Ολυμπιακός - Κόροιβος 85-62

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ολυμπιακός - Κόροιβος 85-62
Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Κόροιβο (85-62) με τον Γιάννη Σφαιρόπουλου να συντηρεί τους παίκτες του μοιράζοντας τον χρόνο συμμετοχής. Πρώτος σκόρερ ο Παπαπέτρου με 16 πόντους.

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Κόροιβο (85-62) όπως αναμενόταν και πλέον επισήμως μπορεί να ασχοληθεί με την αναμέτρηση στο Μιλάνο (25/01). Παρά τις απουσίες των Κώστα Παπανικολάου και Πάτρικ Γιανγκ και την αναγκαστική εντεκάδα που κατέβηκε (ίωση Αθηναίου και Μαραγκός), ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μοίρασε το χρόνο συμμετοχής και είδε τους παίκτες του να προσφέρουν αρκετό θέαμα κάνοντας ταυτόχρονα συντήρηση ενόψει της επόμενης εβδομάδας η οποία έχει δύο ευρωπαϊκά ματς.

Ο Κόροιβος ξεκίνησε εντυπωσιακά και με τους γηπεδούχους να φλυαρούν στην άμυνα, προηγήθηκαν με 8-17 (6’). Σε εκείνο το σημείο οι Πειραιώτες αποφάσισαν να σοβαρευτούν στην άμυνα, έτρεξαν στην επίθεση και με σερί 13-0 πήραν το προβάδισμα (21-17, 9’). Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έμεινε αρκετή ώρα στο παρκέ στο πρώτο ημίχρονο και με 11 δικούς του πόντους η διαφορά ανέβηκε για πρώτη φορά σε διψήφιο επίπεδο πόντων (37-25, 15’). Μέχρι να πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια είχαν παίξει όλοι οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς ωστόσο να αλλάξει ο ρυθμός των γηπεδούχων (46-32)

Στην τρίτη περίοδο οι δύο ομάδες ήταν άστοχες και βιαστικές με αποτέλεσμα τα καλάθια να μπαίνουν με μικρή συχνότητα παρά τον αυξημένο αριθμό κατοχών (γρήγορος ρυθμός). Ο Ματ Λοτζέσκι σε διάστημα 4 λεπτών σκόραρε 10 πόντους, αλλά οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν επίσης λύσεις με τον Χολ (63-47, 29’).

Οι πολλές αλλαγές στο τελευταίο δεκάλεπτο επηρέασαν όπως ήταν φυσικό τον Κόροιβο ο οποίος διαθέτει μικρότερο βάθος πάγκου. Οι γηπεδούχοι με αιχμή του δόρατος τους Γκριν και Παπαπέτρου, ξέφυγε ακόμη περισσότερο με τη μέγιστη τιμή της διαφοράς να φτάνει τους 26 πόντους (80-54, 37’).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε στο παρκέ την ανωτερότητά του. Σε .,τι αφορά τα στατιστικά οι Πειραιώτες είχαν 64% στα δίποντα, έδωσαν 25 ασίστ και πήραν 15 περισσότερα ριμπάουντ (45-30) εκ των οποίων τα 13 επιθετικά.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ιωάννης Παπαπέτρου σε 22:33 είχε 16 πόντους (4/5δ., 2/5τρ., 2/4β.), 2 ριμπάουντ κι ένα κόψιμο.

Πολύ καλός και ο Ματ Λοτζέσκι με 14 πόντους (2/3δ., 2/5τρ., 4/4β.), 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ!

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Αρκετοί φιλοξενούμενοι δε βρέθηκαν σε καλή μέρα, αλλά δικαιολογούνται λόγω της διαφοράς δυναμικότητας των ομάδων.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Στην πρώτη περίοδο οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν να προηγούνται με 8-17. Στο επόμενο τετράλεπτο οι Πειραιώτες έτρεξαν σερί 13-0 και εν συνεχεία δεν ασχολήθηκε κανείς με τον τελικό νικητή.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 8 πόντους, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 λάθη, 2 κλεψίματα και 3 κοψίματα!

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η πιο θεαματική φάση του αγώνα ήρθε μόλις στο πρώτο καλάθι. Ο Ολυμπιακός έτρεξε στον αιφνιδιασμό, ο Βασίλης Σπανούλης ύψωσε τη μπάλα και ο Κεμ Μπιρτς στον αέρα την έπιασε και κάρφωσε.

Παρόμοια φάση και το τελευταίο καλάθι του Κοροίβου με τελικό αποδέκτη τον Χολ.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός την κακή του άμυνα στην πρώτη περίοδο, στο πρώτο εφτάλεπτο για την ακρίβεια (17π.).

Ο Κόροιβος τις αργές επιστροφές του αφού δέχτηκε 23 πόντους από αιφνιδιασμό.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 46-32, 65-49, 85-62

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα