Τάνιεβιτς για πρόεδρος!

Γιάννης Σταυρουλάκης
Τάνιεβιτς για πρόεδρος!

bet365

Ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς ξεκίνησε την προπονητική καριέρα του το 1971 και πλέον, στα 70 του χρόνια, εξήγησε πως θέλει να γίνει πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας!

Ελάχιστοι έχουν την προϋπηρεσία του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο 70άχρονος κόουτς ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1971, έκατσε στον πάγκο της Φενέρμπαχτσε την τριετία 2007-10 και εν συνεχεία ανέλαβε χρέη τεχνικού συμβούλου στην ομοσπονδία μπάσκετ της Τουρκίας.

Τον Σεπτέμβρη το 2015 επέστρεψε στους πάγκους αφού ανέλαβε την εθνική Μαυρουνίου, αποτελώντας τον τέταρτο εθνικό προπονητή της χώρας μετά από την ανεξαρτησία και τον διαχωρισμό της από τη Σερβία, ακολουθώντας τους Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, Ντέγιαν Ράντονιτς και Λούκα Παβίτσεβιτς.

«Πέρασα σχεδόν τη μισή ζωή μου στην πατρίδα μου, τη Γιουγκοσλαβία και 35 χρόνια στην Ιταλία, το δεύτερο σπίτι μου. Θέλω να γίνω πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας» εξήγησε ανήμερα των 70ών γενεθλίων του! Σε κάθε περίπτωση, ο Τάνιεβιτς πρέπει να κάνει λίγη... υπομονή αφού τον περασμένο Δεκέμβριο ο Τζιάνι Πετρούτσι επανεξελέγη πρόεδρος στην ομοσπονδία μπάσκετ της Ιταλίας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΤΑΛΙΑ Τελευταία Νέα