Κλαρκ: «Ο Τζέιμς έκανε τα πάντα»!

Γιάννης Σταυρουλάκης
Κλαρκ: «Ο Τζέιμς έκανε τα πάντα»!
O Κότι Κλαρκ μίλησε στο gazzetta.gr για τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία της Ούνικς Καζάν στο ΟΑΚΑ και περιέγραψε τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν από το τρίποντο του Τζέιμς!

Η Ούνικς Καζάν δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο ΟΑΚΑ αφού ο Μάικ Τζέιμς πήρε την μπάλα, οι Ρώσοι τον έκλεισαν από… παντού, εκείνος τους ξεφορτώθηκε με μια προσποίηση και πέτυχε το νικητήριο τρίποντο που αποκατέστησε την τάξη για τους «πράσινους» που συνεχίζουν να διεκδικούν το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Ο Αμερικανός φόργουορντ της Ούνικς, Κότι Κλαρκ, μίλησε στο gazzetta.gr για την υπέρβαση που εν τέλει έμεινε στη μέση και το μεγάλο σουτ του Τζέιμς, ξεκαθαρίζοντας ότι ο Παναθηναϊκός ουδέποτε υποτίμησε την ομάδα του.

«Ήταν ένα πολύ-πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπως συμβαίνει σε κάθε αγώνα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό σε αυτό το γήπεδο. Ξέραμε ότι οι αντίπαλοί μας θα πιέσουν ως το τέλος όμως παίξαμε καλύτερα στη μεγαλύτερη διάρκεια και δείξαμε χαρακτήρα Τώρα σε ό,τι αφορά τα τελευταία λεπτά, χάσαμε μια πραγματικά μεγάλη ευκαιρία! Ο Παναθηναϊκός έβαλε κάποια μεγάλα σουτ ενώ εμείς χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Όλα κρίθηκαν στην τελευταία επίθεση, στο τελευταίο σουτ. Δυστυχώς για εμάς, εκείνος που το έβαλε ήταν ο Μάικ Τζέιμς. Είχε δυο παίκτες πάνω του όμως έκανε την προσποίηση και σκόραρε!» εξήγησε αρχικά ο Αμερικανός φόργουορντ.

Πως έζησε τα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, όταν ο Τζέιμς πήρε πάνω του την τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού και πέτυχε ένα απίθανο winning shot; «Το σουτ που πήρε ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο, αφού έκανε σχεδόν τα πάντα! Κατέβασε την μπάλα, έκανε προσποίηση έχοντας πάνω του δυο παίκτες της Ούνικς και κατάφερε να σκοράρει! Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό, αφού κάναμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας στην EuroLeague. Στην τελευταία φάση θέλαμε να αποφύγουμε το τρίποντο, αλλά συνέβη ακριβώς το αντίθετο, όμως ήταν ένα δύσκολο σουτ κι αυτό είναι το παιχνίδι».

Η Ούνικς Καζάν δεν προλαβαίνει να διεκδικήσει την πρόκριση στα playoffs αφού έχει ρεκόρ 7-16 ωστόσο ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική απέναντι στον Παναθηναϊκό, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να διεκδικεί τη νίκη στο ΟΑΚΑ. Τελικά, οι Κυπελλούχοι Ελλάδας υποτίμησαν την Ούνικς ή οι Ρώσοι ήταν απλώς καλύτεροι; «Δεν νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός μας υποτίμησε! Είμαστε επαγγελματίες και απλώς πιέζουμε τους εαυτούς μας ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί, αν και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας. Συμμετέχουμε σε δυο πολύ ανταγωνιστικές διοργανώσεις (σ.σ. EuroLeague, VTB United League) και θέλουμε κάθε φορά να δείχνουμε το καλύτερό μας πρόσωπο. Υπάρχει πίεση αφού η Ούνικς Καζάν θέλει να παίξει στην επόμενη EuroLeague, επομένως δεν μπορείς να πεις ότι είμαστε χαλαροί».