Κρατάει τη τύχη στα χέρια του

Κρατάει τη τύχη στα χέρια του

Βασίλης Βλαχόπουλος
Κρατάει τη τύχη στα χέρια του

bet365

Ο Άρης έχασε τη δυνατότητα απευθείας πρόκρισης στα πλέι οφ του Champions League αλλά διατηρεί το πλεονέκτημα για την κατάληψη μιας θέσης στο γκρουπ των ισχυρών ενόψει της κλήρωσης των πλέι οφ της διοργάνωσης.

Το σύστημα διεξαγωγής του BCL έγινε περίπλοκο από τη στιγμή που η ΦΙΜΠΑ αποφάσισε να ανοίξει την αγκαλιά της και να δεχθεί τους… αποστάτες. Τις ομάδες δηλαδή οι οποίες αρχικά είχαν επιλέξει το Eurocup αλλά υπό τον φόβο αποκλεισμού τους από τα εθνικά Πρωταθλήματα αναγκάστηκαν να μετακομίσουν στη ΦΙΜΠΑ.

Ως γνωστόν, απευθείας πρόκριση στη φάση των «16» της διοργάνωσης εξασφαλίζουν οι πέντε πρώτοι των ισάριθμων ομίλων και οι τρεις καλύτεροι δεύτεροι. Στα πλέι οφ θα αγωνιστούν οι υπόλοιπες καλύτερες 16 ομάδες. Μόνο που θα χωριστούν σε δύο γκρουπ στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί. Στο γκρουπ των ισχυρών θα είναι οι δύο εναπομείναντες δεύτεροι, οι πέντε τρίτοι και ο καλύτερος τέταρτος.

Λόγω της πρόσφατης ήττας από τους Σκαϊλάινερς στο Nick Galis Hall, ο Άρης έχασε κάθε ελπίδα κατάκτησης της 2ης θέσης και της απευθείας πρόκρισης στους «16» του BCL. Έχει όμως την κατάσταση στα χέρια του σε ότι αφορά την ένταξή του στο γκρουπ των ισχυρών ως ο καλύτερος τέταρτος και των τεσσάρων ομίλων.

Τρία είναι τα κριτήρια. Ο αριθμός των νικών, η διαφορά πόντων κι (εφόσον χρειαστεί) η καλύτερη επίθεση. Αυτή τη στιγμή ο Άρης έχει απολογισμό 8-5 και οι ουσιαστικοί αντίπαλοι του είναι η γερμανική Λούντβιχσμπουργκ αλλά και η λιθουανική Γιουβέντους καθώς έχουν τον ίδιο αριθμό νικών. Μόνο που στο goal average ο Άρης έχει +100, η Λούνντβιχσμπουργκ +95 και η Γιουβέντους -20.

Στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας και οι τρεις αυτές ομάδες θα αγωνιστούν εκτός έδρας. Ο Άρης θα δοκιμαστεί στην έδρα της αδιάφορης και εξασφαλισμένης Μονακό. Η Λούντιβχσμπουργκ θα παίξει στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Μπεσίκτας η οποία επίσης έχει εξασφαλίσει την απευθείας πρόκριση, ενώ η Γιουβέντους θα αντιμετωπίσει στην Ιταλία την Αβελίνο η οποία θέλει την απευθείας πρόκριση.

Σε περίπτωση νίκης στο Μονακό, λογικά ο Άρης θα εξασφαλίσει τη θέση του καλύτερου τέταρτου στο γκρουπ των ισχυρών, εκτός κι αν η Λούντβιχσμπουργκ πράξει το ίδιο στην Κωνσταντινούπολη και κερδίσει με μεγάλη διαφορά ώστε να αποκτήσει το πλεονέκτημα στο goal average.

Στο ενδεχόμενο ήττας στο Μονακό, ο Άρης θα χάσει τον «τίτλο» της καλύτερης τέταρτης ομάδας σε περίπτωση που κερδίσει οποιαδήποτε εκ των Λούντβιχσμπουργκ, Γιουβέντους. Σε περίπτωση που χάσουν και οι τρεις αυτές ομάδες, τότε θα μετρήσει το goal average που σημαίνει ότι στο σενάριο της ήττας του Άρη στη Γαλλία θα πρέπει να προσέξει ώστε να μη χάσει το πλεονέκτημα που έχει στη διαφορά πόντων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα