Ρέθυμνο - ΑΕΚ 72-65 (pics)

Στέλλα Παπαδοπούλου
Ρέθυμνο - ΑΕΚ 72-65 (pics)

bet365

H AEK παίζει με την «φωτιά» στα τελευταία παιχνίδια και στο Ρέθυμνο (ξανα)κάηκε (72-65)! Δεν είναι τόσο η ήττα, αφού παραμένει στην τρίτη θέση, όσο η εικόνα της που προβληματίζει.

Νίκη στο... νήμα στο Λαύριο, τα ίδια απέναντι στην Κύμη, Σάκοτα ως... από μηχανής Θεός τόσο στην έδρα της Γιουβέντους, όσο και στην ανατροπή με τα Τρίκαλα. Κάποτε θα ερχόταν. Η ΑΕΚ δεν έχει περάσει ποτέ από την έδρα του Ρεθύμνου και δεν τα κατάφερε ούτε κι απόψε. Με τον Τζαουάντ Ουίλιαμς να αποχωρεί, πριν καν έρθει ο αντικαταστάτης του, η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς προβλημάτισε με την εικόνα της τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση. Οι Κρητικοί είχαν καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία και τον ρυθμό της αναμέτρησης από την αρχή, παρότι το παιχνίδι ήταν κλειστό.

Ο Φιτζπάτρικ ήταν απίστευτος! Ο δεύτερος ριμπάουντερ της Basket League μέτρησε 3/3 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 24 πόντους και 7 ριμπάουντ. Μάλιστα, το Ρέθυμνο έχασε τον Σάφτενααρ με τραυματισμό στις αρχές της τρίτης περιόδου.

Ο Μάικλ Ντίξον ήταν πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ, αλλά φορτώθηκε με φάουλ από νωρίς, όπως κι ο Ελόνου που είχε τρία φάουλ στο πρώτο μέρος.

Το ξεκίνημα της ΑΕΚ; Κακό. Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς άρχισε άστοχη απέναντι στο Ρέθυμνο, τα 3/3 τρίποντα του Φιτζπάτρικ την πλήγωσαν, ενώ και τα χαμένα ριμπάουντ δεν της επέτρεψαν να μπει καλά στο παιχνίδι.

Οι παίκτες της ΑΕΚ χρεώθηκαν από νωρίς με φάουλ και το Ρέθυμνο πήγαινε συνέχεια στη γραμμή των βολών. Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκαν να σφίξουν την άμυνά τους κι ένα μικρό ξέσπασμα με τα δύο τρίποντα των Ντίξον και Ούκιτς για να βρουν ρυθμό και προβάδισμα στην ανάπαυλα (29-31 στο 20'). Οι γηπεδούχοι φαίνεται πως χτύπησαν στις αδυναμίες της ΑΕΚ, που δεν είχε τον Ουίλιαμς, τον τραυματία Μιλόσεβιτς, ο Μαυροειδής ακόμα... πονάει, ενώ ο Ελόνου είχε πρόβλημα με φάουλ.

Με τον Φιτζπάτρικ να συνεχίζει να οδηγεί την επίθεση του Ρεθύμνου και τον Χριστοδούλου να τον βοηθάει, από την άλλη μεριά μόνο ο Ντίξον κατάφερε ν' ανταπεξέλθει επιθετικά. Τελικά, με το σκορ να είναι κοντά και στο τελευταίο μέρος ο Ούκιτς μείωσε στο καλάθι τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος και με το Ρέθυμνο να έχει κολλήσει για περίπου 1,5 λεπτό ήρθε ο Ραζής για να πετύχει ένα δύσκολο καλάθι για το 63-59. Ο Ελόνου έκανε βήματα σε κρίσιμο σημείο, ο ΜακΓκραθ ακόμα ένα και ο Τάλτον με τρίποντο από την κορυφή και υπό την πίεση του Ελόνου (66-61 στο 39')... ξεκαθάρισε τον νικητή.

Η «Ένωση» δεν είχε καλές επιλογές στο τέλος με το Ρέθυμνο να κάνει το 4/4 στην έδρα του απέναντι στους «κιτρινόμαυρους».

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η ΑΕΚ ήθελε να φτάσει αήττητη μέχρι τα πρώτα ντέρμπι, ωστόσο τραυματισμοί, κούραση και αλλαγές στο ρόστερ της έχουν επηρεάσει στα τελευταία παιχνίδια. Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς δεν είχε καλές επιλογές, σε αντίθεση με το Ρέθυμνο που ήταν προετοιμασμένοι και έδειξε πως ξέρει που θα... χτυπήσει την αντίπαλο.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Τόρλιν Φιτζπάτρικ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής! Με 24 πόντους, 4/8 τρίποντα, 4/4 βολές, 7 ριμπαόυντ, 4 ασίστ, 2 τάπες, 1 κλέψιμο και 2 λάθη σε 35:00 οδήγησε το Ρέθυμνο στη νίκη.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Αρκετοί παίκτες της ΑΕΚ βρέθηκαν μακριά από τον καλό τους ευατό. Ο ΜακΓκραθ είχε 5 πόντους με 1/3 σουτ, ο Ούκιτς 3/10 δίποντα, αλλά 12 πόντους, ενώ ο Ελόνου έμεινε στους 3 πόντους.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Τάλτον βρήκε στόχο από την κορυφή για το +5 (66-61 στο 39'), ο Γιούρι Ζντοβτς κάλεσε... τσάμπα time out, αφού οι παίκτες του έκαναν κακή επαναφορά. Ο Φιτζπάτρικ μάζεψε το ριμπάουντ, αλλά έκανε λάθος 8''. Ο Ούκιτς όμως αστόχησε σε τρίποντο κι ο Χριστοδούλου πήγε στη γραμμή των βολών για το +7 στα -48''.

ΑΦΑΝΕΙΣ-«ΗΡΩΕΣ»: Τόσο ο Θωμάς Κώττας (8π.), όσο και ο Αντρέας Χριστοδούλου (13π.) ήταν καταλυτικοί στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το τρίποντο του Γκάρι Τάλτον υπό την πίεση του Τσινεμέλου Ελόνου (66-61 στο 39').

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η ΑΕΚ την ήττα και την εμφάνισή της,όπως και τα νεύρα τον Ντίξον και Μαυροειδή. Οι τόνοι ανάμεσα στους δύο παίκτες... ανέβηκαν, αλλά η παρεξήγηση λύθηκε γρήγορα με παρέμβαση του Ούκιτς. Το Ρέθυμνο τον τραυματισμό του Σάφτενααρ που γύρισε τον αστράγαλό του στην τρίτη περίοδο.

Tα δεκάλεπτα: 21-18, 29-31, 54-51, 72-65

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα