Φενέρμπαχτσε - Παναθηναϊκός 84-63

Γιάννης Σταυρουλάκης
Φενέρμπαχτσε - Παναθηναϊκός 84-63
Ο Παναθηναϊκός... κατέρρευσε στην Ulker Sports Arena και γνώρισε βαριά ήττα από τη Φενέρμπαχτσε με 84-63! Έχασαν και τη διαφορά της νίκης στο ΟΑΚΑ οι «πράσινοι» που ήταν τραγικοί επιθετικά!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Γιάννης Σταυρουλάκης

Η αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε στην Ulker Sports Arena ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να πετύχει την πρώτη μεγάλη, εκτός έδρας νίκη του στην EuroLeague. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετρούσε τέσσερις ήττες στα τελευταία έξι παιχνίδια της στη διοργάνωση, ο Έκπε Γιούντο τέθηκε νοκ άουτ λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ λόγω τραυματισμού στη γάμπα ενώ ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στην Τουρκία με τη ψυχολογία στα ύψη έπειτα από τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Παρ' όλα αυτά, η άμυνα των «πράσινων» ήταν τρεις ταχύτητες... κάτω από την επίθεση της Φενέρμπαχτσε που προηγήθηκε με +20 (42-22) στο 15', κάλυψε τη διαφορά της ήττας στην Αθήνα (-11, 81-70) επικρατώντας με 84-63 και ανέβηκε στο 11-7 στην κατάταξη της EuroLeague, ρίχνοντας τον Παναθηναϊκό στο 10-8 κι έχοντας το πλεονέκτημα σε ενδεχόμενη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Το καταστροφικό πρώτο ημίχρονο των «πράσινων»

Ο Ντατόμε ξεκίνησε... φουριόζος για τους γηπεδούχους, κάνοντας το 19-12 στο 6:29 κι έχοντας 9 πόντους με 3/3 τρίποντα σε αυτό το διάστημα. Η Φενέρμπαχτσε έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο υπέρ της 27-16 ενώ το +11 οφείλεται, κυρίως, στην κυριαρχία των Τούρκων στη ρακέτα (10-4 τα ριμπάουντ) και στη «μοναξιά» του Σίνγκλετον (10π. με 2/3 δίπ., 2/2 τρίπ.). Οι Τούρκοι πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 44-28, έχοντας 8 επιθετικά ριμπάουντ και 5/11 τρίποντα (45%) κόντρα στον Παναθηναϊκό που έκλεισε το ημίχρονο με μόλις 11 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 8 λάθη! Το δίδυμο των Σίνγκλετον (13π.), Τζέιμς (9π.) σκόραρε το 78.5% των πόντων των «πράσινων» που δεν είχαν πλάνο στην επίθεση και στηρίχτηκαν στις ατομικές πρωτοβουλίες.

Έχασε Σίνγκλετον και διαφορά

H Φενέρμπαχτσε συνέχισε με το γκάζι πατημένο ενώ το τρίποντο του Νουνάλι από την κορυφή εκτόξευσε τη διαφορά στο +21, κάνοντας το 54-33 στο 24:25! Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός έβρισκε λύσεις στην επίθεση με τα ξεσπάσματα του Μάικ Τζέιμς, ο οποίος σκόραρε 9 πόντους στην τρίτη περίοδο ενώ ο Σίνγκλετον χτύπησε στο πόδι στο 25' κι αποχώρησε στα αποδύτηρια για εξετάσεις! Η αντίδραση του Παναθηναϊκού δεν ήλθε ποτέ, η διαφορά είχε συνεχώς αυξητικές τάσεις (74-50, 36') ενώ η Φενέρμπαχτσε έφτασε εύκολα στην 11η εφετινή νίκη της στην EuroLeague.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Φενέρμπαχτσε ήταν δυο... ταχύτητες πάνω επιθετικά ενώ ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε από τα μέσα της δεύτερης περιόδου, υποχρεώθηκε να κυνηγάει στο σκορ από πολύ νωρίς,

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Τζίτζι Ντατόμε για τους πόντους που πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο, όταν η Φενέρμπαχτσε έχτισε διαφορά ασφαλείας και ο Αχμέτ Ντουβερίογλου που εξελίχτηκε σε x-factor για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, κάνοντας ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα στην EuroLeague.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Η κακή απόδοση του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο, εκεί όπου οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ είχαν μόλις 11 ριμπάουντ αντί 19 της Φενέρμπαχτσε, 8 λάθη, 6 ασίστ και 11/27 σουτ εντός πεδιάς. Σίνγκλετον (13π.) και Τζέιμς (9π.) ήταν οι μόνοι που έδωσαν λύσεις επιθετικά εκείνο το διάστημα ενώ οι υπόλοιποι παίκτες που σκόραραν στο πρώτο μισό ήταν οι Φελντέιν (2π.), Τζεντίλε (2π.) και Καλάθης (2π.)

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Γιαν Βέσελι, ο Τζέιμς Νουνάλι και ο Κώστας Σλούκας συνέβαλαν κι αυτοί στη μεγάλη νίκη της Φενέρμπαχτσε.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Με εξαίρεση τον Τζέιμς και μερικά ξεσπάσματα του Σίνγκλετον, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες του Παναθηναϊκού

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός τα πάντα, η Φενέρ τα 13 λάθη.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Συνεργασία Σλούκα - Βέσελι με τη... γνωστή κατάληξη και το alley-oop κάρφωμα του Τσέχου για το 78-56 στα 2' για το φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 44-28, 60-45, 84-63.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.