ΑΕΚ - Απόλλων Πάτρας 88-69

Στέλλα Παπαδοπούλου
ΑΕΚ - Απόλλων Πάτρας 88-69

bet365

Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς έδωσε ξανά ρυθμό, ο Γιώργος Τσαλμπούρης έκλεψε την παράταση με την ΑΕΚ να μην συναντά την αντίσταση του Απόλλωνα (88-69)!

Οι απουσίες αρκετές. Οι Σάκοτα, Βασιλειάδης, Μαυροειδής έβλεπαν την ομάδα τους με πολιτικά από τον πάγκο. Οι συμπαίκτες τους ωστόσο φρόντισαν να καλύψουν τον κενό τους και να παρουσιαστούν σοβαροί για 40 λεπτά! Η ΑΕΚ δεν κρατάει μόνο τη νίκη, αλλά και το ότι είδε διαφορετικά πρόσωπα να... βγαίνουν μπροστά. Ο Γιώργος Τσαλμπούρης έκανε μεγάλο παιχνίδι, ο Τζαουάντ Ουίλιαμς πραγματοποίησε καλή εμφάνιση μετά από καιρό που θα τον βοηθήσει ψυχολογικά για τη συνέχεια κι ο Ελόνου... άγγιξε το double-double.

Η ΑΕΚ ήξερε πως δεν έχει περιθώριο ήττας απέναντι στον Απόλλωνα. Έτσι, φρόντισε να είναι κυρίαρχη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Παρουσιάστηκε απίστευτα εύστοχη στο πρώτο μέρος που ανέβασε τη διαφορά ακόμα και στο +19 (40-31). Στην επιστροφή ο Απόλλων ήταν αδύνατο ν' αντιδράσει. Η ΑΕΚ άρχισε το δεύτερο μέρος με τον Ελονού να πετυχαίνει 6 σερί πόντους και τον Λαρεντζάκη να κάνει το +20 (58-38 στο 24'). Η «Ένωση» κράτησε τον ρυθμό κι έφτασε άνετα στην 11η νίκη της στην Basket League.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η ΑΕΚ όχι μόνο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο στο +17 (50-33), αλλά φρόντισε να παίξει ωραίο μπάσκετ και να πραγματοποιήσει καλή εμφάνιση. Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς είχε 8/9 τρίποντα, 17/20 σουτ στο πρώτο μέρος και μοίρασε 13 ασίστ! Την ώρα που ο Απόλλων μετρούσε 11/32 σουτ. Η «Ένωση» έπαιξε καλή άμυνα, ο Γιούρι Ζντοβτς μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής (σ.σ. μόνο Μωραΐτης δεν πήρε χρόνο συμμετοχής) και πλέον η ομάδα έχει στο μυαλό της την αναμέτρηση με τη Ζιελόνα Γκόρα (25/1, 19:00).

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς ήταν... on fire! O Κροάτης γκαρντ δείχνει πως είναι στα καλύτερά του και με 4/4 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο κι ολοκλήρωσε το ματς με 18 πόντους, 5 ασίστ, 3 ριμπάουντ και να κερδίζει το χειροκρότημα του κόσμου.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Ούρος Ντούβνιακ σε 11:34 είχε 2 άστοχα σουτ.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η αρχή της αναμέτρησης. Η ΑΕΚ μπήκε σοβαρή δεν έχανε... σουτ, ο Ούκιτς «πυροβολούσε» έξω από τα 6,75μ. κι η διαφορά έφτασε στο +16 (21-5 στο 5') με το... καλημέρα. Οι Πατρινοί δεν κατάφεραν ν' ανατρέψουν την κατάσταση και να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί.

ΑΦΑΝΗΣ-«ΗΡΩΑΣ»: Ο Γιώργος Τσαλμούρης! Ο νεαρός σέντερ με... ψυχολογία από την καλή εμφάνιση επί της Παρτιζάν έβγαλε πολλές εντυπωσιακές φάσεις και μέτρησε 15 πόντους με 6/8 δίποντα σε 19:27.

Οι ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Οι παίκτες της ΑΕΚ πρόσφεραν αρκετές ωραίες φάσεις, αλλά τα... εύσημα πηγαίνουν στον Γιώργο Τσαλμπούρη που ξεσήκωσε το κοινό τρεις φορές. Ο 20χρονος σέντερ έκλεψε κι έτρεξε στον αιφνιδιασμό για να καρφώσει δυνατά για το 38-22 (14') προκαλώντας τον ενθουσιασμό όσων ήταν στο γήπεδο. Στο δεύτερο μέρος πήρε την ασίστ από τον Ντόνι ΜακΓκραθ και σηκώθηκε για το κάρφωμα (66-47), ενώ στη συνέχεια ο Μάικλ Ντίξον ύψωσε την μπάλα για τον 20χρονο που κάρφωσε για το 71-53 στο 33'.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η ΑΕΚ τις απουσίες, ο Απόλλων το παιχνίδι και συγκεντρώνεται στη δύσκολη συνέχεια.

Τα δεκάλεπτα: 30-14, 50-33, 69-50, 88-69

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα