Τι του λείπει για το μεγάλο «διπλό»; (pics)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Τι του λείπει για το μεγάλο «διπλό»; (pics)
To gazzetta.gr γράφει από την Πόλη για τον Παναθηναϊκό που συνεχίζει να ψάχνει τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη στην EuroLeague όμως άλλαξε πρόσωπο μέσα σε λίγες, μόλις, μέρες και είδε τον... Ντουβερίογλου να του κάνει τη ζημιά.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Γιάννης Σταυρουλάκης

Ήταν μια από εκείνες τις στιγμές της εφαρμογής του Νόμου του Μέρφι. «Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει». Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, παρατάχθηκε στην Ulker Sports Arena με στόχο να πετύχει ό,τι δεν κατάφερε στις προηγούμενες επισκέψεις του στη Μαδρίτη, τη Μόσχα και τη Βαρκελώνη. Τη μεγάλη νίκη, δηλαδή, που θα του έδινε την ώθηση ενόψει της συνέχειας και θα του επέτρεπε να κάνει βλέψεις τετράδας. Αμ, δε! Οι «πράσινοι» κατέρρευσαν στην επιβλητική αρένα της Φενέρ, δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του αγώνα να κοντράρουν την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, έχασαν τον Κρις Σίνγκλετον με τραυματισμό ενώ απώλεσαν το... μαξιλαράκι του +11 από τη νίκη (81-70) τους στο ΟΑΚΑ. Κι όλα αυτά λίγες μόλις μέρες έπειτα από τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας! Τι άλλαξε, λοιπόν, μέσα σε λίγα 24ωρα και ο Παναθηναϊκός παρουσίασε αυτή την εικόνα; Ο Κέι Σι Ρίβερς απάντησε με πάσα ειλικρίνεια: «Η ομάδα μας! Δεν εκτελέσαμε, δεν παλέψαμε, δεν βγήκαμε ποτέ εκεί έξω να κάνουμε αυτά που μπορούμε πραγματικά. Στην EuroLeague πρέπει να παλεύεις, ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια σου. Δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά κι έτσι η Φενέρ βρήκε αυτοπεποίθηση, ένιωσε άνετα κι έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδό της. Απλά τα πράγματα».

Ο Ρίβερς και το 0/8 από τα 4άρια

Παρεμπιπτόντως, ο Αμερικανός ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό ωστόσο χθες (19/1) χάθηκε στη μετριότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Φενέρμπαχτσε έκλεισε την τρίτη περίοδο στο υπέρ της 60-45 ενώ ο Ρίβερς μέτρησε μόλις 2 πόντους με 2/2 βολές, 0/3 δίποντα και 0/2 τρίποντα ως εκείνο το σημείο! Πάμε και στα 4άρια του Παναθηναϊκού απέναντι στους Τούρκους όπου ο Νίκολς, ο Γκέιμπριελ και ο Φώτσης είχαν μαζί 0/8 σουτ εντός πεδιάς ως το 30'! Για την ακρίβεια, ο Νίκολς είχε 0/1 δίποντο και 0/1 τρίποντο σε 13:33, ο Γκέιμπριελ πέτυχε 1 πόντο με 1/2 βολές, 0/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο σε 17:49 ενώ ο Φώτσης πρόσθεσε 1 πόντο με 1/2 βολές και 0/3 δίποντα σε 10:33!

«Μεγάλο» διπλό; Αγνοείται!

Πλέον ο Παναθηναϊκός έχει ρεκόρ 2-7 μακριά από το ΟΑΚΑ. Έφυγε, μεν, με το διπλό από το Μπάμπεργκ και το Μιλάνο ωστόσο ηττήθηκε στην Κωνσταντινούπολη (δις), τη Μόσχα, τη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη, το Καζάν και το Φάληρο. Σε ό,τι αφορά τη Φενέρμπαχτσε, οι Τούρκοι μετρούσαν τέσσερις ήττες στα προηγούμενα έξι παιχνίδια τους στη regular season, είχαν το ίδιο ρεκόρ με τους «πράσινους» (10-7) ενώ υποχρεώθηκαν να παίξουν χωρίς τον Έκπε Γιούντο, ο οποίος τραυματίστηκε στη γάμπα λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ! Ήταν, ίσως, η ευκαιρία του Παναθηναϊκού να φύγει με το διπλό από μια πολύ δύσκολη έδρα, βελτιώνοντας έτσι τη θέση του στην κατάταξη και κάνοντας το 2-0 στα παιχνίδια με τη Φενέρμπαχτσε, έχοντας πλεονέκτημα σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με τους Τούρκους λίγο πριν ολοκληρωθούν τα 2/3 της regular season.

