«Δίψα για το κύπελλο» (vid & pics)

Βασίλης Βλαχόπουλος
«Δίψα για το κύπελλο» (vid & pics)

bet365

Με την ευχή να γίνει μια γιορτή του μπάσκετ και τα πάντα να κυλήσουν ομαλά πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου του τελικού μεταξύ των προπονητών και των αρχηγών των δύο ομάδων. Κοινός παρονομαστής; Η... δίψα για το τρόπαιο!

Όλα είναι έτοιμα για τον μεγάλο τελικό του κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη στο «Nick Galis Hall» το απόγευμα του Σαββάτου (17:00), με τους δύο προπονητές να καταστρώνουν τα τελευταία τους πλάνα για το ματς.

Τσάβι Πασκουάλ και Νικ Καλάθης από πλευράς των «πρασίνων» και Δημήτρης Πρίφτης, Σπύρος Μούρτος από πλευράς του Άρη έδωσαν τη κοινή συνέντευξη τύπου με την ευχή να πραγματοποιηθεί μια γιορτή του μπάσκετ.

Πασκουάλ: «Πρόκληση ο τελικός στη Θεσσαλονίκη»

Αρχικά ο Τσάβι Πασκουάλ δήλωσε για τον τελικό: «Είναι πολύ όμορφο να βλέπουμε τέτοια ανυπομονησία πριν από έναν τελικό. Είμαστε ικανοποιημένοι που θα διεκδικήσουμε και θα απολαύσουμε τον πρώτο τελικό. Φτάσαμε με χαρά και ανυπομονησία κι εμείς και γνωρίζουμε ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι αλλά και ταυτόχρονα πολύ όμορφο. Είναι μια μεγάλη πρόκληση να διεκδικήσουμε το κύπελλο απέναντι στον Άρη μέσα στη Θεσσαλονίκη. Θα πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι για να τα καταφέρουμε. Ο Άρης είναι μια ομάδα δύσκολη για να χάσει ιδιαίτερα στη έδρα της και ξέρουμε ότι στους τελικούς μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι πνευματικά».

Για το γεγονός ότι έχει κατακτήσει 21 τίτλους με την Μπαρτσελόνα, ποια είναι τα συναισθήματά του που θα διεκδικήσετε τον πρώτο τίτλο με τον Παναθηναϊκό: «Το παρελθόν είναι παρελθόν στον αθλητισμό. Κάθε μέρα έχεις τη δυνατότητα να τα πας καλά, να ανέβεις επίπεδο και να πετύχεις σε μια καινούργια πρόκληση. Θα δούμε. Γι' αυτό προσπαθώ να είμαι προετοιμασμένος σε κάθε αγώνα και να προετοιμάζω τους αθλητές μου. Πάντα με συναίσθημα μεγάλου σεβασμού απέναντι στον αντίπαλο κόουτς. Είναι μια νέα εμπειρία, μια νέα στιγμή».

Για το γεγονός ότι η ομάδα του βασίζεται πολύ στα τρίποντα: «Εξαρτάται από πολλά πράγματα. Εξαρτάται και από τις στρατηγικές που χρησιμοποιούν οι αντίπαλες ομάδες απέναντί μας. Μου αρέσει να ανοίγουν οι χώροι και να τιμωρούν οι παίκτες την οποιαδήποτε βοήθεια στην άμυνα. Δεν είναι κάτι καινούργιο και φέτος η ομάδα μου να έχει αυτό το χαρακτηριστικό. Είναι φυσιολογικό όταν έχεις περισσότερους παίκτες με την ικανότητα στο σουτ»

Από τη πλευρά του, ο Νικ Καλάθης, υπογράμμισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Ξέρουμε ότι μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Άρης είναι καλή ομάδα με καλό προπονητή και παίκτες και ξέρουν πώς πρέπει να παίξουν. Είναι ένας τελικός, ένα παιχνίδι. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Είναι ένας από τους στόχους μας το Κύπελλο, πέρα από το Πρωτάθλημα. Γι' αυτό και σήμερα θα προπονηθούμε για να ετοιμαστούμε».

Όσο για το πόσο δύσκολο δύσκολο είναι για τον Παναθηναϊκό ότι θα γίνει ο τελικός στη Θεσσαλονίκη; «Δεν νομίζω ότι θα μας επηρεάσει. Είμαστε πολύ καλή ομάδα, παίζουμε σε πολύ δύσκολες έδρες στην Ευρωλίγκα. Περιμένω μια φοβερή ατμόσφαιρα και για τις δύο ομάδες

Πρίφτης: «Ανταγωνιστικοί για να διεκδικήσουμε το κύπελλο»

Ο Δημήτρης Πρίφτης υπογράμμισε: «Το γεγονός ότι είμαστε στον τελικό είναι μόνο του μια επιτυχία. Είμαστε ενθουσιασμένοι. Πράγματι ανυπομονούμε να παίξουμε. Γνωρίζουμε τον αντίπαλο μας και ξέρουμε πόσο σπουδαία ομάδας είναι, από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Έχει ρόστερ με πλούσιο ταλέντο ειδικά στην επίθεση και πολύ έμπειρο προπονητή. Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε το φαβορί αυτής της αναμέτρησης» δήλωσε αρχικά ο τεχνικός του Άρη και συνέχισε:

