Η καλή ομάδα από την πολύ καλή, φαίνεται στην αντίδραση

Η καλή ομάδα από την πολύ καλή, φαίνεται στην αντίδραση

Κωνσταντίνος Μελάγιες Κωνσταντίνος Μελάγιες
Η καλή ομάδα από την πολύ καλή, φαίνεται στην αντίδραση
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει την εκπληκτική απόδοση του Ολυμπιακού στο ματς με τους Βάσκους και εκθειάζει την «ασυνήθιστη» αντίδραση του κόσμου.

Τα παιχνίδια που ακολουθούν μετά από ήττα από τον Παναθηναϊκό είναι πάντα δύσκολα.

Αν ο Ολυμπιακός έχει νικήσει τον Παναθηναϊκό τότε το μυαλό τους θα είναι λίγο… πάνω από τα σύννεφα. Αν έχουν χάσει όπως συνέβη τώρα, υπάρχει μία διαρκής αμφισβήτηση στον αέρα και στο… facebook.

Στο γήπεδο πάντως δεν υπήρξε η παραμικρή αμφισβήτηση από το κοινό του Ολυμπιακού που βρέθηκε στο ΣΕΦ. Το αντίθετο θα έλεγα.

Και μην βιαστείτε, «καλά ρε Μελάγιες με τέτοιο μπάσκετ και με 30 πόντους νίκη λογικό είναι να τους αποθεώνουν».

Λάθος!

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος όταν βγήκε να καθίσει στον πάγκο του περίπου 20΄πριν το τζάμπολ αποθεώθηκε. Στην τρίτη περίοδο άκουσε ρυθμικά το όνομά του να γίνεται τραγούδι.

Στα τελευταία 15 χρόνια που παρακολουθώ την ομάδα ως ρεπόρτερ της είναι Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΑΜΕΝΟ ΝΤΕΡΜΠΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΠΟΘΕΩΝΕΤΑΙ!

Δεν έχει ξανασυμβεί.

Μία επίσης θετική ανταπόκριση του κόσμου ήταν το έντονο χειροκρότημα στον Δημήτρη Αγραβάνη όταν πέρασε στο παρκέ. Ο κόσμος θέλει Ελληνόπουλα, τα πιστεύει, τα γουστάρει κι έτσι σκέφτεται και για τον Αγραβάνη.

Ο Ολυμπιακός απέδειξε πως διαθέτει υγεία (κάτι που τόνισε κι ο Πρίντεζης στις δηλώσεις του) και ομαδικό πνεύμα. Μόνο μία πραγματικά καλή ομάδα, με στέρεες βάσεις μπορεί να αντιδράσει έτσι μετά από μία απώλεια τίτλου.

Και δεν έπαιζε με την Γαλατά ή την Ζαλγκίρις. Με την Μπασκόνια έπαιζε. Τρομερή αντίδραση ο Ολυμπιακός μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό.

«ΕΣΒΗΣΕ» ΤΟΝ ΛΑΡΚΙΝ

Στην Ελλάδα του αφορισμού και του μηδενισμού θα εμφανιστούν οι ατάκες τύπου «τραγική ομάδα η Μπασκόνια». Ναι, οι Βάσκοι δεν έπαιξαν καλά, αλλά διάολε σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται ο Ολυμπιακός για αυτό.

Ο βασικότερος στόχος στο πλάνο τακτικής του Σφαιρόπουλου ήταν να βγάλει από το ρυθμό του ματς τον Σέιν Λάρκιν. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης στην άμυνα πάνω του τα κατάφερε περίφημα ενώ τον πόσταρε και δύο φορές στην αρχή μπας και τον έφθειρε με κανά φάουλ.

Ο Αμερικανός της Λαμποράλ όταν βγαίνει από το ρυθμό του, είναι πολύ κακός και δημιουργεί πρόβλημα στην ομάδα του. Ο Μπομπουά που έρχεται από πίσω παίζει για πάρτι του κι όχι για την Μπασκόνια.

Η διαφορά έφτασε και στους 35 πόντους διότι πολύ απλά ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρός σε όλο το διάστημα των τριών πρώτων δεκαλέπτων. Αν δεν… έσβηνε το ματς θα έληγε 40.

Πολλά επίσης πρόσφερε το δίδυμο Ουότερς με Γκριν. Το «ζευγάρι» αυτό στην δεύτερη περίοδο έκανε… παπάδες. Πάσαρε ο ένας, σκόραρε ο άλλος. Τα πήγαν εξαιρετικά.

Γενικά δεν υστέρησε κανείς. Ο Μπιρτς χωρίς να το καταλάβει κανείς τελείωσε με 9 πόντους και 7 ριμπάουντ, αλλά περισσότερο με εντυπωσίασε ο Γιανγκ. Όχι για τα στατιστικά του (7π., 5ρ.), αλλά για το γεγονός πως έμπαινε στη φάση σαν μουγκρί. Δεν φοβόταν την επαφή με τον αντίπαλο.

Αν ανέβει ο Γιανγκ λίγο ακόμη, θα αλλάξει κι άλλο επίπεδο ο Ολυμπιακός.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

Ο Ολυμπιακός έφτασε τις 13 νίκες με την πιο απειλητική ομάδα να τον πλησιάσει να απέχει 3 νίκες. Μένουν 12 ματς.

Τα μισά να πάρει αν σε αυτά συμπεριλάβει τη Ρεάλ θα έχει πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Εύκολο ματς δεν υπάρχει στην Euroleague, αλλά έχει εντός Ζαλγκίρις, Γαλατά, Μπάμπεργκ και Νταρουσάφακα ενώ εκτός θα παίξει με Αρμάνι, Ουνικς. Αναφέρω τα συγκεκριμένα γιατί είναι τα πιο βατά.

Θα πρέπει πάντως να συνεχίσουν να πορεύονται παιχνίδι με παιχνίδι γιατί αν ξεκινήσουν τίποτα «να βγούμε 2οι ή 3οι ή 4οι», θα τους τιμωρήσει το μπάσκετ.

ΥΓ: Σε ματς 30 πόντων που άπαντες είναι ενθουσιασμένοι, ο Ιωάννης Παπαπέτρου πήρε μία μπάλα μετά τον αγώνα και έκανε ατομική προπόνηση με τον Γκατζούλη στο μακρινό σουτ. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

ΥΓ 2: Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν απίστευτα καλός, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν καλύτερος κι από τον Παπανικολάου της πρώτης του παρουσίας του στην ομάδα.

ΥΓ 3: Οι καλές από τις πολύ καλές ομάδες ξεχωρίζουν στις αντιδράσεις τους μετά από σπουδαίες νίκες ή μετά από ήττες που τους πληγώνουν.

ΥΓ 4: Κοιτάς τη βαθμολογία. Ο Ολυμπιακός έχει χάσει από τις δύο εκ των τριών τελευταίων ομάδων.

ΥΓ 5: Δύσκολη μέρα η χθεσινή...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.