Ολυμπιακός - Κόροιβος 85-62

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ολυμπιακός - Κόροιβος 85-62
Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Κόροιβο (85-62) με τον Γιάννη Σφαιρόπουλου να συντηρεί τους παίκτες του μοιράζοντας τον χρόνο συμμετοχής. Πρώτος σκόρερ ο Παπαπέτρου με 16 πόντους.

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Κόροιβο (85-62) όπως αναμενόταν και πλέον επισήμως μπορεί να ασχοληθεί με την αναμέτρηση στο Μιλάνο (25/01). Παρά τις απουσίες των Κώστα Παπανικολάου και Πάτρικ Γιανγκ και την αναγκαστική εντεκάδα που κατέβηκε (ίωση Αθηναίου και Μαραγκός), ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μοίρασε το χρόνο συμμετοχής και είδε τους παίκτες του να προσφέρουν αρκετό θέαμα κάνοντας ταυτόχρονα συντήρηση ενόψει της επόμενης εβδομάδας η οποία έχει δύο ευρωπαϊκά ματς.

Ο Κόροιβος ξεκίνησε εντυπωσιακά και με τους γηπεδούχους να φλυαρούν στην άμυνα, προηγήθηκαν με 8-17 (6’). Σε εκείνο το σημείο οι Πειραιώτες αποφάσισαν να σοβαρευτούν στην άμυνα, έτρεξαν στην επίθεση και με σερί 13-0 πήραν το προβάδισμα (21-17, 9’). Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έμεινε αρκετή ώρα στο παρκέ στο πρώτο ημίχρονο και με 11 δικούς του πόντους η διαφορά ανέβηκε για πρώτη φορά σε διψήφιο επίπεδο πόντων (37-25, 15’). Μέχρι να πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια είχαν παίξει όλοι οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς ωστόσο να αλλάξει ο ρυθμός των γηπεδούχων (46-32)

Στην τρίτη περίοδο οι δύο ομάδες ήταν άστοχες και βιαστικές με αποτέλεσμα τα καλάθια να μπαίνουν με μικρή συχνότητα παρά τον αυξημένο αριθμό κατοχών (γρήγορος ρυθμός). Ο Ματ Λοτζέσκι σε διάστημα 4 λεπτών σκόραρε 10 πόντους, αλλά οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν επίσης λύσεις με τον Χολ (63-47, 29’).

Οι πολλές αλλαγές στο τελευταίο δεκάλεπτο επηρέασαν όπως ήταν φυσικό τον Κόροιβο ο οποίος διαθέτει μικρότερο βάθος πάγκου. Οι γηπεδούχοι με αιχμή του δόρατος τους Γκριν και Παπαπέτρου, ξέφυγε ακόμη περισσότερο με τη μέγιστη τιμή της διαφοράς να φτάνει τους 26 πόντους (80-54, 37’).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε στο παρκέ την ανωτερότητά του. Σε .,τι αφορά τα στατιστικά οι Πειραιώτες είχαν 64% στα δίποντα, έδωσαν 25 ασίστ και πήραν 15 περισσότερα ριμπάουντ (45-30) εκ των οποίων τα 13 επιθετικά.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ιωάννης Παπαπέτρου σε 22:33 είχε 16 πόντους (4/5δ., 2/5τρ., 2/4β.), 2 ριμπάουντ κι ένα κόψιμο.

Πολύ καλός και ο Ματ Λοτζέσκι με 14 πόντους (2/3δ., 2/5τρ., 4/4β.), 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ!

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Αρκετοί φιλοξενούμενοι δε βρέθηκαν σε καλή μέρα, αλλά δικαιολογούνται λόγω της διαφοράς δυναμικότητας των ομάδων.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Στην πρώτη περίοδο οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν να προηγούνται με 8-17. Στο επόμενο τετράλεπτο οι Πειραιώτες έτρεξαν σερί 13-0 και εν συνεχεία δεν ασχολήθηκε κανείς με τον τελικό νικητή.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 8 πόντους, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 λάθη, 2 κλεψίματα και 3 κοψίματα!

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η πιο θεαματική φάση του αγώνα ήρθε μόλις στο πρώτο καλάθι. Ο Ολυμπιακός έτρεξε στον αιφνιδιασμό, ο Βασίλης Σπανούλης ύψωσε τη μπάλα και ο Κεμ Μπιρτς στον αέρα την έπιασε και κάρφωσε.

Παρόμοια φάση και το τελευταίο καλάθι του Κοροίβου με τελικό αποδέκτη τον Χολ.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός την κακή του άμυνα στην πρώτη περίοδο, στο πρώτο εφτάλεπτο για την ακρίβεια (17π.).

Ο Κόροιβος τις αργές επιστροφές του αφού δέχτηκε 23 πόντους από αιφνιδιασμό.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 46-32, 65-49, 85-62

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα