ΑΕΚ - Μονακό 69-68

ΑΕΚ - Μονακό 69-68

Στέλλα Παπαδοπούλου
ΑΕΚ - Μονακό 69-68

bet365

Με την... ψυχή στο στόμα η ΑΕΚ δεν επέτρεψε στη Μονακό να περάσει από την έδρα της (69-68) και η πρόκριση θα ξεκαθαρίσει στο Μόντε Κάρλο (8/3, 21:30).

Το έργο της ΑΕΚ δύσκολο. Το ήξερε άλλωστε από την αρχή πως η Μονακό δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. Παρόλα αυτά έκανε δικό της ένα παιχνίδι-θρίλερ! Έτσι, έχοντας πάρει το προβάδισμα πηγαίνει στο Μόντε Κάρλο με σκορ που μπορεί να της δώσει την πρόκριση.

Τρομερός Ντούσαν Σάκοτα, Σούλερ και Ράιτ από την άλλη έκαναν τη ζημιά.

Οι δύο ομάδες άργησαν να βρουν ρυθμό στην επίθεσή τους, το παιχνίδι είχε αρκετές επαφές και καμία δεν μπορούσε να ξεκολλήσει. Τελικά, με τον Ντούσαν Σάκοτα να πετυχαίνει δύο απανωτά τρίποντα έδωσε... αέρα 9 πόντων (22-13 στο 9') στην ομάδα του. Μάλιστα, στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι είχαν 4/6 τρίποντα, κάτι που δεν συνηθίζουν μέσα στη σεζόν.

Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς ωστόσο δεν κατάφερε να κρατήσει το... πάνω χέρι για πολύ και «κόλλησε». Έτσι, το +9 (28-19 στο 12΄) με επιμέρους σκορ 5-14 χάθηκε και οι δύο ομάδες πήγαν κοντά στο σκορ στ' αποδυτήρια (34-35).

Η Μονακό έπαιξε πολύ καλή άμυνα στη συνέχεια και ο Ντούσαν Σάκοτα φρόντισε να «ξεμπλοκάρει» ξανά την ομάδα του όταν η διαφορά έφυγε στο +6. Με τρελό... τρίποντο έφτασε στα 4/5 και στη συνέχεια ο Ντίξον που ήταν... άφαντος στο πρώτο μέρος μείωσε ξανά στο καλάθι (41-43 στο 23').

Δύο κακές άμυνες της ΑΕΚ επέτρεψαν στον Μποστ να ευστοχήσει ελεύθερος για τρίποντο (45-49 στο 27'). Οι γηπεδούχοι παρά τα λάθη που έκαναν στις τελευταίες τους επιθέσεις, έβγαλαν καλές άμυνες που τους κράτησαν μέσα στο παιχνίδι.

Ο Ούκιτς... ανέλαβε το ρόλο να ισορροπήσει το παιχνίδι στη συνέχεια. Δύο εύστοχες βολές, ένα μεγάλο τρίποντο και 58-58 με το παιχνίδι να... παίρνει φωτιά μέχρι το τέλος με τον Μάικλ Ντίξον -που έβγαλε ενέργεια στο δεύτερο μέρος- να «σφραγίζει» τη νίκη από τη γραμμή των βολών.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Κάθε φορά που είχαν τον έλεγχο οι δύο ομάδες τον έχαναν από... δικά τους λάθη και στο παρκέ είδαμε «μάχη» από δύο ισάξιες ομάδες. Τελικά, η ομάδα που ήταν πιο ψύχραιμη στα τελευταία δευτερόλεπτα έκανε δικό της το παιχνίδι.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο αρχηγός στα δύσκολα δηλώνει πάντα παρών! Ο Ντούσαν Σάκοτα είχε 3/4 τρίποντα στο πρώτο μέρος κι ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 20 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 25:52.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Αμάρα Σι έμεινε στους 4 πόντους με 3 άστοχα σουτ.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Ουσιαστικά στο τελευταίο καλό πεντάλεπτο της ΑΕΚ και στα κρίσιμα δευτερόλεπτα. Η ΑΕΚ έβγαλε καλή άμυνα στα -42,5'', ο Ντίξον ευστόχησε σε 2/2 βολές για το +4 (69-65). Κι η Μονακό που είχε κολλήσει επιθετικά για περίπου 2 λεπτά ευστόχησε σε τρεις πόντους για το 69-68. Ο ΜακΓκραθ πήρε πάνω του την τελευταία επίθεση, άφησε τον χρόνο να κυλίσει κι αστόχησε. Στα -1,1'' η αντίπαλος δεν κατάφερε να κάνει κάτι περισσότερο.

ΑΦΑΝΗΣ-«ΗΡΩΑΣ»: Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς μπορεί να ήταν πεσμένος, ωστόσο στα κρίσιμα ήταν καθοριστικός ειδικά στο προσωπικό του σερί 5-0 (58-58 στο 32') κι έπειτα ισοφάρισε ξανά στο 60-60.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Ντίξον αστοχεί, μαζεύει το ριμπάουντ κι ο Ελόνου... μαζεύει ξανά την μπάλα και καρφώνει για το 65-63 στο 37'.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η ΑΕΚ πετάει τα 20 λάθη, ενώ η Μονακό τα τελευταία πέντε λεπτά που σκόραρε μόνο 5 πόντους κι αυτοί από τον Σούλερ.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 34-35, 50-53, 69-68

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα