«Δεν φταίει μόνο ο Μπαρτζώκας»

«Δεν φταίει μόνο ο Μπαρτζώκας»

Γιάννης Σταυρουλάκης
«Δεν φταίει μόνο ο Μπαρτζώκας»

bet365

Η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε στον ημιτελικό του Copa del Rey από τη Βαλένθια και ο δημοσιογράφος Τσάβι Μαρτίνεθ της καταλανικής SPORT γράφει στο gazzetta.gr για το μεγαλύτερο πρόβλημα των «μπλαουγκράνα».

ΙΣΠΑΝΙΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Γιάννης Σταυρουλάκης

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξήγησε στο gazzetta.gr αμέσως μετά τη νίκη επί της Μάλαγα και την πρόκριση της Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό του Copa del Rey πως «αυτό που συμβαίνει φέτος εδώ είναι πέρα από κάθε λογική». Οι Καταλανοί κλήθηκαν από την αρχή της σεζόν να… επιβιώσουν με τους μαζεμένους τραυματισμούς σε μια μεταβατική χρονιά ενώ το Copa del Rey ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε η ομάδα να πάρει τα πάνω της ενόψει της τελικής ευθείας στην EuroLeague, εκεί που καλείται να κάνει την υπέρβαση για να προλάβει τα playoffs. Παρ’ όλα αυτά η Βαλένθια άφησε εκτός τελικούς την Μπαρτσελόνα και ο Τσάβι Μαρτίνεθ της καταλανικής SPORT εξηγεί πως έχει η κατάσταση στο Palau.

«Το πρόστιμο που επιβλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην ομάδα της Μπαρτσελόνα έπειτα από τις κακές εμφανίσεις στην EuroLeague και τη Liga Endesa επιβεβαιώνει την εσωτερική κρίση στο μπασκετικό τμήμα του οργανισμού. Ήταν μια κίνηση που έγινε παραμονές του Copa del Rey για να αφυπνίσει, τρόπον τινά, όλους όσοι σχετίζονται με την Μπαρτσελόνα ώστε να αντιδράσουν. Φυσικά δεν είδαμε κάτι τέτοιο στη Βιτόρια. Η Μπάρτσα έδειξε καλά δείγματα στον προημιτελικό με τη Μάλαγα, ήταν πιο απελευθερωμένη όμως φάνηκε να έχει ξανά πρόβλημα απέναντι σε μια σκληρή ομάδα με αρχές στο παιχνίδι της όπως η Βαλένθια.

Η πραγματικότητα είναι ότι η Μπαρτσελόνα περνάει μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στη σύγχρονη ιστορία της. Πέρα από τα αρνητικά αποτελέσματα, φαίνεται πως δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο να ακολουθεί. Έτσι, λοιπόν, οι αντιδράσεις στις εξέδρες του Palau Blaugrana είναι δικαιολογημένες. Για όλα τα παραπάνω, σίγουρα δεν φταίει μόνο ο Γιώργος Μπαρτζώκας! Ο Έλληνας προπονητής ήταν επιλογή του Ροντρίγο Ντε λα Φουέντε. Πριν έλθει στην Μπαρτσελόνα είχαν ανανεώσει ήδη ο Τόμιτς, ο Ντόλμαν, ο Όλεσον και ο Ντόρσεϊ, επομένως δεν μπορούμε να πούμε ότι η ομάδα είναι 100% δική του. Παρεμπιπτόντως, η χρονιά ξεκίνησε με τις αποχωρήσεις των Σατοράνσκι, Αμπρίνες για το ΝΒΑ, ο Λουάλ είχε τεθεί νοκ άουτ από το Προολυμπιακό τουρνουά, ο Κόπονεν είχε εκείνο το τροχαίο ενώ η Μπάρτσα έχασε και τον Ρίμπας.

Πως μπορείς, λοιπόν, να σταθείς σε μια απαιτητική διοργάνωση όπως η EuroLeague των συνεχόμενων αγώνων όταν δεν μπορείς να κάνεις καλά-καλά προπονήσεις; Κατά τη γνώμη μου, το μεγαλύτερο πρόβλημα της Μπαρτσελόνα είναι η έλλειψη ηγέτη. Ο Ταϊρίς Ράις δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτόν τον ρόλο, ο Ναβάρο στα 36 του δεν είναι πια τόσο καθοριστικός όσο ήταν τα προηγούμενα χρόνια ενώ ο Τόμιτς και ο Ντόλμαν δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να βγουν μπροστά στα δύσκολα. Σε κάθε περίπτωση ο Μπαρτζώκας έχει τη στήριξη της διοίκησης και πλέον καλείται να κάνει την υπέρβαση στην EuroLeague και να σώσει τη χρονιά στο πρωτάθλημα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα