Ο… Πρίντεζης στο Copa del Rey!

Ο… Πρίντεζης στο Copa del Rey!

Γιάννης Σταυρουλάκης
Ο… Πρίντεζης στο Copa del Rey!

bet365

Στις εξέδρες της Fernando Buesa Arena βρίσκονται φανέλες σχεδόν όλων των ισπανικών ομάδων. Μαζί κι αυτή του Γιώργου Πρίντεζη!

ΙΣΠΑΝΙΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Γιάννης Σταυρουλάκης

Έχουμε το μπάσκετ όπου ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας εξελίσσεται σε φιάσκο και πεδίο μάχης ενώ ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν κατακτήσει μαζί 9 πρωταθλήματα Ευρώπης. Έχουμε, συγχρόνως, και το μπάσκετ όπου ο Βασίλης Σπανούλης και ο Δημήτρης Διαμαντίδης μπήκαν σε διαδικασία σύγκρισης τα προηγούμενα χρόνια από εκείνους που έκαναν τα πάντα για να τους μειώσουν, να εξαφανίσουν την τεράστια αξία τους και να ισοπεδώσουν την προσφορά τους, την ώρα που οι ξένοι φίλαθλοι παντρεύονταν με τη φανέλα του ηγέτη του Ολυμπιακού και «χτυπούσαν» τατουάζ με τον εμβληματικό αρχηγό του Παναθηναϊκού!

Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, οι παίκτες των ελληνικών ομάδων χαίρουν τεράστιας εκτίμησης στο εξωτερικό. Το επιβεβαιώσαμε από... πρώτο χέρι στο 81ο Copa del Rey που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Βιτόρια, εκεί όπου ανάμεσα στις φανέλες της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα, της Βαλένθια και της Μάλαγα υπήρχε κι εκείνη του Γιώργου Πρίντεζη! Ο Ισπανός δημοσιογράφος Jose Manuel Puertas του esRadio συλλέγει εμφανίσεις από όλη την Ευρώπη και η ερυθρόλευκη φανέλα του «Πριντ» κατέχει ξεχωριστή θέση στη συλλογή.

«Ο Πρίντεζης, η Εθνική και ο… Παπαμακάριος»

«Έχω περισσότερες από 60-70 φανέλες μπάσκετ στη συλλογή μου, όμως δεν είχα καμία από ελληνική ομάδα όπως ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός, μολονότι παίζουν συνεχώς στην Ισπανία τα τελευταία χρόνια! Αντίθετα, αγόρασα τη φανέλα της Εθνικής ομάδας σας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2010, στην Κωνσταντινούπολη. Ο Πρίντεζης, λοιπόν, μου αρέσει πολύ σαν παίκτης από τα πρώτα χρόνια του στον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έπιασε στη Μάλαγα! Είναι ένας παίκτης που εκτιμούσα πάντα ενώ με εξιτάρει το στιλ που σουτάρει. Σε ό,τι αφορά την ομάδα του, θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί στο Final Four, είναι η βασική επιλογή μου, μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τη Φενέρμπαχτσε και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τώρα που το σκέφτομαι, έχω μια φανέλα που σχετίζεται με το ελληνικό μπάσκετ. Είναι αυτή του Μανώλη Παπαμακάριου, όταν έπαιζε στη Γκιμπούθκοα πριν από μερικά χρόνια! Ξέρεις, το "Μανόλο" είναι πολύ συνηθισμένο επώνυμο εδώ, επομένως το όνομά του μας φάνηκε πολύ περίεργο. Ακούγαμε "Μανώλης", "Μανώλης" και ήταν πολύ παράξενο. Όταν, λοιπόν, η ομάδα του έπαιξε στο Copa del Rey, βρήκα την ευκαιρία και αγόρασα τη φανέλα του» εξήγησε στο gazzetta.gr ο Ισπανός συνάδελφος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα