογράφων αλλά ένας ευγενέστατος υπάλληλος μου έδειξε να πάω δίπλα, στην είσοδο των VIP! Ti δουλειά έχω εγώ εκεί, είναι θέμα που μόνο η ΕΖΑ ξέρει αλλά δεν μπορούσα να μην αρπάξω την ευκαιρία. Μία υπάλληλος του Παναθηναϊκού μου έδειξε τη θέση μου, δίπλα στην μπασκέτα, στα seat courts! Oλη η δράση μπροστά μου, μία ανάσα από τον Καλάθη, τον Γκιστ, τον Τζέιμς και τα άλλα παιδιά...

Τα ωραία, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί καθώς μία μικρή σακούλα από το PAO BC Store με περίμενε, με ένα καπέλο, ένα κασκόλ και δύο μπύρες, τις οποίες φυσικά δεν μπορούσα να απολαύσω καθώς ήμουν μέσα σε γήπεδο...

Απόλαυσα, όμως, έναν εξαιρετικό Παναθηναϊκό, με ψυχή και καρδιά βγαλμένη κατευθείαν από τα έξι Ευρωπαϊκά! Είδαν την επανεμφάνιση του Γκιστ στην Euroleague, με τον Αμερικανό παρά την μεγάλη αποχή του, να υπενθυμίζει σε όλους πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα, τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά! Είδα τον Σίνγκλετον σε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια με την «πράσινη» φανέλα, όχι μόνο για τους 21 πόντους αλλά και για τα 9 ριμπάουντ. Είδα τον Τζέιμς να πετυχαίνει καθοριστικούς πόντους στο τέλος, όταν η μπάλα έκαιγε και η Ρεάλ παραμόνευε για το διπλό! Είδα τον Παππά να αδικείται από τους... 4 πόντους, καθώς ήταν σπουδαίος στην άμυνα και παίζοντας με ψυχή κράτησε τον Παναθηναϊκό μέσα στο παιχνίδι στα διαστήματα που οι Μαδριλένοι πήραν προβάδισμα!

Είδα τον Φελντέιν να πετυχαίνει κρίσιμους πόντους, αλλά και να χάνει ένα κάρφωμα μόνος του με τη μπασκέτα και είδα τον Ρίβες να συμβάλλει καθοριστικά στο τελικό 88 - 82 με 13 πόντους. Τέλος, είδα τον καταπληκτικό κόσμο του Παναθηναϊκού να αποθεώνει τον Πασκουάλ και τους παίκτες από την αρχή μέχρι το τέλος, δίχως να εκτρέπεται και δίχως παρατράγουδα. Η κόρνα της λήξης ολοκλήρωσε μία πανέμορφη βραδιά, γεμάτη υποσχέσεις από τον Παναθηναϊκό για τη συνέχεια και την πρόκριση στο φάιναλ φορ!

Και για να είμαι ειλικρινής, εκτός από τα έντονα συναισθήματα, μου έμεινε και η τσαντούλα με το κασκόλ, το καπέλο και τις δύο μπύρες. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Παναθηναϊκό Super Foods και την ελληνική μπίρα ζ ΕΖΑ! Και στην υγειά τους!!!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος