Τζινόμπιλι όπως... Σιγάλας! (vids)

Τζινόμπιλι όπως... Σιγάλας! (vids)

Gazzetta team
Τζινόμπιλι όπως... Σιγάλας! (vids)

bet365

Ο Μανού Τζινόμπιλι στήθηκε στην γραμμή των βολών στα 2.5" για τη λήξη του αγώνα με το Πόρτλαντ και θύμισε Γιώργο Σιγάλα στο ματς της Εθνικής με το Πουέρτο Ρίκο!

Η αναμέτρηση των Μπλέιζερς με τους Σπερς όδευε προς το τέλος της όταν ο Μανού Τζινόμπιλι στήθηκε στη γραμμή των βολών. Το Πόρτλαντ ήταν μπροστά στο σκορ με 108-105 και ο Αργεντινός γκαρντ προσπάθησε να αστοχήσει σκόπιμα στη δεύτερη, δίνοντας την ευκαιρία στους συμπαίκτες του να μαζέψουν το επιθετικό ριμπάουντ και να βρουν το τρίποντο! Παρ' όλα αυτά, ευστόχησε και... δεν μπορούσε να το πιστέψει.

Έτσι ξύπνησαν μνήμες από τον αγώνα της Ελλάδας με το Πουέρτο Ρίκο, πριν από 23 χρόνια, στο «Μέιπλ Λίφ Γκάρντεν» του Τορόντο, στο Μουντομπάσκετ του 1994. «Γιώργο στείλε τη στο σίδερο». Η φωνή του Μάκη Δενδρινού στον Γιώργο Σιγάλα είχε ακουστεί ξεκάθαρα στο τελευταίο τάιμ άουτ του αγώνα. Τότε η Ελλάδα ήθελε να αποφύγει την Ισπανία αλλά ο «Ράμπο» που μάλιστα σημάδεψε και με...ταμπλό, έβαλε τη βολή έστω και έτσι!

Η Εθνική μείωσε την τελική διαφορά στο -8 και ακριβώς με αυτήν πήρε για ένα πόντο (!) την πρώτη θέση του ομίλου σε τριπλή ισοβαθμία με Πουέρτο Ρίκο και Γερμανία. Γυρίζοντας στο ξενοδοχείο όλοι τα έβαζαν με την τύχη τους, μέχρι που έμαθαν ότι η Κίνα είχε κάνει το «μπαμ» και είχε πετάξει έξω τους Ισπανούς. Ο στόχος επιτεύχθει παρά την κατά λάθος ευστοχία του Γιώργου Σιγάλα.

Η βολή του Σιγάλα στο 12'39"

 

NBA Τελευταία Νέα