Άρης - Κόροιβος 100-79

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης - Κόροιβος 100-79

bet365

Μετά από ένα αγχωτικό πρώτο ημίχρονο, ο Άρης (11-8) έδωσε μια όμορφη παράσταση στο δεύτερο και επικράτησε του Κόροιβου (6-13) στο Nick Galis Hall με 100-79.

Όσοι περίμεναν άνετο απόγευμα από τα πρώτα λεπτά, μάλλον δεν είχαν υπολογίσει τις προθέσεις του Κόροιβου Αμαλιάδας. Μη έχοντας περισσότερους από δύο ψηλούς, ο Κόροιβος επένδυσε στην ενέργεια των περιφερειακών παικτών του, πίεζε στα 4/4 κι έβαλε πολλά προβλήματα στον Άρη ο οποίος υστέρησε στην ατομική άμυνα ενώ δεν μπορούσε να διαχειριστεί την πίεση του αντιπάλου. Ως εκ τούτου μετά το αρχικό 13-6 (4:30) υπέρ των γηπεδούχων, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 19-17 (7’), ενώ το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 23-19.

Το πλάνο του Κόροιβου περιλάμβανε άμυνα ζώνης όταν ήταν στο παρκέ ο Βασίλης Καββαδάς ούτως ώστε να κρύψει το εμφανέστατο πρόβλημα κάτω από τα καλάθια. Μέσα από τα επιθετικά ριμπάουντ, ο Άρης προσπάθησε εκ νέου να ξεφύγει στο σκορ (29-23, 13:30), αλλά ο Κόροιβος με την πίεσή του σε όλο το γήπεδο έκλεψε… μπάλες, βρήκε το εύκολο καλάθι και φρόντισε να ισορροπήσει την κατάσταση (33-33, 16’). Τίποτε άλλαξε έως το τέλος του ημιχρόνου, ενώ το τρίποντο του Αποστολίδη διαμόρφωσε το 45-44.

Έπειτα από ένα λεπτό στο 3ο δεκάλεπτο, ο Κόροιβος προηγήθηκε με 45-50 για να ακολουθήσει ένα εκρηκτικό 6λεπτο του Άρη ο οποίος κυριάρχησε στο παρκέ. Με επιμέρους σκορ 24-5 οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν με 69-55 (27’) με ηγέτες τους Γιάνκοβιτς, Κάμινγκς και Ντραγκίτσεβιτς, οι οποίοι σημείωσαν τους 24 από τους 28 πόντους της ομάδας τους στο τρίτο δεκάλεπτο. Κυρίως όμως, με τη χρησιμοποίηση δύο χειριστών της μπάλας, ο Άρης έλυσε το πρόβλημα που αντιμετώπισε λόγω της πίεσης του Κόροιβου με πίεση στα 4/4 του γηπέδου.

Ο Άρης πάτησε πάνω στη διαφορά που εξασφάλισε στην τελευταία περίοδο και δεν ανησύχησε μέχρι το τέλος του αγώνα. Ο Κόροιβος προσπάθησε μέσα από την άμυνα ζώνης να κρύψει το δικό του πρόβλημα, αλλά ο Άρης έχοντας την… έξτρα πάσα και εκτελώντας από κοντινή απόσταση ουσιαστικά απλοποίησε τα πράγματα. Στα μισά της τελευταίας περιόδου προηγήθηκε με 84-72 (35’), ενώ στα τελευταία πέντε λεπτά η διαφορά κινήθηκε στα επίπεδα των 20 πόντων.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Αποφάσισε να παίξει άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο αλλά και να ανταποκριθεί στην πίεση στα 4/4 του Κόροιβου. Κυρίως όμως, είχε το επιθετικό ριμπάουντ και μέσα από τις δεύτερες επιθέσεις πήρε 32 πόντους.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς και Τάντια Ντραγκίτσεβιτς ηγήθηκαν τη αντεπίθεσης του Άρη στο τρίτο δεκάλεπτο και σημείωσαν τους 18 από τους 28 πόντους της ομάδας τους σε αυτό το διάστημα.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Βασίλης Καββαδάς και Μάικλ Τζένκινς δεν ανταποκρίνονται στους ρόλους τους. Είναι αλήθεια βέβαια ότι το στιλ του παιχνιδιού δεν ταίριαζε στον πρώτο ο οποίος χρησιμοποιήθηκε περίπου έξι αγωνιστικά λεπτά.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η κοινή παρουσία των Κάμινγκς, Ξανθόπουλου στο παρκέ. Με δύο χειριστές της μπάλας ο Άρης ανταποκρίθηκε στην πίεση του Κόροιβου και την τιμώρησε με εύκολα καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο κάνοντας επιμέρους σκορ 24-5.

ΑΦΑΝΗΣ-«ΗΡΩΑΣ»: Ο Βασίλης Σίμτσακ. Έδωσε αρκετές επιπλέον επιθέσεις στην ομάδα του μέσα από το επιθετικά ριμπάουντ, κυρίως όμως διάβασε σωστά τις φάσεις σε επίθεση και άμυνα.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Άρης την αμυντική αντίδραση των παικτών του και τον τρόπο διαχείρισης της πίεσης του αντιπάλου. Ο Κόροιβος δεν έχει να πετάξει πολλά καθώς αγωνίστηκε υπό ειδικές συνθήκες και ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα.

Τα καλύτερα της αναμέτρησης εδώ.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 45-44, 73-63, 100-79

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα