Μανωλόπουλος: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν στο δεύτερο μέρος»

Μανωλόπουλος: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν στο δεύτερο μέρος»
O Σωτήρης Μανωλόπουλος έκανε ντεμπούτο απέναντι στον Ολυμπιακό κι έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του και θεωρεί πως το πρόβλημα ήταν στο δεύτερο μέρος.

Ο προπονητής της ΑΕΚ είπε κατά τη συνέντευξη Τύπου: «Ήταν πολύ καλός ο Ολυμπιακός. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μας. Στις δύο μέρες που είχαμε προετοιμαστήκαμε, όμως και σήμερα ακολουθήσαμε το πλάνο που σχεδιάσαμε. Βγάλαμε ενέργεια στην άμυνα και ακολουθήσαμε το πλάνο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν στο δεύτερο μέρος. Ο Ολυμπιακός πίεσε πολύ στο δεύτερο μέρος. Μας έβγαλαν εκτός θέσης και κάναμε λάθη, τα οποία πληρώσαμε στην άμυνα.

Όταν δεν υπάρχει ισορροπία είχαμε πρόβλημα εκεί. Γι αυτό, επειδή όλα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους, το πρόβλημα ήταν στην επίθεση. Δεν καταφέραμε να πάμε εκεί που θέλαμε τη μπάλα. Το ότι δεν βάλαμε τα σουτ μας στοίχισε, όμως είμαστε ομάδα με καλούς σουτέρ. Αυτό είπα συνεχώς, ότι θέλω να σουτάρουν οι παίκτες μας».

Για τον αποκλεισμό από το Champions League και τα μονά παιχνίδια: «Θεωρώ ότι τα διπλά παιχνίδια μόνο καλό κάνουν, όσο έχεις μεγάλο ρόστερ. Όσο πιο δυνατά είναι τόσο το καλύτερο. Μας βοήθησε κι εμάς ώστε να γίνουμε καλύτεροι. Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση για τον αποκλεισμό, αλλά αυτά πρέπει να τα διαχειριστούμε».

Για τον Νιούλεϊ: «Θεώρησα ότι το πρόβλημα ήταν στην επίθεση. Ο Νιούλεϊ μετά βίας έχει μάθει τα συστήματα. Μας έδωσε πολλά, αλλά επειδή είχαμε πρόβλημα στην επίθεση έβαλα σουτέρ».

Για το πότε θα αντιστραφούν οι ρόλοι και η ΑΕΚ θα βγάζει αυτοματισμούς: «Νομίζω γίνεται. Το πόσο καιρό δεν το ξέρω. Δεν ήμασταν αρκετά καλοί και έχουμε καιρό να το δουλέψουμε. Τώρα που δεν έχουμε διπλά παιχνίδια έχουμε ώρες για προπόνηση».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα