Ζντοβτς... ο απολογισμός (vids)

Ζντοβτς... ο απολογισμός (vids)

Ζντοβτς... ο απολογισμός (vids)

bet365

Ο Γιούρι Ζντοβτς αποχαιρέτησε τον πάγκο της ΑΕΚ και το gazzetta.gr θυμάται την θητεία του ιδιότροπου τεχνικού.

Ζντοβτς ήταν και... πάει! Ο Σλοβένος τεχνικός είχε έρθει ως λύτρωση για τον κόσμο της ΑΕΚ έπειτα από την θητεία του Ντράγκαν Σάκοτα στον πάγκο της, αλλά τελικά δεν κατάφερε να τoν πείσει.

Ο έκρυθμος χαρακτήρας του, οι απανωτές αλλαγές, τα χαμένα ντέρμπι κι η εμμονή του για κάποιους παίκτες... μέχρι το αποκορύφωμα που ξεχείλισε το ποτήρι στο Μονακό.

Το gazzetta.gr θυμάται την θητεία του Σλοβένου τεχνικού στον πάγκο της ΑΕΚ.

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος στο Τζένοα - Σαμπντόρια, αν καταλογιστεί πέναλτι.

Η συμφωνία

Ήταν 20 Δεκεμβρίου του 2015 όταν ο Γιούρι Ζντοβτς υπέγραψε έως το 2018. Δηλαδή συμβόλαιο δυόμιση ετών και εμφανίστηκε στο τραπέζι που είχε παραθέσει ο Μάκης Αγγελόπουλος στους εργαζομένους της ΑΕΚ. Μάλιστα, ο Ντράγκαν Σάκοτα ήταν αυτός που παρουσίασε τον διάδοχό του!

Τι έκανε την πρώτη του σεζόν; Η τρίτη θέση στην κανονική περίοδο χάθηκε, ωστόσο ήρθε μέσα από τους μικρούς τελικούς των playoffs. Την παράσταση όμως έκλεψαν οι απανωτές αλλαγές στο ρόστερ, με την ομάδα να αναζητάει συνεχώς τη χημεία της και φυσικά οι εκρήξεις του Σλοβένου!

Ο Ζντοβτς δεν κατάφερε να έχει καλές σχέσεις με αρκετούς Αμερικανούς και μετρήσαμε τέσσερα... καλά σκηνικά!

Δύο επεισόδια με τον DJ Κούπερ, ένα με τον Μπράουν και το αποκορύφωμα ήρθε με τον Γκριν.

Στις 6 Μαΐου ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε την ΑΕΚ, αλλά φυσικά το ματς έμεινε στην ιστορία, αφού όλοι θυμόμαστε το θερμό επεισόδιο ανάμεσα στον Τορίν Γκριν και τον Γιούρι Ζντοβτς.

Ο Σλοβένος αντικατέστησε τον Αμερικανό γκαρντ στο 14' στο Game 2 της πρώτης ημιτελικής σειράς. Όσο έπαιρνε την θέση του στον πάγκο ο Γκριν τα... άκουγε από τον κόουτς του μέχρι που γύρισε και του είπε: «άντε γαμ...» χτυπώντας το χέρι στις διαφημιστικές πινακίδες και κινήθηκε εναντίον του. Οι συμπαίκτες του τον ηρέμησαν και έφυγε από το ΣΕΦ με ταξί.

Ας μιλήσει καλύτερα η εικόνα...

Νέα χρονιά, γεμάτη όνειρα, φιλοδοξίες και... υπόσχεση ηρεμίας!

Ο Μάκης Αγγελόπουλος πάντα υποστήριζε την επιλογή του Γιούρι Ζντοβτς στην ομάδα. Ο Σλοβένος έκανε μόνος του τον σχεδιασμό της ομάδας το καλοκαίρι και η ομάδα του έδωσε το πάνω χέρι.

Πριν, την έναρξη της σεζόν είχε υποσχεθεί αστειευόμενος πως θα είναι ήρεμος και θα προσέχει τα νεύρα του. Βέβαια, από τα φιλικά προετοιμασίας είδαμε πως έκανε υπερπροσπάθεια.

Μάλιστα, δεν είχε κρύψει πως φετινός στόχος της ΑΕΚ είναι όχι μόνο η τετράδα του Champions League, αλλά και η κατάκτηση της διοργάνωσης.

Στα μεγάλα παιχνίδια όμως η φιλόδοξη ΑΕΚ δεν ήταν παρούσα. Πρώτη ήττα απέναντι στην Μπεσίκτας με... κατεβασμένα χέρια κι ήρθαν αυτές με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, που ουσιαστικά ήταν στο πρόγραμμα. Τι γίνεται όμως όταν χάνεται στόχος της χρονιάς; Με την «Ένωση» να έχει αγωνιστική... κάθοδο, η ομάδα δεν τα κατάφερε στα ημιτελικά του Κυπέλλου κόντρα στον Άρη στην τελευταία επίθεση! Με τον Ζντοβτς να βγάζει στα κρίσιμα δευτερόλεπτα τον Ελόνου που είχε κάνει καλή δουλειά στις προηγούμενες άμυνες, ο Ουίλ Κάμινγκς έφτασε ανενόχλητος στο καλάθι της ομάδας και χάρισε την πρόκριση στον Άρη.

Στο Μονακό... πήγαμε, είδαμε κι επιστρέψαμε

Με τον ένα στόχο να έχει ήδη χαθεί, η ΑΕΚ ήξερε ότι έπρεπε να παίξει τα... ρέστα της στο πιο κρίσιμο ματς της σεζόν κι απέναντι στην ανώτερη Μονακό. Όλοι ήξεραν πως η γαλλική ομάδα είναι καλύτερη, η ΑΕΚ μπορεί να μην έκανε το ιδανικό ξεκίνημα, να έδειξε έλλειψη πλάνου, ωστόσο ο Γιούρι Ζντοβτς έκανε νέο μεγαλύτερο λάθος.

Ο Ντούσαν Σάκοτα ευστόχησε στο τρίποντο που θα μπορούσε να μειώσει στους επτά, οι διαιτητές όμως έδωσαν επιθετικό στον Ελόνου στο σκριν και ΕΚΡΗΞΗ. Ο Γιούρι Ζντοβτς έφτασε μέχρι το κέντρο του γηπέδου, ο Ντίξον μάταια προσπάθησε να τον ηρεμήσει και να τον βγάλει εκτός κι άφησε την ομάδα μόνη για 13 σχεδόν λεπτά.

Το αποκορύφωμα; Οι δηλώσεις του. Ο Γιούρι Ζντοβτς που είδε το υπόλοιπο ματς από τα αποδυτήρια δεν απολογήθηκε, αλλά υποστήριξε την πράξη του: «Δεν απολογούμαι για την αντίδρασή μου. Αντέδρασα όπως έπρεπε να αντιδράσω. Προσπάθησα να ξυπνήσω τους παίκτες μου, αλλά και τους διαιτητές, μην τυχόν και μπορέσουμε να γυρίσουμε το παιχνίδι».

Μέσα στη σεζόν σίγουρα έγιναν κι άλλα λάθη. Η εμμονή του να κρατήσει τον Ράνταλ Φάλκερ που από την... πρώτη γνωριμία δεν είχε πείσει ή το να μην αποκτηθεί τριάρι.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα