Μαυροκεφαλίδης: «Δεν τρομάζει η Μονακό»

Μαυροκεφαλίδης: «Δεν τρομάζει η Μονακό»

Μαυροκεφαλίδης: «Δεν τρομάζει η Μονακό»

bet365

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδη επέστρεψε «σπίτι» του και μιλάει στο gazzetta.gr τόσο για την προσαρμογή του, όσο και την πρόκριση απέναντι στη Μονακό (8/3, 21:30) που είναι στο χέρι τους.

Η πολυπόθητη επιστροφή του Λουκά Μαυροκεφαλίδη ήρθε κι ο ίδιος έπειτα από το ντεμπούτο του στο Champions League μίλησε στο gazzetta.gr για τα πρώτα του συναισθήματα.

Η ΑΕΚ έκανε δικό της ένα παιχνίδι-θρίλερ απέναντι στη Μονακό και με προβάδισμα ενός πόντου... φεύγει για Μόντε Κάρλο. Διαφορά όχι μεγάλη, ωστόσο σύμφωνα με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη η αντίπαλος δεν τους τρομάζει και θ' αποδείξουν στο παρκέ πως είναι καλύτεροι.

Ο ψηλός της «Ένωσης» που μάζεψε 6 ριμπάουντ και πέτυχε 4 πόντους κόντρα στη γαλλική ομάδα θέλει να προσαρμοστεί γρήγορα στην φιλοσοφία της ΑΕΚ, ενώ μίλησε για τις πρώτες του μέρες από την επιστροφή του.

Έπειτα από το σύντομό σου πέρασμα από το πρωτάθλημα της Κίνας φόρεσες ξανά τα «κιτρινόμαυρα»:

«Είμαι μία βδομάδα σχεδόν στην ομάδα. Νιώθω όμορφα γιατί επέστρεψα σε γνώριμα λημέρια και είναι σαν στο σπίτι μου εδώ. Νιώθω ευχάριστα, γνωρίζω πολλούς ανθρώπους . Είμαι χαρούμενος εδώ».

Πιστεύεις πως θα προσαρμοστείς εύκολα ξανά στην Basket League;

«Σίγουρα λείπω πολύ καιρό, ωστόσο η προσαρμογή για μένα δεν θα είναι δύσκολη. Μπορεί να μην πατάω ακόμα καλά με την ομάδα, αλλά πιστεύω πως θα ενταχθώ πολύ γρήγορα και αγωνιστικά, αλλά και στην φιλοσοφία».

Θα σε βοηθήσουν τα παιχνίδια που έπαιξες στην Κίνα;

«Αγωνιστικά σίγουρα θα με βοηθήσουν τα παιχνίδια που έπαιξα στην Κίνα. Το θέμα του είναι να μπω γρήγορα στην φιλοσοφία της ομάδας, παρά σε οτιδήποτε άλλο. Οι διαφορές με την Κίνα είναι χαώδης. Άλλο μπάσκετ, άλλο κόσμος, άλλη ζωή. Όλα είναι διαφορετικά!».

Η νίκη απέναντι στη Μονακό ήρθε. Πήρατε μία πρώτη γεύση από τη γαλλική ομάδα. Τι να περιμένουμε στη ρεβάνς;

«Η Μονακό δεν τρομάζει καθόλου. Μπορεί να έχει την καλύτερη άμυνα στο Champions League. Πιστεύω πως είμαστε καλύτερη ομάδα. Και καλύτερη ομάδα κι έχουμε καλύτερες μονάδες και πρέπει να το δείξουμε στην πορεία.

Στο χέρι μας είναι η πρόκριση. Μπορεί να έχουμε δύσκολο έργο, αλλά από την πλευρά μας μπορούμε να τα καταφέρουμε και να μην... ασχολούμαστε με το τι θα κάνει η Μονακό».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα