Μονακό - ΑΕΚ 95-87 (vid & pics)

Μονακό - ΑΕΚ 95-87 (vid & pics)

Μονακό - ΑΕΚ 95-87 (vid & pics)

bet365

Με τον Γιούρι Ζντοβτς να αφήνει την ομάδα μόνη της, η ΑΕΚ παρουσίασε άσχημη αμυντική εικόνα κόντρα στην Μονακό (95-87) και αποχαιρέτησε το Champions League.

Όνειρο ήταν και... πάει! Η ΑΕΚ είχε ως στόχο της χρονιάς να φτάσει στην τετράδα του Champions League, τελικά στο πιο κρίσιμο ευρωπαϊκό ραντεβού της χρονιάς δεν κατάφερε ν' ανταπεξέλθει. Η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να σταματήσει τους πιο αθλητικούς παίκτες της Μονακό και με τέτοια άμυνα δεν είχε καμία τύχη!

Η «Ένωση» μάλιστα δεν είχε την καθοδήγησή της από τον προπονητής της! Ο Γιούρι Ζντοβτς έχασε αδικαιολόγητα για την εμπειρία του την ψυχραιμία του κι άφησε την ομάδα... μόνη της τρία λεπτά πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου!

Η Μονακό είναι στους «8» του Champions League και η ΑΕΚ πίσω στο... σπίτι της! «Μαγική» εξέδρα από περισσότερους από 500 Ενωσίτες.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης... έλαμψε για τους «κιτρινόμαυρους» με 18 πόντους και 12 ριμπάουντ, ο Κώστας Βασιλειάδης προσπάθησε στην τρίτη περίοδο, αλλά έλειψε το κάτι παραπάνω από την ελληνική ομάδα.

Το ξεκίνημα της ΑΕΚ... άσχημο. Η ελληνική ομάδα είχε μεγάλη δυσκολία στην άμυνα της, δέχτηκε 30 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ αδυνατούσε να σταματήσει τους πιο αθλητικούς παίκτες της Μονακό. Ο Σούλερ μάλιστα μόνο στην πρώτη περίοδο είχε 10 πόντους.

Στη συνέχεια η «Ένωση» βελτιώθηκε στο αμυντικό κομμάτι, περιόρισε τον Σούλερ, με τον Μαυροκεφαλίδη να κάνει πολύ καλή δουλειά και την είσοδο του Λαρεντζάκη να βοηθάει. Το δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε καλά για την ΑΕΚ. Η Μονακό μπήκε... φορτσάτη είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και κάθε φορά που η ελληνική ομάδα πλησίαζε δεν της επέτρεπε να μειώσει περισσότερο.

Με την αποβολή του Γιούρι Ζντοβτς, ακολούθησε μία τεχνική ποινή στον Μαυροειδή, ο Βασιλειάδης προσπάθησε με 10 πόντους στην τρίτη περίοδο (70-59 στο 29'), αλλά η γαλλική ομάδα είχε παρασύρει ήδη την αντίπαλο.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Μονακό έχει την καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση και η ΑΕΚ που βασίζεται στην καλή της άμυνα επίσης δεν ανταπεξήλθε. Μάλιστα, η ελληνική ομάδα κατάφερε να προηγηθεί μόλις για 19'' στο πρώτο μέρος και η Μονακό την παρέσυρε, αφού κάθε φορά που το πίστευε η ΑΕΚ... τα έχανε. Ο Ούκιτς βρέθηκε σε άσχημα επιθετική βραδιά, το ίδιο κι ο ΜακΓκραθ, ενώ ο Ντίξον ειδικά στο πρώτο μέρος δεν βοήθησε όσο θα μπορούσε.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Τζαμάλ Σούλερ άρχισε το παιχνίδι με 7 συνεχόμενους πόντους, μπορεί να έμεινε στα ρηχά τη δεύτερη περίοδο, αλλά ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 20 πόντους, 7/7 βολές, μάζεψε 6 ριμπάουντ, έδωσε 2 ασίστ σε 36:16.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς δυστυχώς δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά. Ο Κροάτης γκαρντ ήταν από τους καλύτερους παίκτες της φετινής ομάδας, αλλά έμεινε στους 6 πόντους με 2/7 σουτ, 2 ασίστ, 1 λάθος σε 23:52.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Όταν η ΑΕΚ ήταν στο -10 (61-51 στο 37')... δηλαδή στο -9, ο Σάκοτα ευστόχησε σε τρίποντο, αλλά οι διαιτητές έδωσαν φάουλ στον Ελόνου. Ο Ζντοβτς δεν συγκράτησε σε καμία περίπτωση τα νεύρα του και πήγε προς τα αποδυτήρια με δύο τεχνικές ποινές. Ο εκνευρισμός πέρασε και στους παίκτες με τον Μαυροειδή να παίρνει αμέσως τεχνική ποινή. Κάπου εκεί το παιχνίδι... ξέφυγε με τη διαφορά να φτάνει και τους 18 πόντους.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Με... διαφορά η αντίδραση του Ζντοβτς:

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η ΑΕΚ το... ξέσπασμα του Ζντοβτς, αφού δεν συγκράτησε τον εκνευρισμό του από τα «σφυρίγματα» των διαιτητών, το πρώτο δεκάλεπτο και τον αποκλεισμό.

Τα δεκάλεπτα: 30-19, 47-40, 75-61, 95-87

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα