Είναι ο Θανάσης και είναι καλά! (pics & vids)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Είναι ο Θανάσης και είναι καλά! (pics & vids)

bet365

Σύμφωνοι, το Giannis Antetokounmpo #NBAVOTE έχει γίνει trending topic ωστόσο στα σύνορα μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας, ένας άλλος Αντετοκούνμπο πανηγυρίζει ακόμα μια υπέρβαση!

Στο «M.I. Govern Andorra», οι σχεδόν 4.000 φίλαθλοι σηκώθηκαν στο πόδι! Γνώριζαν και οι ίδιοι ότι η νίκη επί της Ρεάλ Μπέτις ήταν μια ιστορική στιγμή για την ομάδα τους, σχεδόν τόσο όσο εκείνη κατά την οποία η Ανδόρα επέστρεψε στη Liga Endesa το 2014 έπειτα από 18 ολόκληρα χρόνια! Ήταν το τελευταίο εισιτήριο για το Copa del Rey που φέτος θα διεξαχθεί στη Βιτόρια, την περίοδο 16-19 Φεβρουαρίου. Η Ανδόρα, λοιπόν, θα ακολουθήσει στη Χώρα των Βάσκων τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Βαλένθια, Τενερίφη, Γκραν Κανάρια, Μάλαγα και τη διοργανώτρια Μπασκόνια διεκδικώντας το Κύπελλο του Βασιλιά ενώ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πανηγύριζε την τεράστια επιτυχία μαζί με τους συμπαίκτες του στο κέντρο του γηπέδου!

«Γι' αυτό είναι τα αδέλφια»!

Κι όλα αυτά ενώ πριν από μερικές ημέρες δήλωνε… προφητικά πως: «Ο Γιάννης ξέρει πως εγώ γράφω τη δική μου ιστορία στην Ανδόρα. Θέλει να με δει να παίζω στο Copa del Rey, εάν δεν επιλεχθεί στο All Star Game. Για αυτό είναι τα αδέλφια». Την ώρα, λοιπόν, που ο Greek Freak διεκδικεί με αξιώσεις τη συμμετοχή στη γιορτή του αμερικάνικου μπάσκετ συγκεντρώνοντας σχεδόν 1 εκατομμύριο ψήφους στη ψηφοφορία των φιλάθλων, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πέτυχε την υπέρβαση, έπειτα από ένα καλοκαίρι που είχε τα πάντα! Κλήση στην Εθνική ομάδα και αμφισβήτηση, συμμετοχή στο Προολυμπιακό τουρνουά και μεταγραφή στην Ανδόρα που τον υποδέχτηκε με ένα μεγαλοπρεπέστατο «kalos orisate».

Η επιμονή του να αγωνιστεί στο ΝΒΑ ήταν τέτοια που προτίμησε τα 25.000 δολάρια ετησίως που του πρόσφερε η παρουσία του στους Ουέτσεστερ Νικς από το να υπογράψει συμβόλαιο στην Ευρώπη, θέλοντας να δουλέψει στη θυγατρική ομάδα των Νικς και να μείνει πιο κοντά στα… ραντάρ του Φιλ Τζάκσον. Η ώρα της δικαίωσης ήλθε όταν οι Νεοϋορκέζοι του έδωσαν 10ήμερο συμβόλαιο. Ο Θανάσης αγωνίστηκε σε δυο παιχνίδια στο ΝΒΑ πριν επιστρέψει στο NBDL ενώ τον περασμένο Αύγουστο υπέγραψε στην Ανδόρα και συστήθηκε στους Ισπανούς φιλάθλους, αναλύοντας τη στάση ζωής του: «Δεν μπορώ να κοιμάμαι όλη την ημέρα και να λέω ότι θέλω να φτιάξω ένα σπίτι για την οικογένειά μου. Πρέπει να κάνω κάτι για να γίνει αυτό! Το σημαντικό είναι να ρωτάς τον εαυτό σου τι θέλεις από τη ζωή σου». Στην ίδια συνέντευξη μίλησε, επίσης, για την οικογένειά του όπου «όλοι στηρίζουμε ο ένας τον άλλο. Έτσι τα καταφέραμε. Κάναμε ό,τι ήταν απαραίτητο για να επιβιώσουμε και να έχουμε μία διαφορετική ζωή. Περισσότερο είμαι χαρούμενος επειδή αυτό είναι μία ανταμοιβή της σκληρής δουλειάς μας».


Παρεμπιπτόντως, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μίλησε για την κοινή πορεία με τον αδελφό του από τα Σεπόλια ως την κορυφαία λίγκα του πλανήτη και το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ της Ευρώπης: «Είναι σαν παραμύθι όλο αυτό που ζούμε, όλο αυτό το ταξίδι που έχουμε κάνει. Ξεκινήσαμε παιδιά από την Ελλάδα, μετά να πάμε στην Αμερική για να παίξουμε μπάσκετ. Ο Γιάννης να υπογράφει συμβόλαιο με τους Μπακς και οι τζένεραλ μάνατζερ του ΝΒΑ να λένε ότι έχει την δυνατότητα να γίνει ο καλύτερος ξένος της Λίγκας ενώ εγώ είμαι στην Ανδόρα και παίζω στην ACB. Είναι ιστορία για βιβλίο όλο αυτό». Το νέο… κεφάλαιο, λοιπόν, στο βιβλίο των Antetokounbros έχει να κάνει, ακριβώς, με τη συμμετοχή του Θανάση στο Copa del Rey! Μια διοργάνωση εφάμιλλη του Final Four της EuroLeague, όπως έχει αναφέρει παλαιότερα ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο α' γύρος της Liga Endesa ολοκληρώθηκε χθες (15/1) και η Ανδόρα τερμάτισε στην 8η θέση με ρεκόρ 9-7. Στο μεσοδιάστημα, κράτησε αλώβητη την έδρα της κάνοντας το 8/8 στο «M.I. Govern Andorra», επικράτησε της Μπαρτσελόνα (87-80) ενώ φλέρταρε με τον απόλυτο αιφνιδιασμό στη Μαδρίτη, πριν ηττηθεί εν τέλει στην παράταση με 96-92 από τη Ρεάλ! Κι όλα αυτά έχοντας στο ρόστερ τον πρώην σέντερ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, Γκιόργκι Σερμαντίνι (14.3π., 8.1ριμπ.).


Στο παιχνίδι, λοιπόν, που η Ανδόρα εξασφάλισε την πρόκριση στο Copa del Rey, ο Θανάσης έκανε season highs σε πόντους, ριμπάουντ και χρόνο συμμετοχής! Για την ακρίβεια, έμεινε στο παρκέ για 25 λεπτά, έχοντας 14 πόντους με 9/11 βολές, 1/6 δίποντα και 1/2 τρίποντα, συν 8 ριμπάουντ (6+2). Πρόκειται για τις καλύτερες επιδόσεις του στις 16 συμμετοχές του στο ισπανικό πρωτάθλημα! Ο διεθνής φόργουορντ μετράει 7 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κόψιμο μ.ό. σε 16'. Στην περίπτωσή του ισχύει το ότι η επιτυχία δεν είναι οριστική. Η αποτυχία δεν είναι μοιραία. Αυτό που μετράει είναι η δύναμη να συνεχίζεις. Ο ίδιος, άλλωστε έχει ξεστομίσει τη μεγάλη κουβέντα: «Δεν έχει σχέση όλο αυτό που συμβαίνει με το να νικάμε στο μπάσκετ, αλλά να είμαστε MVP της ζωής. Αυτό είναι το νόημα. Με ό,τι κι αν ασχολείσαι, είτε είναι μπάσκετ, ποδόσφαιρό ή αθλητισμός γενικότερα, είτε γιατρός. Έχει σχέση με το πώς προσεγγίζεις τη ζωή και πώς βλέπεις τα πράγματα».

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα