Κύμη - Παναθηναϊκός 54-77

Γιώργος Κούβαρης
Κύμη - Παναθηναϊκός 54-77

bet365

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανένα πρόβλημα στη Χαλκίδα και επικράτησε εύκολα της Κύμης με 77-54. Μπουρούσης, Σίνγκλετον οι σταθερές αξίες, ανέβηκε ο Καλάθης, θετικός ο Τζεντίλε.

Είναι λογικό και επόμενο για τον Παναθηναϊκό να κρατάει δυνάμεις και να μην φορτσάρει στα -θεωρητικά πάντα- εύκολα παιχνίδια για το πρωτάθλημα της Basket League. Το έκανε την περασμένη εβδομάδα στην Αμαλιάδα, το επανέλαβε και στη Χαλκίδα. Χωρίς να χρειαστεί να πατήσει το πόδι στο γκάζι και τον Τσάβι Πασκουάλ να δοκιμάζει σχήματα και πρόσωπα οι «πράσινοι» έκαναν... χαλαρή προπόνηση απέναντι στην Κύμη και επικράτησαν εύκολα με 77-54.

Ουσιαστικά ήταν το πρώτο... τεστ πριν από τη πρόβα τζενεράλε για τον τελικό με αντίπαλο τη Δόξα Λευκάδας στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαστάσεων. Άλλωστε είναι δεδομένο ότι στο πίσω μέρος του μυαλού υπάρχει ο Άρης και ο πρώτος τίτλος της χρονιάς την επόμενη εβδομάδα στο «Nick Galis Hall».

Φυσικά το κέρδος ήταν η καλή εμφάνιση του Αλεσάντρο Τζεντίλε, ο οποίος ψάχνει κάποια καλά ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα προκειμένου να πάρει ψυχολογία και μετά το ματς με τον Κόροιβο πρόσθεσε και αυτό με την Κύμη. Άλλωστε ήταν ο key factor για να φτάσει η διαφορά στους 20 πόντους στην τρίτη περίοδο, έχοντας φυσικά τον... πάντα σταθερό Σίνγκλετον να ολοκληρώνει τη δουλειά.

Επίσης ο Πασκουάλ δοκίμασε διάφορα σχήματα, ακόμα και με τον Γκέιμπριελ στο «πέντε»! Παράλληλα του δόθηκε η ευκαιρία να ξεκουράσει παίκτης, αφού ο Ρίβερς αγωνίστηκε μόλις 10 λεπτά ενώ ο Σίνγκλετον μόλις 16 λεπτά και να κρατήσει τον θετικότατο Χαραλαμπόπουλο στο παρκέ για 17 λεπτά.

Ο Γιάννης Μπουρούσης με τη σειρά του ήταν εξίσου αρκετά καλός στο διάστημα που αγωνίστηκε (σ.σ. στην επίθεση κυρίως, γιατί στην άμυνα είχε κάποια προβλήματα με τον Τουντζιαράκη στο πρώτο ημίχρονο) ενώ ο Νικ Καλάθης επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις. Άλλωστε χρειάζεται και εκείνος ψυχολογία μετά τις άσχημες εμφανίσεις στην EuroLeague προκειμένου να πάρει τα... πάνω του.

Από το ξεκίνημα του αγώνα ήταν ολοφάνερο ότι ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε το ματς ως... αγγαρεία ή αν προτιμάτε ως μια χαλαρή προπόνηση μετά την αναμέτρηση της EuroLeague με τη Μπάμπεργκ. Δεν χρειάστηκε να φορτσάρει σε κανένα σημείο του αγώνα και απλά διατηρούσε μια διαφορά μεγαλύτερη των 10 πόντων στο δεύτερο δεκάλεπτο (16-29 στο 15') που έδινε τη δυνατότητα στον Πασκουάλ να πειραματιστεί και να ανακατέψει την τράπουλα.

Ο Γιάννης Μπουρούσης συνέχισε από το σημείο που είχε σταματήσει στο ματς με τους Γερμανούς (9π. στο α' μέρος), η παρουσία του Χαραλαμπόπουλου σε αυτό το διάστημα ήταν θετική, ενώ ο Καλάθης ξεκίνησε καλά και στη συνέχεια αποσύρθηκε στον πάγκο. Βέβαια η Κύμη προσπαθούσε με τη σειρά της να φανεί ανταγωνιστική και εν μέρει το κατάφερνε χάρη στις προσωπικές ενέργειες του Τουντζιαράκη, ο οποίος τελείωσε το πρώτο μισό του αγώνα με 11 πόντους και 7 ριμπάουντ.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η διαφορά δυναμικότητας δεν μπορεί... καν να μπει στην ίδια ζυγαριά. Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τις πάμπολλές λύσεις του και τη διαφορά ποιότητα και απλά δεν υπήρχε... περίπτωση να κινδυνεύσει στο ματς.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Γιάννης Μπουρούσης συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και ήταν και πάλι το σημείο αναφοράς του Παναθηναϊκού έχοντας 13 πόντους με 5/6 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 3/4 βολές και 4 ριμπάουντ. Εξίσου σημαντική και η προσφορά του Κρις Σίνγκλετον (10 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα, ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν ο Παναθηναϊκός εκτόξευσε τον δείκτη του σκορ στο +26.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Μάρτιν Πάλμλαντ ήταν... ωσεί παρών στο ματς αφού στα 18 λεπτά που αγωνίστηκε έμεινε στο... απόλυτο «μηδέν» έχοντας μόλις 0/1 δίποντο.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έριξε μία και καλή τους τίτλους τέλους του αγώνα, με τον Παναθηναϊκό να πραγματοποιεί στο... χαλαρό ένα 27-14, να παίρνει διαφορά 26 πόντων και να κόβει μία και καλή τον βήχα των Ευβοιωτών.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε ήταν εκείνος που έβαλε το... χεράκι του για την εύκολη επικράτηση της ομάδας, σημειώνοντας 10 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η ασίστ του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου στον Γιάννη Μπουρούση για το κάρφωμα. Με τον χρόνο επίθεσης να τελειώνει, πήρε τη μπάλα στην κορυφή του τριπόντου όντας ανενόχλητος και όλοι περίμεναν να δουν την τροχιά της μπάλας προς το καλάθι. Εκείνος όμως «σέρβιρε» από το πουθενά την πάσα στον Έλληνα σέντερ ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να καρφώσει.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Η Κύμη τα άσχημα ποσοστά σε τρίποντα (30% με 6/20 δίποντα) και βολές (53% με 8/15) ενώ ο Παναθηναϊκός τα 15 λάθη.

Τα δεκάλεπτα:15-22, 23-36, 37-63, 54-77

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα