Τζέιμς: «Όπως ο Ντιμπάλα»! (pic & vid)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Τζέιμς: «Όπως ο Ντιμπάλα»! (pic & vid)
Ο Μάικ Τζέιμς παραδέχθηκε ότι ο Παναθηναϊκός ενδεχομένως δεν άξιζε τη νίκη στο ματς με την Ούνικς ενώ έκανε τις… συγκρίσεις με τον αγαπημένο παίκτη του από τη Γιουβέντους!

Ο Τζέιμς είναι ο παίκτης τον οποίο ο Τσάβι Πασκουάλ εμπιστεύεται περισσότερο από κάθε άλλον ώστε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του όταν ζορίζει το πράγμα για τον Παναθηναϊκό. Όταν, λοιπόν, ο Αμερικανός γκαρντ είδε την Ούνικς να φλερτάρει με τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο ΟΑΚΑ και τον Κίνο Κολόμ να πετυχαίνει οκτώ σερί πόντους για το 67-73 στα 3'57" για το φινάλε, έβγαλε κατευθείαν τη γλώσσα του και κορόιδεψε τους Ρώσους με τον πιο... απαράδεκτο και γλυκό τρόπο για τους φίλους του «τριφυλλιού»! Για την ακρίβεια, σκόραρε για τρεις και χάρισε τη σπουδαία νίκη στον Παναθηναϊκό που του επιτρέπει να συνεχίσει να διεκδικεί το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs ενώ απομένουν επτά αγώνες για να ολοκληρωθεί η regular season.

Τι έγινε όμως στην τελευταία επίθεση των Κυπελλούχων Ελλάδας; Το τρίποντο ήταν επιλογή του Πασκουάλ ή... έμπνευση του Μάικ Τζέιμς; «Ο κόουτς μάς εξήγησε πως αν δεν βγει η παγίδα, πρέπει να γίνει αμέσως φάουλ και αυτό κάναμε (σ.σ. στον Λατάβιους Ουίλιαμς). Ακολούθως, η οδηγία ήταν να πάρω την μπάλα εγώ ή ο Νικ, ο οποίος όμως για κάποιο λόγο έκανε την επαναφορά! Επομένως, ήμουν εγώ εκείνος που έπρεπε να κάνει αυτή τη δουλειά. Αρχικά σκέφτηκα να τελειώσω την επίθεση με διείσδυση όμως όλοι οι παίκτες της Ούνικς Καζάν έκλεισαν προς τα μέσα. Έτσι σταμάτησα και σούταρα για τρεις».

Ο Μάικ Τζέιμς ήταν εκείνος που κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό στο εντός έδρας ματς με την Αναντολού Εφές, όταν πέτυχε 3/3 βολές στα 4" για το φινάλε της κανονικής διάρκειας και έστειλε το παιχνίδι με τους Τούρκους στο έξτρα πεντάλεπτο. Χθες (24/1) το winning shot του άλλοτε γκαρντ της Μπασκόνια χάρισε στους «πράσινους» την 14η εφετινή νίκη τους σε 23 αγώνες. Τι άλλο επιφυλάσσει το ρεπερτόριό του στα επόμενα παιχνίδια; «Αλήθεια δεν ξέρω (γέλια)! Ελπίζω απλώς να κερδίζουμε. Δεν ξέρω ποια θα είναι η κατάληξη ή ποιος θα τελειώσει τη δουλειά στα επόμενα ματς, όμως εύχομαι να πετύχουμε νίκες και στο τέλος να είμαστε εκεί που πρέπει».


Η Ούνικς έφερε τον Παναθηναϊκό στα όριά του! Η ομάδα του Πασούτιν έκανε μεγάλο παιχνίδι στο κλειστό του ΟΑΚΑ και οι Κυπελλούχοι χρειάστηκαν το νικητήριο σουτ του Τζέιμς για να αποφύγουν τα χειρότερα. «Κάναμε κακό ματς. Τουλάχιστον στην τέταρτη περίοδο παίξαμε δυνατά, μπήκαν κάποια μεγάλα σουτ και καταφέραμε να κερδίσουμε με έναν απίθανο τρόπο. Ξέρεις, υπάρχουν κάποια παιχνίδια τα οποία, ενδεχομένως, δεν αξίζει να κερδίσεις. Έτσι, λοιπόν, δεν ξέρω αν αξίζαμε τελικά να κερδίσουμε! Σε κάθε περίπτωση, αυτό που μετράει είναι το φινάλε».

Μήπως ο Παναθηναϊκός υποτίμησε την Ούνικς; «Όχι! Μας κέρδισαν στην έδρα τους και ξέραμε τι να περιμένουμε. Ήταν μια περίεργη κατάσταση, αφού προερχόμασταν από διακοπή δυο εβδομάδων ενώ στο μεσοδιάστημα κατακτήσαμε το Κύπελλο. Έπρεπε να μπούμε πάλι στους ρυθμούς της EuroLeague».

Ο Μάικ Τζέιμς είναι γνωστός ποδοσφαιρόφιλος και, παράλληλα, δηλωμένος οπαδός της Γιουβέντους! Παρακολουθεί ποδόσφαιρο, εκφράζει αρκετά συχνά τη στήριξή του στη Γιούβε ενώ δεν δίστασε να σχολιάσει με ένα «bye bye Barca» το βαρύ 4-0 των Καταλανών από την Παρί. Αν μπορούσε, λοιπόν, να συγκρίνει τον εαυτό του με κάποιον παίκτη της Γιουβέντους, ποιος θα ήταν αυτός; «Ο αγαπημένος μου παίκτης είναι ο Ντιμπάλα, επομένως η επιλογή είναι εύκολη! Θέλω να τον βλέπω με την μπάλα όμως δεν είμαι σίγουρος αν θέλουν όλοι να βλέπουν κι εμένα με την μπάλα (γέλια)»!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.