Φελντέιν: «Θα πρέπει να ντρεπόμαστε!»

Φελντέιν: «Θα πρέπει να ντρεπόμαστε!»

Φελντέιν: «Θα πρέπει να ντρεπόμαστε!»
Λίγο μετά την ήττα από τη Νταρουσάφακα, ο Τζέιμς Φελντέιν μίλησε στο gazzetta.gr έξω από τα αποδυτήρια της «Volkswagen Arena», έκανε αυτοκριτική και έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού γνώριζαν ότι έχασαν ένα ματς μέσα από τα χέρια τους. Ένα ματς το οποίο θα μπορούσαν να κερδίσουν ώστε να παραμείνουν «ζωντανοί» στο κυνήγι της τετράδας και του πλεονεκτήματος έδρας στα playoffs της EuroLeague.

Όμως, και παρά το γεγονός ότι είχαν φέρει το παιχνίδι στα μέτρα τους, κάποιες λάθος επιλογές, κάποια λάθη στην άμυνα και κάποια μεγάλα σουτ της Νταρουσάφακα, στέρησαν από την ελληνική ομάδα το «διπλό» στην Κωνσταντινούπολη.

Αυτή ήταν η 9η ήττα των «πρασίνων» σε 12 παιχνίδια μακριά από το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και μαζί με την Μπαρτσελόνα και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ έχουν το τρίτο χειρότερο ρεκόρ (μετά τις Ούνικς Καζάν, Μπάμπεργκ, Γαλατασαράι) στα εκτός έδρας παιχνίδια. Στον Παναθηναϊκό προσπαθούν να βρουν τι συμβαίνει, αφού μετά και από την αυτήν την ήττα αποχαιρέτησαν το αβαντάζ της έδρας στα προημιτελικά.

Ο Τζέιμς Φελντέιν που συμπλήρωνε τους Σίνγκλετον, Ρίβερς με κάποια κρίσιμα σουτ, δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του: «Τα πάντα πήγαν στραβά στην άμυνα. Στην Ευρωλίγκα η άμυνα είναι εκείνη που κερδίζει τα παιχνίδια αλλά εμείς δεν παίξαμε καθόλου άμυνα σε αυτό το ματς. Ήταν τραγικό! Σίγουρα η Νταρουσάφακα διαθέτει πολύ καλούς παίκτες αλλά το να σκοράρουν τόσο εύκολους πόντους είναι κακό. Θα πρέπει να ντρεπόμαστε. Ομως πρέπει να βελτιωθούμε στη συνέχεια. Άλλωστε γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, ειδικά στο να κερδίζεις μακριά από την έδρα σου. Ετσι είναι η EuroLeague» ήταν τα λόγια του Δομηνικανού γκαρντ στο gazzetta.gr έξω από τα αποδυτήρια των «πρασίνων» στην «Volkswagen Arena».

«Να μάθουμε να κερδίζουμε εκτός έδρας»

Για το μεγάλο σουτ του Κλάιμπερν είπε ότι ήταν πολύ πιθανόν να ευστοχήσει (παρά τον τεράστιο βαθμό δυσκολίας) λέγοντας ότι «ο Κλάιμπερν είναι πολύ καλός παίκτης και ευστόχησε σε ένα μεγάλο σουτ. Και οι καλοί παίκτες αυτό ξέρουν να κάνουν. Να σκοράρουν στα δύσκολα», ενώ στάθηκε στην απόδοση της ομάδας του μακριά από το ΟΑΚΑ: «Πρέπει να καταλάβουμε γρήγορα τι είναι αυτό που φταίει όταν παίζουμε εκτός έδρας και να το διορθώσουμε. Δεν έχουν μείνει πολλά παιχνίδια ακόμα μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, αλλά σίγουρα είναι κάτι που πρέπει άμεσα να βρούμε. Ειλικρινά δεν ξέρω τι συμβαίνει. Ούτε ο προπονητής ξέρει. Και εμείς ως παίκτες επαγγελματίες πρέπει να βρούμε τον τρόπο να κερδίζουμε και εκτός έδρας».

Όσο για τη συνέχεια; «Μπορεί να μην έχουμε πλέον πολλές ελπίδες για το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά από εδώ και στο εξής θα πρέπει να κοιτάξουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες ώστε να τερματίσουμε όσο το δυνατόν υψηλότερα. Δεν πρέπει να κοιτάζουμε την κατάταξη, αν και σίγουρα θα θέλαμε να τερματίσουμε στην 4η θέση. Από εκεί και πέρα σε όποια θέση και αν τερματίσουμε θα είναι πολύ δύσκολο. Ξέρουμε ότι πρέπει να κερδίζουμε και εκτός έδρας και πρέπει να ξεκινήσουμε από τώρα! Στα playoffs θα χρειαστεί! Και πρέπει να μάθουμε άμεσα τον τρόπο»