Η... λάθος μέρα και το «πισωγύρισμα»!

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
Η... λάθος μέρα και το «πισωγύρισμα»!
Ο Αντώνης Καλκαβούρας επιχειρεί τον απολογισμό της εβδομάδας που πέρασε, συνοψίζοντας τα πεπραγμένα της 1ης στροφής του 2ου γύρου στην Basket League. Το κακό timing της δήλωσης Σφαιρόπουλου για το τι ισχύει στην Ελλάδα και ο «έκθετος» Πασκουάλ!

Η πρεμιέρα του 2ου γύρου της βρήκε τους πρωταθλητές να διατηρούν το αήττητό τους (85-62) απέναντι στον Κόροιβο, με τον τεχνικό των Πειραιωτών να ξεκουράζει τους Παπανικολάου και Γιανγκ. Ο Ολυμπιακός (14-0) που, 42 ώρες πριν το ματς με την ομάδα της Αμαλιάδας, είχε συντρίψει 30 πόντους (92-62) διαφορά την Μπασκόνια και είχε εδραιωθεί για τα καλά στην 2η θέση της βαθμολογίας της Euroleague, έδειξε σημάδια σπουδαίας αντίδρασης μετά την εντός έδρας ήττα (67-77) από τον Παναθηναϊκό και τον αποκλεισμό από τον τελικό του Κυπέλλου.

Οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν να είναι ακλόνητο φαβορί για μία θέση στην πρώτη τετράδα της διοργάνωσης και για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs και παράλληλα θα πάνε την ερχόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ με τον «αέρα» του εφετινού 3-1 κόντρα στον «αιώνιο αντίπαλό» τους και του +25 (88-63) του 1ου γύρου στο ΣΕΦ. Δηλαδή, για να βρεθούν από κάτω από τους «πράσινους», θα πρέπει να πέσουν από τον... ημιώροφο και να τους πατήσει και αυτοκίνητο!

Ωστόσο, η δήλωση που μου έκανε εντύπωση, όχι τόσο ως προς την ουσία της (ό,τι θέλει μπορεί να πιστεύει και να δηλώνει ο καθένας), αλλά ως προς το timing που έγινε, είναι εκείνη του Γιάννη Σφαιρόπουλου γύρω από την διαφορετικότητα των δεδομένων που επικρατούν στην Ελλάδα σε σχέση με την Ευρώπη. Ο 49χρονος προπονητής, που δεν ρωτήθηκε για την διαιτησία, αλλά κλήθηκε να σχολιάσει τις θερμές εκδηλώσεις του κόσμου μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, άφησε - εμμέσως πλην σαφώς - να εννοηθεί ότι ο κόσμος, καταλαβαίνει τους λόγους για τους οποίους η ομάδα έχασε στο Κύπελλο.

Αν ο έμπειρος Θεσσαλονικιός προπονητής ήθελε να αναφερθεί στην διαιτησία και τα ενδεχόμενα λάθη που έκαναν οι «γκρι» στη διάρκεια του ημιτελικού, κατά την ταπεινή μου άποψη, θα έπρεπε να το είχε κάνει μετά το τέλος του εν λόγω αγώνα. Ψάχνοντας τις δηλώσεις του μετά τον ημιτελικό της περασμένης Δευτέρας (16/01), όμως, πουθενά δεν βρήκα κάποια αιχμή για την απόδοση των τριών διαιτητών. Τέτοιου είδους δηλώσεις, άλλωστε, τις αποφεύγει συνήθως ο πολύ προσεκτικός κι έμπειρος coach του Ολυμπιακού, που σε τελική ανάλυση έχει τεράστια επιτυχία (12-4) στα «αιώνια» ντέρμπι.

Γι' αυτό λοιπόν και η αναφορά του στην διαιτησία εκείνου του ματς, τέσσερις μέρες μετά και ειδικότερα μετά από έναν θρίαμβο της ομάδας του στην Euroleague (ίσως η πιο σημαντική ευρωπαϊκή νίκη μέχρι τώρα), προσωπικά πιστεύω ότι ήταν ατυχής, με βάση την ιστορία και την διαδρομή του, όχι μόνο στον πάγκο του Ολυμπιακού αλλά σε όλη τη θητεία του ως προπονητής. Επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ, ότι δεν στέκομαι και δεν εξετάζω καθόλου αν έχει δίκιο ή άδικο, αλλά αναφέρομαι στην χρονική στιγμή της δήλωσης και ακόμη περισσότερο, όταν δεν του έγινε ανάλογη ερώτηση...

MVP o Μπουρούσης και «κλειδί» ο Παππάς;

Το θριαμβευτικό πέρασμα από το ΣΕΦ, η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου για 13η συνεχή χρονιά, καθώς και η πρώτη νίκη επί του «αιώνιου αντιπάλου, μετά από 6 σερί ήττες, θα περίμενε κανείς ότι θα συνέβαλε στην βαθμιαία βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας των «πρασίνων». Το παράδοξο όμως, είναι ότι το «διπλό» στον Πειραιά, ακολούθησε το «ναυάγιο» με κατεβασμένα χέρια στην Πόλη (η Φενερμπαχτσέ πήρε και τη διαφορά) και το παρ' ολίγον «κάζο» της Πάτρας, απ΄ όπου ο Παναθηναϊκός (13-1) απέδρασε (72-69) χάρη στον ζήλο δύο Ελλήνων παικτών (Μπουρούσης & Παππάς), που έως τώρα δεν βρίσκονταν στις βασικές επιλογές του Τσάβι Πασκουάλ.

Κι αν ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας και περυσινός MVP του ισπανικού πρωταθλήματος, δεν είναι εύκολο (ήταν η μετεγγραφή του καλοκαιριού) να τεθεί εντελώς στο περιθώριο, τι να πει κανείς για τον συγκινημένο μετά το ματς, 26χρονο γκαρντ, που λόγω ιδιοσυγκρασίας αλλά και αγωνιστικών χαρακτηριστικών (ένας σκόρερ θέλει σταθερό χρόνο συμμετοχής για να βρει ρυθμό και να προσφέρει), από τα μέσα του περασμένου μήνα, αγωνίζεται από ελάχιστα έως καθόλου στην Euroleague (σε δύο ματς έπαιξε 4 και 8 λεπτά αντίστοιχα και σε άλλα τρία καθόλου) και κατά μέσο όρο 12 λεπτά στο ελληνικό πρωτάθλημα;

Από το εφετινό limit-down της Κωνσταντινούπολης, όπου ο Γιάννης Μπουρούσης έκανε μόλις ένα σουτ κι αυτό ήταν τρίποντο από τα 8 μέτρα στη λήξη του χρόνου μίας επίθεσης, στο κλειστό «Δημήτριος Τόφαλος», ο 33χρονος διεθνής σέντερ ήταν ο πιο σταθερός παίκτης των «πρασίνων» (20π. & 6ρ.), κράτησε την ομάδα στα δύσκολα κι αναδείχτηκε MVP της αγωνιστικής. Όσο για το Νίκο Παππά; Μπήκε στο 26'26", όταν ο Παναθηναϊκός έχανε 50-41 και μέσα σε 13'34" πρόλαβε να πετύχει τους 14 από τους τελευταίους 31 πόντους του «τριφυλλιού» και να συμβάλει τα μέγιστα στο «σωτήριο» come-back. Τουλάχιστον έτσι, οι Κυπελλούχοι Ελλάδας μπορούν να πιάσουν τους «ερυθρόλευκους» στην κορυφή της βαθμολογίας, αν τους κερδίσουν την ερχόμενη Δευτέρα (30/01, 21.00) στο «Νίκος Γκάλης».

Συμπερασματικά, δεν χρειάζονταν τα δύο παιχνίδια που ακολούθησαν το ντέρμπι του Κυπέλλου, για να πειστούμε όχι απλά ότι οι «πράσινοι» δεν παίζουν καλά και ότι το παιχνίδι τους εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα που θα έχουν οι ατομικά οι παίκτες που παίρνουν τις περισσότερες προσπάθειες. Κοινώς, εδώ και καιρό δεν βλέπουμε πλάνο και αυτό, χωρίς η ομάδα να είναι πλήρης και μαζί από την αρχή της χρονιάς, υπό τον ίδιο «καπετάνιο», δεν είναι παράλογο.

Σεβαστή η φιλοσοφία του Καταλανού τεχνικού και ενδεχομένως η μπασκετική αποστροφή του ως προς τον τρόπο παιχνιδιού ορισμένων παικτών που βρήκε στην ομάδα, ωστόσο, για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από το Κύπελλο που παίρνει τα 5 τελευταία χρόνια, ο Πασκουάλ θα πρέπει να «βάλει νερό στο κρασί του» και να αξιοποιήσει όλα τα «χαρτιά» που έχει στα χέρια του γιατί τα τρία ματς που έχει μπροστά του (Μπάρτσα εντός, Ερ. Αστέρας εκτός για την Euroleague και Ολυμπιακός εντός για το πρωτάθλημα), θα κρίνουν εν πολλοίς τις πιθανότητές για κάτι καλύτερο απ' ότι έκανε τα δύο τελευταία χρόνια.

Η σωστή αντίδραση της ΑΕΚ

Ο αποκλεισμός-«θρίλερ» από τον Άρη και η στέρηση της μεγάλης ευκαιρίας να φτάσει σε έναν τελικό Κυπέλλου μετά από 16 χρόνια, συνδυάστηκε με την απώλεια δύο βασικών παικτών (Βασιλειάδης και Σάκοτα) που τέθηκαν νοκ-άουτ για περίπου 20 μέρες. Παρ' όλα αυτά, η ΑΕΚ (11-3) επέδειξε σπουδαία αντίδραση και μετά το «διπλό» στο Βελιγράδι επί της Παρτίζαν, κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας, θύμισε το φορμάρισμα με το οποίο άρχισε τη σεζόν. Η απόκτηση του Ελονού (9π., 10ρ. & 2ασ. σε 19') γέμισε τη ρακέτα, η ηθική κι επαγγελματική στήριξη στον Ντίξον (13π., 2ασ. με 3/4 τριπ.) και οι σκέψεις για ενίσχυση στην θέση «3», δείχνουν ότι οι ιθύνοντες της ομάδας δεν εγκαταλείπουν τις υψηλές βλέψεις τους για την «Ένωση». Από το τελικό 88-69 που εδραίωσε την ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς στην 3η θέση, ξεχώρισε ατομικά ο Ούκιτς (18π. & 5ασ. με 4/7 τριπ.) και ο νεαρός Τσαλμπούρης (15π. με 7/9 σουτ), ενώ οι «κιτρινόμαυροι» είχαν υψηλότατα ποσοστά ευστοχίας, υψηλού επιπέδου δημιουργία και δικαιολόγησαν γιατί είναι η πρώτη ομάδα του της Basket League στα κλεψίματα (10).

To 28-38 του 18ου λεπτού, θύμισε σε πολλούς την έκπληξη της πρεμιέρας, οπότε ο ΠΑΟΚ (8-6) γνώρισε ταπεινωτική ήττα στην Λευκάδα από τη νεοφώτιστη τοπική Δόξα, που δεν έχει προλάβει να συμπληρώσει ούτε δύο εβδομάδες προετοιμασίας. Η απόλυτη κυριαρχία του Κλάντον (16π. & 14ρ. με 7/9 σουτ) μέσα στο «ζωγραφιστό» και η καλή βραδιά του Πέϊνερς (16π.), βοήθησαν τον «δικέφαλο του Βορρά» να ισορροπήσει γρήγορα την κατάσταση και μ' ένα σερί 13-0 στην 4η περίοδο, να πάρει το «αίμα» του πίσω για το στραπάτσο της 1ης αγωνιστικής, πετυχαίνοντας τελικά μία εύκολη νίκη (84-67). Οι Θεσσαλονικείς ισοβαθμούν πλέον με τον Άρη και τον Κολοσσό στην 4η θέση, ενώ ο Σούλης Μαρκόπουλος έφτασε τις τέσσερις νίκες σε αγώνες, στην μάχη των πάγκων με το γιο του Χάρη.

Η προσαρμογή του Τρέβορ Ρέλεφορντ (17π. & 3ασ.) μπορεί να μην αποτέλεσε ποτέ πρόβλημα και να επετεύχθη σχεδόν αμέσως με την άφιξή του από το Ισραήλ, ωστόσο, τώρα που και οι υπόλοιποι παίκτες (όσοι δεν ήταν πέρυσι) έχουν αρχίσει να μαθαίνουν τον 25χρονο Αμερικανό guard, αρχίζει πλέον να αποδίδει καρπούς και η εξαιρετική δουλειά που κάνει στη Ρόδο, για 2η συνεχόμενη χρονιά ο Άρης Λυκογιάννης. Το 83-77 του Κολοσσού (8-6) μέσα στο Ρέθυμνο, μπορεί να μην υπερκάλυψε την ήττα της πρεμιέρας στο Βενετόκλειο, πιστοποίησε όμως, την ανοδική πορεία των Ροδιτών, που πλέον έχουν διεκδικούν με το σπαθί τους μία θέση στην πρώτη 4άδα της κανονικής περιόδου.

Δεν του πάει η νέα χρονιά!

Αν εξαιρέσεις κανείς την περιπετειώδη νίκη (77-76) επί της ΑΕΚ και την πρόκριση στον τελικό του θεσμού, μετά από 3 χρόνια, το 2017, έχει μπει με τον χειρότερο τρόπο για τον Άρη (8-6). Οι Θεσσαλονικείς μετρούν συνολικά 4 ήττες σε 6 αγώνες σε Ελλάδα κι Ευρώπη και στα τελευταία δύο παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Champions League, παρουσιάζουν σαφές επιθετικό πρόβλημα και δεν έχουν σκοράρει πάνω από 61 πόντους. Στα Τρίκαλα, οι δύο βασικοί επιθετικοί πυλώνες Τζένκινς και Κάμινγκς είχαν μαζί 10 πόντους με 3/14 σουτ και με μοναδική αιχμή τον Ντραγκίσεβιτς (16π. & 7ρ.), η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη δεν είχε καθόλου μαχητικότητα (μόλις 1 κλέψιμο), δεν κατάφερε ποτέ να μειώσει την διαφορά κάτω από τους 8 πόντους και γνώρισε μία δεύτερη σερί απογοητευτική ήττα (78-62), που την απομάκρυνε ακόμη περισσότερο από την 3η θέση.

Η «χημεία» που οδήγησε τους Κρητικούς σε ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα με 4 νίκες στα πρώτα 6 ματς και 5/5 στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», φαίνεται ότι αποτελεί παρελθόν και η 2η σερί εντός έδρας ήττα (77-83) αυτή τη φορά από τον Κολοσσό, άφησε πίσω το Ρέθυμνο (6-8) στην βαθμολογία κι έβγαλε στην επιφάνεια προβλήματα συμπεριφοράς, όπως ο τσακωμός του Τορλίν Φιτζπάτρικ με τον Τόνι Κωνσταντινίδη. Η ουσία είναι ότι οι γηπεδούχοι υστέρησαν σε ριμπάουντ και δημιουργία, σούταραν με 27,6% στα τρίποντα και «είδαν» τρία βασικά τους στελέχη (Άρνολντ, Κράβιτς και Φιτζπάτρικ) να φορτώνονται με φάουλ και να μην μπορούν να έχουν τη συνηθισμένη προσφορά.

Λαύριο και Τρίκαλα φαβορί για παραμονή!

Με δύο εκτός έδρας νίκες απέναντι σε ομάδες με τους ίδιους στόχους και τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια στα μέτρα του, το Λαύριο (5-9) έχει βάλει τις βάσεις για να «καθαρίσει» νωρίτερα του αναμενόμενου την υπόθεση «παραμονή» και ενδεχομένως να κοιτάξει και ψηλότερα. Το 86-81 επί της Κύμης στο κλειστό της Κανήθου, που δίνει στην ομάδα του Χρήστου Σερέλη πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με τον σύλλογο της Εύβοιας, ήταν ίσως το εφετινό limit-up για τους Λαυριώτες (Πάντερ 23π. με 4/4 τριπ.) που κάλυψαν την αδυναμία τους κοντά στο καλάθι, με ποσοστά για Όσκαρ σε βολές (82,3%), δίποντα (55,2%) και τρίποντα (10/16), ειδικότερα αν αναλογιστεί κανείς ότι έπαιξαν εκτός έδρας.

Παρ' ότι βρισκόμαστε μόλις μία στροφή μετά τα μισά της διαδρομής στην κανονική περίοδο της Α1 Κατηγορίας, η αξιοσημείωτη μεταμόρφωση των Τρικάλων (5-9) σε συνδυασμό με το πολύ βατό πρόγραμμα που έχουν στην έδρα της, μέχρι το τέλος του 2ου γύρου, μας επιτρέπουν να χαρακτηρίσουμε τους Θεσσαλούς ως το πρώτο φαβορί, για την ομάδα που θα φτάσει πρώτη στον μαγικό αριθμό των 8 νικών, ο οποίος, τα έξι τελευταία χρόνια εξασφαλίζει την σωτηρία! Με την εύκολη (προηγήθηκε ακόμη και με +22) νίκη της επί του Άρη (78-62), η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη (Μπάρλοου 18π., 5ρ. & 4ασ. με 5/9 τριπ.) έφτασε τις 3 νίκες απέναντι σε αντιπάλους με θετικό ρεκόρ (ΠΑΟΚ, Κολοσσός και Άρης), ενώ μέχρι το τέλος της σεζόν, θα υποδεχθεί κατά σειρά το Λαύριο, την Κύμη, το Ρέθυμνο, τον Προμηθέα, τον Κόροιβο και τη Δόξα.

Ο τραυματισμός του Τζόρνταν Μόργκαν στο χέρι (σε καβγά), λίγες ώρες μετά την κορυφαία εφετινή εμφάνισή του κόντρα στον Ολυμπιακό, άφησε την Κύμη (5-9) χωρίς τον πρώτο σκόρερ (μ.ο. 11,6π.) και ριμπάουντερ (9,0ρ.) της ομάδας στο κρίσιμο παιχνίδι με το Λαύριο και μοιραία στοίχισε στον σύλλογο της Εύβοιας, μία νίκη (81-86) που θα την είχε φέρει πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου της παραμονής. Η ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου δεν μπόρεσε να σταματήσει την εκπληκτική περιφερειακή ευστοχία του Λαυρίου (62,5% έξω από τα 6,75), δεν είχε καθαρό μυαλό (20 λάθη) στα κρίσιμα τελευταία λεπτά που βρέθηκε πίσω στο σκορ και παρ' ότι στην 8η θέση, νιώθει πλέον καυτή την ανάσα των Τρικάλων, του Λαυρίου, του Κοροίβου και των δύο ομάδων της Πάτρας.

Η αλλαγή προπονητή (Σκουρτόπουλος αντί Μέξα) δεν συνδυάστηκε και με την προσθήκη ψηλού παίκτη, που θα δώσει λύση στο σημαντικότερο πρόβλημα των Πατρινών (ριμπάουντ) κι έτσι ο Απόλλων (4-10) δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο κλειστό «Νίκος Γκάλης», πόσω μάλλον να κυνηγήσει την έκπληξη απέναντι στην ΑΕΚ (88-69). Οι Αχαιοί υστέρησαν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, μετά βίας έφτασαν σε διψήφιο αριθμό στις τελικές πάσες (10ασ./16λ.) και η συμφωνία με τον μεγάλο γιο του θρυλικού Τζον Στόκτον, Μάϊκλ που έπαιζε στην Αβτοντόρ Σάρατοβ (μ.ο. 6,6π. & 3,7ασ. στην VTB-League), ίσως να δώσει λύσει στο πρόβλημα της δημιουργίας. Το σαββατιάτικο (28/01) ματς με τα Τρίκαλα, άλλωστε, θεωρείται κάτι περισσότερο από «τελικός» παραμονής!

Η εξαιρετική απόδοση του Μουχάμεντ Φαγιέ (17π., 3ρ. & 2κλ.), η εκτόξευση του Γκίκα (14π., 7ρ., 3ασ. με 4/7 τριπ.), οι προσθήκες των Παπαντωνίου και Ντίκερσον και η προσαρμογή του Βαγγέλη Αγγέλου στον πάγκο της ομάδας, έφεραν τον Προμηθέα (4-10) μόλις ένα βήμα μακριά από την μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του! Η δεύτερη τη τάξει ομάδα της Πάτρας, ξέφυγε του Παναθηναϊκού ακόμη και με +11 (δύο φορές στην 3η περίοδο) και προηγούνταν μέχρι το 39ο λεπτό, αλλά υστέρησε σε δημιουργία (μόλις 5 ασίστ) και καθαρό μυαλό (13 λάθη) ειδικά στα τελευταία 3 λεπτά, οπότε και ήρθαν τα πάνω κάτω (και με ελαφρύ διαιτητικό «σπρώξιμο») και ο Παναθηναϊκός απέδρασε με 72-69. Παρά την 6η σερί ήττα, η εικόνα των γηπεδούχων πάντως, μόνο αισιόδοξα μηνύματα αφήνει ενόψει της δύσκολης συνέχειας και του κρίσιμου ματς που ακολουθεί, το Σάββατο (28/01, 17.00) στη Λευκάδα, με αντίπαλο τη Δόξα.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι η χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος (μ.ο. 87,6π.) αντιμετώπισε την αντίστοιχη καλύτερη επίθεση (μ.ο. 83,9π.), τότε ίσως δεν είναι υπερβολή να προβλέψουμε ότι ο Ντίνος Καλαμπάκος, μάλλον έφυγε ευχαριστημένος από το Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας». Ο Κόροιβος (4-10) είχε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια της 1ης περιόδου κι έχοντας καλή δημιουργία (14 ασίστ) και μαχητικό πνεύμα (9 κελψίματα), είχε μία από τις καλύτερες παρουσίες φιλοξενουμένων στον Πειραιά. Μοναδική παραφωνία από το τελικό 85-62 υπέρ του Ολυμπιακού, οι... μηδέν πόντοι που είχαν οι πέντε Έλληνες παίκτες (Ιωακειμίδης, Μιχάλογλου, Σαχπατζίδης, Σπυριδωνίδης και Μπεκρής) που χρησιμοποιήθηκαν από τον σύλλογο της Αμαλιάδας (Σταρκσ 17π. & 8ασ.).

Το εξαιρετικό ξεκίνημα της Δόξας (3-11) στην Πυλαία, που την διατήρησε μπροστά στο σκορ μέχρι το ξεκίνημα της 3ης περιόδου, δεν μπορούσε να έχει μεγάλη διάρκεια πολύ απλά λόγω της παντελούς έλλειψης «inside game», απέναντι σε μία ομάδα με δύο κλασσικούς σέντερ (Κλάντον & Γλυνιαδάκης) και δύο ευέλικτα «τεσσάρια» (Χρυσικόπουλος & Μαργαρίτης). Όταν ο ΠΑΟΚ πήγε τη μπάλα κοντά στο καλάθι, η ψαλίδα άνοιξε και το τελικό 84-67 αποτέλεσε φυσιολογική εξέλιξη. Ο Χάρης Μαρκόπουλος επικεντρώνει πλέον την προσοχή του στα τρία επόμενα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας του (με Προμηθέα, Κόροιβο και Κολοσσό), που εν πολλοίς θα κρίνουν, αν οι Λευκαδίτες θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους μέχρι την 26η αγωνιστική ή θα πάρουν την άγουσα για την Α2 Κατηγορία, πολύ νωρίτερα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!