«Δεν θα έλεγα πως ήταν η μεγάλη χαμένη ευκαιρία μας. Ήταν, απλώς, μια ήττα ενώ απομένουν άλλα 12 παιχνίδια για να τελειώσουμε την πρώτη φάση. Πρέπει να βγούμε πιο δυνατοί μέσα από αυτή τη διαδικασία και να προχωρήσουμε. Ακολουθεί μια πολύ δύσκολη εβδομάδα με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ και τον Ερυθρό Αστέρα, εκτός έδρας! Χάσαμε ένα σημαντικό παιχνίδι όμως ακολουθούν κι άλλα σημαντικά ματς. Δεν πρέπει να χάσουμε το μυαλό μας» παραδέχτηκε ο Ρίβερς στα αποδυτήρια της Ulker Sports Arena, λίγο μετά από το τέλος του ματς με τη Φενέρ. Εν τέλει, τι είναι αυτό που λείπει από τους «πράσινους» για να πετύχουν μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη; «Αυτή είναι η EuroLeague. Οι περισσότερες ομάδες προστατεύουν την έδρα τους και δεν είναι καθόλου εύκολο να κλέψεις μια νίκη. Πρέπει να παίξεις το καλύτερο μπάσκετ σου, κάτι που δεν κάναμε απέναντι στη Φενέρμπαχτσε».

Τα οκτώ ρεκόρ καριέρας του Ντουβερίογλου

Ο Αχμέτ Ντουβερίουγλου πάτησε για πρώτη φορά παρκέ στα 25" για το φινάλε της πρώτης περιόδου κι εν συνεχεία εξελίχτηκε στον x-factor της Φενέρ κόντρα στον Παναθηναϊκό! Μάλιστα ο 23άχρονος Τούρκος σέντερ συνδύασε την εμφάνισή του κόντρα στους «πράσινους» με οκτώ ρεκόρ καριέρας! Index (15), πόντοι (13), επιθετικά ριμπάουντ (4), συνολικά ριμπάουντ (4), ασίστ (1), κλεψίματα (1), κοψίματα (2) και λεπτά συμμετοχής (15). Λογικό κι επόμενο, λοιπόν, ο Ζοτς να του αφιερώσει μεγάλο μέρος των δηλώσεών του ενώ... πρόλαβε τους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου! Αφού ανέφερε ό,τι είχε να πει για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, εν συνεχεία εξήγησε πως «επειδή είμαι σίγουρος ότι θα με ρωτήσετε, θα σας πω ότι ο Ντουβερίογλου δουλεύει σκληρά κι άξιζε αυτή την ευκαιρία». Ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε ήταν ευδιάθετος ενώ ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά τον κόσμο της ομάδας του που γέμισε την Ulker Sports Arena. Πρόκειται για ένα γήπεδο με τρομερή ακουστική, όπου οι σχεδόν 12.000 φίλοι της Φενέρ δημιουργούν πανδαιμόνιο όταν... συγχρονίζονται.

Οι ομορφιές της Κωνσταντινούπολης

H αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Φενέρμπαχτσε ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γνωρίσουμε καλύτερα την Κωνσταντινούπολη το διήμερο 18-19/1, πριν από την επιστροφή μας στην Αθήνα με τις Turkish Airlines. Είναι, λοιπόν, εξακριβωμένο ότι τη μαγεία της Πόλης μπορείς να την αντιληφθείς μόνο αν μπεις στα σοκάκια της και μετά αφεθείς μέσα τους. Διότι όπως πολύ σωστά έγραψε ο συγγραφέας Μ. Καραγάτσης, «για να καταλάβεις την Κωνσταντινούπολη, πρέπει να περπατήσεις. Όχι τραμ. Όχι ταξί. Οι ομορφιές της Πόλης δεν είναι φανερές στα μάτια του βιαστικού διαβάτη. Δεν μιλάνε. Είναι διακριτικέw, κρυμμένες στα πιο απίθανα μέρη, πονηρότατα ντυμένες, πολλές φορές με τα κουρέλια της ασκήμιας και της αθλιότητας». Σε όποιο δρόμο και αν περπατήσεις, όποιο σοκάκι και αν ακολουθήσεις θα αφουγκραστείς την ιστορία τούτης της Πόλης. Ο αέρας της έχει τη μοναδική ικανότητα να σε δεσμεύει ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψεις ξανά. Αισιοδοξούμε ότι κάτι τέτοιο θα γίνει πριν από το Final Four της EuroLeague!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.