Δέκα οι παίκτες, έντεκα το staff στο Καζάν (pics & vid)

Δέκα οι παίκτες, έντεκα το staff στο Καζάν (pics & vid)

Κωνσταντίνος Μελάγιες Κωνσταντίνος Μελάγιες
Δέκα οι παίκτες, έντεκα το staff στο Καζάν (pics & vid)
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες από το παγωμένο Καζάν, σχολιάζει την παγκόσμια πρωτοτυπία της αποστολής και φυσικά την αναμέτρηση με την Ούνικς.

Αν κάποιος νομίζει πως έχει κρύο αυτές τις μέρες, δεν έχει επισκεφτεί το Καζάν. Το «ζεστό» Καζάν για την ακρίβεια αφού το -12 (αίσθηση -18) που έχει τώρα είναι μία αρκετά καλή θερμοκρασία σε σχέση με το -22 που (ευτυχώς) δεν προλάβαμε χθες.

Αφού λοιπόν μπήκα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και κόλλησα τα χέρια μου στη θέρμανση μέχρι να αισθανθώ άβολα από το κάψιμο, άνοιξα το λάπτοπ.

Το να ταξιδεύεις με τους παίκτες και τους προπονητές και τους ανθρώπους της ομάδας, σου δίνει το δικαίωμα για δυο τρεις πιο χαλαρές κουβέντες. Παρά τη συγκεκριμένη χαλαρότητα δεν ακούστηκε από κανένα στόμα οποιαδήποτε δικαιολογία για τους πολλούς τραυματισμούς.

Μέχρι πρότινος σκεφτόμουν πως αυτό απλά ήταν μία τακτική, μία πολιτική του προπονητικού τιμ. Αλλά τελικά φαίνεται πως ο Σφαιρόπουλος έχει πείσει και τους παίκτες του πως δεν έχουν την παραμικρή δικαιολογία.

Τι να λέμε τώρα… Εδώ ο Παπανικολάου αστειεύτηκε λέγοντας πως τα παιδιά μεταξύ τους λένε να κλείσουν ένα ταξί για να πηγαινοέρχονται στο ΣΕΦ. Τόσοι λίγοι που έχουν μείνει…

Θα σας πω κάτι πολύ αστείο…

ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΚΑ ΠΑΙΚΤΕΣ (Πρίντεζης, Μάντζαρης, Μιλουτίνοφ, Μπιρτς, Ουότερς, Γκριν, Παπανικολάου, Αγραβάνης, Παπαπέτρου, Αθηναίου) ΚΑΙ ΕΝΤΕΚΑ ΜΗ ΠΑΙΚΤΕΣ (Σφαιρόπουλος, Τόμτς, Γεραγωτέλλης, Μαρμαρινός, Γκατζούλης, Πασχόπουλος, ιατρός Τσαβίσης, Λεπενιώτης, Μπαφές και οι δύο φυσικοθεραπευτές Τσαγκαράς και Γονατάς).

Μην αναφέρω τους δέκα φιλάθλους που είναι κάτοχοι μίας συγκεκριμένης τράπεζας και εξαργύρωσαν τους πόντους τους. Όσοι κι οι παίκτες.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν ήρθε στο Καζάν με δέκα παίκτες (εκ των οποίων ο Παπαπέτρου αμφίβολος), έντεκα προπονητές και διοικητικούς και δέκα φιλάθλους.

Σκέφτομαι σοβαρά να πω στον Σφαιρόπουλο να ντυθώ αύριο να πετάξω 2-3 «μπόμπες», αλλά δεν ψήνομαι να κάνω την πρωινή προπόνηση. Λογικά δε θα δεχτεί τον όρο μου…

Πλάκα πλάκα ούτε προπόνηση δεν έκανε η ομάδα. Δέκα παίκτες είχε ο Σφαιρόπουλος και ο Παπαπέτρου αισθάνθηκε σφίξιμο στη μέση και αποχώρησε. Σουτάκια έκαναν στο ΣΕΦ πριν το ταξίδι.

Να μου επιτρέψετε να μην αναφέρω το πρόσωπο το οποίο είπε την ακόλουθη ατάκα: «Πέντε να είμαστε να γίνει τζάμπολ. Πέντε… καμικάζι να είμαστε και όλα καλά θα πάνε».

Ομολογώ πως με ενθουσιάζει η συγκεκριμένη νοοτροπία. Στον Ολυμπιακό δεν ταιριάζει η μίρλα και η γκρίνια και το κλάμα. Κάποτε όλα αυτά είχαν «ποτίσει» το συγκεκριμένο τμήμα και αποτύγχανε κάθε σεζόν.

ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΧΟΥΣΚΙ ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ

Το ματς δε θα είναι εύκολο πάντως. Και πλήρης να ήταν ο Ολυμπιακός, δε θα ήταν εύκολο.

Κολόμ και Παρακχούσκι επιστρέφουν ενώ υπάρχει υπόνοια πως θα επιστρέψει και ο Πονγκρασόφ.

Προσωπικά τους μόνους που φοβάμαι (και λατρεύω) είναι τους Λάνγκφορντ και Παρακχούσκαρο. Παικτάρες…

Για τον Αμερικανό έχω ξαναπεί πως όσα κάνει φέτος τα έχω δει μόνο από τον συγχωρεμένο τον Φορντ. Δύο ματς τώρα υποφέρει πάντως. Με τη Φενέρ εντός, ο Ομπράντοβιτς του έστελνε παγίδα με σκοπό να διώξει τη μπάλα από τα χέρια του και ακολουθούσε overplay χωρίς βοήθεια ώστε να μην ξαναφτάσει αυτή στα χέρια του. Σε εκείνο το ματς ο Λάνγκφορντ έκανε το πρώτου του σουτ στο 18’.

Με την Μακάμπι (έπαιξε ζώνη ο Μπαγκάτσκις) είχε 3/15 δίποντα και 1/6 τρίποντα. Σύνολο 4/21. Απλά τραγικός.

Δε μπορεί να κάνει ένα ακόμη τέτοιο και μετά ας ξαναπάρει φόρα.

Με τον Αρτσιόμ Παρακχούσκι το πράγμα είναι λίγο πιο σύνθετο. Ο Μιλουτίνοφ είναι πιο αδύναμος για να τον κοντράρει κοντά στο καλάθι και με τον Μπιρτς δεν πολυταιριάζει. Εκεί θα χρειαζόταν ο Πάτρικ Γιανγκ, αλλά ο Αμερικανός παρά το γεγονός πως διατυμπάνιζε πως «στα γενέθλιά μου θα είμαι 100% έτοιμος» έμεινε εκτός αποστολής με πρόβλημα στο γόνατο.

Σήμερα (01/02) έχει τα γενέθλια του να υπενθυμίσω και δε μου δείχνει 100% έτοιμος.

Η ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ…

Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να μπαίνεις στον Φεβρουάριο στην πιο δύσκολη Euroleague όλων των εποχών και να σκέφτεσαι το πλεονέκτημα έδρας και όχι την πρόκριση.

Αυτή νομίζω είναι και η μεγαλύτερη μαγκιά του φετινού Ολυμπιακού. Έχει πείσει όλη την Ευρώπη πως έχει «κλειδώσει» την πρόκριση. Κι έτσι είναι.

Ενδεχόμενη νίκη στο Καζάν θα είναι ισάξια με θησαυρό. Ειδικά αν συνδυαστεί με διπλό στην Κωνσταντινούπολη και άσο στη Βιτώρια. Αν γίνει ο συγκεκριμένος συνδυασμός στα τρία ματς, τότε ο Ολυμπιακός θα χάσει το πλεονέκτημα της έδρας μόνο με αυτοκτονία (ή αν τραυματιστούν άλλοι 3-4).

ΥΓ: Πολύ κρύο όμως…

ΥΓ 2: Η δήλωση του Γιώργου Βασιλακόπουλου αποτελεί τεράστια ντροπή. Τώρα ήταν η μουσουλμανική μειονότητα στην Ξάνθη. Παλιότερα να θυμίσω είχε πει για το ΝΒΑ, «ένα πρωτάθλημα γεμάτο μαϊμούδες που πηδάνε». Βέβαια τώρα τρέχει να γλείψει τον Αντετοκούνμπο να παίξει στην Εθνική ομάδα και να δηλώσει περήφανος για ένα ακόμη προϊόν του ελληνικού μπάσκετ.

Το «εδώ δε μπορεί να κάνει συναυλία ο Νταλάρας» απλά... ασχολίαστο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.