Κλείστε, κλειδώστε, φύγετε...

Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κιούσης
Κλείστε, κλειδώστε, φύγετε...

bet365

Ο Χρήστος Κιούσης γράφει για την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον τελικό κυπέλλου, που θα θυμόμαστε στο τέλος πιο πολύ για την έδρα, παρά για το αποτέλεσμα.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δύο θέματα είχε να λύσει τους τελευταίους μήνες. Τη διοργάνωση του τελικού κυπέλλου και την επιλογή ομοσπονδιακού προπονητή. Bingo.

Το θέμα προπονητή δεν το θίγω τώρα, αλλά ας ασχοληθούμε λίγο με την έδρα του τελικού.

Το final 4 της Euroleague όπως γνωρίζουμε διεξάγεται τον προσεχή Μάιο στην Κωνσταντινούπολη. Σε αυτό μπορεί να συμμετάσχουν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Φενέρ, η Γαλατά, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός ή τελοσπάντων κάποιος «φονικός» συνδυασμός αυτών. Αντιλαμβάνεστε ελπίζω το πνεύμα μου. Το συγκεκριμένο final 4 κινδυνεύει από Ρώσους χούλιγκανς, από Έλληνες χούλιγκανς, από Τούρκους χούλιγκανς, από τζιχαντιστές, από τα γεράκια του Κουρδιστάν, από γκιουλενιστές (λέμε τώρα) κλπ κλπ

Γνωρίζουμε πάντως, ότι παρά τους κινδύνους θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, γιατί εγγυώνται για την ομαλή διεξαγωγή του η διοργανώτρια αρχή, το Τουρκικό κράτος, η αστυνομία , ο στρατός, η Dogus, η Turkish Airlines κλπ κλπ

Στον ελληνικό τελικό κυπέλλου προκρίθηκαν ο Άρης και ο Παναθηναϊκός και η Ομοσπονδία πονοκεφάλιασε, λες και πρόκειται για τις ομάδες έκπληξη. Μπορεί να ζητήσει εξυπηρέτηση ο κύριος Βασιλακόπουλος από το στενό του φίλο Τζόρντι Μπερτομέου (χαχα) να γίνει ο τελικός του Αγίου Ανάμεσα, αν δεν προκριθεί ο ΠΑΟ στο final 4. Το Σάββατο μεταξύ ημιτελικών και τελικών. Αν όπως εύχομαι προκριθεί ο ΠΑΟ στην Πόλη, να του ζητήσει να οργανώσει τον τελικό αλλού η Euroleague που μπορεί, γιατί η ελληνική ομοσπονδία δεν μπορεί.

Όταν είσαι βαθύ ΠΑΣΟΚ, ακόμα και οι πιο απλές διαδικασίες πρέπει να εξελιχτούν σε Μεσανατολικό. Αν μάλιστα είσαι βαθύ και παλαιό ΠΑΣΟΚ, πρέπει να τραβήξεις τα βλέμματα πάνω σου. Να κρέμονται όλοι από τα χείλη σου, σαν να μην υπάρχει άλλος. Να νιώθεις κάτι μεταξύ Young Pope και Don Corleone, αλλά στο πιο σοσιαλιστικό. Ξέρεις, σαν πορτοκαλί Φιντέλ ένα πράγμα. Ακόμη και η κριτική και τα πυρά είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να είσαι στο επίκεντρο.

Από κοντά φυσικά Κράτος και Αστυνομία. «Α στην πόλη μας δε γίνεται...» «Γιατί δε γίνεται;» «Γιατί θα μας τη σπάσουν...Να πάτε αλλού» «Αλλού δε θα τα σπάσουν;» «Εκεί ας τα σπάσουν. Εμάς να μη μας τα σπάσουν.»

Ναι αλλά μ’αυτά και μ’ εκείνα μας τα σπάσατε. Τζιχαντιστές δεν έχουμε, βομβιστικές ενέργειες δεν έχουμε, καμικάζι αυτοκτονίας δεν έχουμε, στο «Salon de Bricolage» ευτυχώς δεν μπουκάρανε με καλάσνικοφ οπότε; Τα καλόπαιδα φοβάστε; Ονομαστικά εισιτήρια, κάμερες ασφαλείας και security σοβαρή εταιρεία δεν μπορείτε να οργανώσετε; Ε, κλείστε το μαγαζί, κλειδώστε και φύγετε. Θα δούμε ισπανικό ή ιταλικό ή τουρκικό κύπελλο, άμα θέλουμε τελικό. Αυτοί οι κουτόφραγκοι δεν ξέρουν, μέχρι και final 8 διοργανώνουν. Εμείς συνεδριάζουμε...

Υ.Γ. Ιδιοτελώς σκεπτόμενος θα σας πω ότι θέλω ο τελικός να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη. Να πάρω το γιό μου και με δυο τρεις φίλους Αρειανούς να πάω στο γήπεδο. Χειρότερα από το αλήστου μνήμης Ελληνικό δε θά ‘ναι...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.