Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 67-69 (vid & pics)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 67-69 (vid & pics)
Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια νίκη στο Palau επικρατώντας της Μπαρτσελόνα με 67-69. Εδραιώθηκαν στην «τετράδα» οι Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός παρά τη σημαντική απουσία του Βασίλη Σπανούλη, βρήκε τον τρόπο να φύγει πανηγυρίζοντας από την Βαρκελώνη επικρατώντας της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα με 67-69. Οι Πειραιώτες έπαιξαν καταπληκτική άμυνα και παρά τα προβλήματα στην παραγωγικότητά τους, έμεινα ψύχραιμοι στο τέλος και πήραν το σπουδαίο αποτέλεσμα. Καταπληκτικός ο Γιώργος Πρίντεζης με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Πλέον με αυτή τη νίκη έχουν εδραιωθεί για τα καλά στην πρώτη «τετράδα» που δίνει πλεονέκτημα έδρας στο δρόμο για το Final 4.

Στην πρώτη περίοδο της αναμέτρησης η Μπαρτσελόνα προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τα mis match που δημιουργούνταν στην άμυνα του Ολυμπιακού και από την άλλη πλευρά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε δώσει εντολή για «σημάδι» στα αργά πόδια του Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Ο Έρικ Γκριν με 8 πόντους και 2 ασίστ έβαλε μπροστά τους Πειραιώτες (26-27, 15'), αλλά 6 συνεχόμενοι πόντοι του Άντε Τόμιτς έδωσαν αέρα στους γηπεδούχους με 33-27 (18').

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε ιδανικά για τους Πειραιώτες οι οποίοι με το αρχικό 5-0 σερί προηγήθηκαν (33-34, 22΄) και στη συνέχεια με 2/2 τρίποντα του Παπανικολάου και 2/2 δίποντα του Πρίντεζη αύξησε το προβάδισμα (39-44, 25'). Ο Ντομινίκ Ουότερς με 6 προσωπικούς πόντους ήταν αυτός που βοήθησε τους «ερυθρόλευκους» να διατηρήσουν το προβάδισμά τους με τον Αμερικανό να παίζει καταπληκτικά.

Στην τελευταία περίοδο οι γηπεδούχοι με σερί 8 αναπάντητων πόντων προσπέρασε και με τον Ολυμπιακό να δυσκολεύεται να σκοράρει, η Μπαρτσελόνα προσπέρασε με 64-58 (36'). Η άμυνα εκεί ήταν για τους Πειραιώτες και ο Βαγγέλης Μάντζαρης με τρίποντο μείωσε σε 64-61 (37'). Στη συνέχεια ο Γιώργος Πρίντεζης με καλάθι και ασίστ στον Μιλουτίνοφ έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό (64-65, 38') και λίγο αργότερα ο Λοτζέσκι αύξησε τη διαφορά στους 3. Ο Κόπονεν με τρίποντο ισοφάρισε, αλλά ο Μάντζαρης με 2/2 βολές και καταπληκτική άμυνα στο τέλος χάρισε τη νίκη στους Πειραιώτες.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ολυμπιακός έπαιξε αμυνάρα και στα 40΄του αγώνα ενώ στο τέλος εκμεταλλεύτηκε το άγχος και την πίεση των αντιπάλων οι οποίοι έπαιζαν με... την πλάτη στον τοίχο.

Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι σε δίποντα (38.3%-45%), είχαν 2 περισσότερα κλεψίματα (4-6) και 2 λιγότερα λάθη (11-9). Μικρή διαφορά, αλλά σε παιχνίδι που κρίνεται στο σουτ παίζουν ρόλο.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Γιώργος Πρίντεζης έπαιξε και για τον Σπανούλη μαζί. Ο διεθνής φόργουορντ σε 26:40 είχε 16 πόντους (5/10δ., 1/5τρ., 3/5β.), 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, ένα κλέψιμο, ένα κόψιμο και 2 λάθη.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Μπραντ Όλεσον σε 24:36 είχε 0/4δίποντα, 2 ριμπάουντ και ολοκλήρωσε τον αγώνα με αρνητικό ranking (-4).

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Κόπονεν ισοφάρισε με τρίποντο στου 67 πόντους. Η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να παίξει άμυνα στο τέλος ώστε να πάει το ματς στην παράταση, αλλά ο Βεζένκοβ έκανε φάουλ στο κέντρο του γηπέδου. Ο Μάντζαρης με 2/2 διαμόρφωσε το τελικό σκορ αφού η επίθεση των γηπεδούχων διά χειρός Ράις ήταν σκέτο... τουρλουμπούκι.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Σπουδαία δουλειά από τους Λοτζέσκι (11π., 3ρ., 4ασ.) και Ουότερς (8π., 2ασ.). Καθοριστικός ο Μάντζαρης με 5 πόντους στο τελευταίο τρίλεπτο.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Μπαρτσελόνα τον τρόπο που διαχειρίστηκε το ματς όταν βρέθηκε να προηγείται με 64-58.

Ο Ολυμπιακός τις πολλές χαμένες βολές (12/19), ευτυχώς οι περισσότερες στο ημίχρονο (3/9).

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Έρικ Γκριν στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτο πρόλαβε το χρονόμετρο και σουτάροντας αρκετά μέτρα πίσω από τη γραμμή των 6.75 ευστόχησε για χάρη του Ολυμπιακού.

Στην εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου ο Τζόι Ντόρσεϊ πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό κάρφωμα με το ένα χέρι.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 33-29, 54-56, 67-69

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.