Ζαλγκίρις - Φενέρμπαχτσε 67-76 (vid)

Ζαλγκίρις - Φενέρμπαχτσε 67-76 (vid)
Η Ζαλγκίρις Κάουνας τα... έδωσε όλα, αλλά η Φενέρμπαχτσε χωρίς τους Σλούκα και Βέσελι πήρε τη νίκη (67-76) που τη διατηρεί στην τετράδα.

Ο μήνας δεν μπήκε καθόλου καλά για την Φενέρμπαχτσε και η βδομάδα της ήταν δύσκολη. Αρχικά, ο Κώστας Σλούκας έπρεπε να κάνει επέμβαση στο γόνατο και θα μείνει εκτός έως κι έξι βδομάδες. Από την άλλη ο Γιαν Βέσελι υποφέρει από διάστρεμμα κι έμεινε εκτός αποστολή.

Η Ζαλγκίρις Κάουνας από την άλλη παλεύει για όσες πιθανότητες έχει να προκριθεί στα playoffs, αλλά δεν κατάφερε να πλησιάσει περισσότερο την πρώτη οκτάδα.

Με αυτή τη νίκη η ομάδα από τη Λιθουανία βρίσκεται 10η στο 10-14, ενώ η Φενέρμπαχτσε τέταρτη στο 16-8.

Ο Έκπε Ούντο έκανε μεγάλη εμφάνιση με 16 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ. Από την άλλη ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς είχε 14 πόντους, 4 ριμπάουντ, 7 κλεψίματα. Ο Άντονι Μπένετ (1/5τρίπ., 0/2διπ.) από την άλλη πέτυχε το πρώτο του καλάθι στη EuroLeague έπειτα από 4 παιχνίδια.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Ζαλγκίρις Κάουνας είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις της διοργάνωσης και η Φενέρ ήξερε πως δεν θα έχει εύκολο έργο. Ο Έκπε Ούντο κάλυψε με το.. παραπάνω το κενό του Γιαν Βέσελι κι η Φενέρ κυριάρχησε στο τελευταίο πεντάλεπτο με τη διαφορά να φεύγει γρήγορα πάνω από τους 10 πόντους.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Βέσελι έλειπε ο Ούντο έκανε πάρτι! Ο Έκπε Ούντο τελείωσε το παιχνίδι με 16 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο, 4 κοψίματα, 1 λάθος σε 37:57.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Μιλάκνις σε 19:39 είχε 0/3 σουτ, 3 ριμπάουντ.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Παούλιους Γιανκούνας μείωσε στους πέντε πόντους (58-63 στο 34'), ακολούθησε το τρίποντο του Ντίξον που δέχτηκε στην επόμενη φάση το block, αλλά η Ζαλγκίρις δεν εκμεταλλεύτηκε την επίθεσή της. Έτσι, ο Μπογκντάνοβιτς έκανε το +10 (58-68) και οι γηπεδούχοι δεν επέστρεψαν.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Έκπε Ούντο παίρνει την ασίστ από τον Κάλινιτς και καρφώνει στον αιφνιδιασμό.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Φενέρμπαχτσε τους τραυματισμούς, η Ζαλγκίρις ότι έμεινε από δυνάμεις στο κρίσιμο τελευταίο πεντάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 31-30, 48-55, 67-76