«Θα πω κάτι με αφορμή αυτό που είπε ο κόουτς του Παναθηναϊκού. Για εκείνον είναι ο πρώτος τελικός της σεζόν, για πολλούς από εμάς ο πρώτος τελικός στην καριέρα μας. Αυτό εκφράζει τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων αλλά και τη δίψα που έχουμε για να παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Το τι θα γίνει στο παιχνίδι θα φανεί στην εξέλιξή του. Θα δούμε κατά πόσο θα είμαστε ανταγωνιστικοί για να διεκδικήσουμε το κύπελλο. Θα παλέψουμε και θα δώσουμε τη μάχη μας. Ελπίζω να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι. Να υπάρχει ηρεμία και όχι έκτροπα και επεισόδια που συνήθως συμβαίνουν».

Για το τι πρέπει να γίνει για να αποφευχθούν τα επεισόδια: «Θα ήταν ευχής έργον να ήταν μαζί οι οπαδοί των δύο ομάδων, αλλά είναι ανέφικτο. Εγώ μπορώ να ευχηθώ να μη δοθούν αφορμές. Αυτό έχει να κάνει με όλα τα τεχνικά και θεσμικά όργανα που εμπλέκονται στο παιχνίδι. Έχει να κάνει με την κουλτούρα των οπαδών αλλά και με τα μέτρα. Πόσο τηρούνται»,

Για το τι πρέπει να κάνει ο Άρης: «Είναι αρκετά πράγματα που κάνει ο Παναθηναϊκός και πρέπει να είμαστε συνεπείς. Το βασικό είναι να μη δώσουμε δικαιώματα γιατί θα τιμωρηθούμε! Στο υψηλό επίπεδο η διαφορά είναι ότι σε τιμωρεί άμεσα αν δίνεις δικαιώματα. Δεν πρέπει να ολιγωρήσουμε. Η βάση σε αυτά τα παιχνίδια είναι να έχεις μεγάλη επιθυμία, υψηλή και ενέργεια. Να βάζεις το σώμα σου, να είσαι πιεστικός. Πολύ απλά πράγματα τα οποία παράλληλα είναι σημαντικά. Αυτά είναι τα βασικά και αυτά πρέπει να έχεις. Το πλάνο δεν μπορεί να σε σώσει».

Ο αρχηγός του Άρη, Σπύρος Μούρτος, τόνισε με τη σειρά του: «Καταρχήν εύχομαι να γίνει τελικός χωρίς επεισόδια σε μια όμορφη ατμόσφαιρα και να το χαρεί ο κόσμος. Όλοι γνωρίζουν την δυναμική του Παναθηναϊκού, αλλά είναι ένας αγώνας. Έχουμε μεγάλη δίψα για να πάρουμε το κύπελλο»,

Για τη σύγκριση με τον τελικό του 2014, είπε: «ήταν ιδιαίτερος ο τελικός του 2014. Ήμασταν νέα παιδιά, οι περισσότεροι μόνο 2 χρόνια στην Α1. Δεν συγκρίνεται με τον τωρινό. Καταρχήν είναι στο γήπεδό μας, έχουμε πιο δυνατή ομάδα από τότε και μας δίνει περισσότερες πιθανότητες διεκδίκησης του αποτελέσματος».

Γολέμης: «Μια μεγάλη γιορτή του μπάσκετ»

Το «παρών» από την ΕΟΚ έδωσε το Β' Αντιπρόεδρος, Αριστείδης Γολέμης, ο οποίος δήλωσε: «Ειλικρινά εδώ βρίσκομαι με πάρα πολύ χαρά ιδιαίτερα σε αυτόν τον χώρο γιατί υπάρχει μια μακρά ιστορία αλλά και περισσότερο γιατί είχα την ευτυχία να βρεθώ στη συνάντηση των δύο ομάδων όπου με μεγάλη ευκολία συμφώνησαν να γίνει εδώ ο τελικός και ιδιαίτερα ο Παναθηναϊκός. Αυτό σημαίνει πολλά για τη Θεσσαλονίκη. Σκοπός που γίνεται εδώ είναι να γίνει μια μεγάλη γιορτή και ο καλύτερος να πάρει το Κύπελλο».

Και κατέληξε: «Πρέπει να περάσουμε το μήνυμα της γιορτής. Το γήπεδο είναι μικρό κι έχουμε και τον απόλυτο περιορισμό των θέσεων από την Αστυνομία για να επιτρέψει να γίνει εδώ το παιχνίδι και δυστυχώς δεν μπορεί να το απολαύσει πολύς κόσμος από κοντά. Τις τελευταίες ημέρες ένιωσα πόσο μεγάλη επιθυμία έχει ο κόσμος για να έρθει να δει το παιχνίδι»

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα