Αποσύρθηκε ο Πριχιόνι! (pic & vids)

Αποσύρθηκε ο Πριχιόνι! (pic & vids)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Αποσύρθηκε ο Πριχιόνι! (pic & vids)

bet365

Ο Πάμπλο Πριχιόνι ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, σχεδόν ένα μήνα μετά από την επιστροφή του στην Μπασκόνια!

«Πάμπλο, καλωσήλθες σπίτι σου» ήταν το μήνυμα της Μπασκόνια για την υποδοχή του Πάμπλο Πριχιόνι τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο 39άχρονος Αργεντινός γκαρντ επέστρεψε στη Χώρα των Βάσκων για λογαριασμό της ομάδας με την οποία μεγαλούργησε στην EuroLeague.

Ο γηραιότερος ρούκι στην ιστορία του ΝΒΑ (σ.σ. αγωνίστηκε στις 2 Νοεμβρίου 2012 με τη φανέλα των Νιου Γιορκ Νικς, σε ηλικία 35 ετών) γύρισε στην Μπασκόνια, η οποία στο μεσοδιάστημα κυκλοφόρησε ως Κάχα Λαμποράλ και Λαμποράλ Κούτσα, κάνοντας το ντεμπούτο του στη νίκη επί της Μπαρτσελόνα, στην EuroLeague.

Για την ακρίβεια επέστρεψε ως είδωλο, ως συνδετικός κρίκος μιας ομάδας που κατέκτησε τίτλους στην Ισπανία, συμμετείχε σε τέσσερα συνεχόμενα Final Four (2005, '06, '07, '08) και σόκαρε όλη την Ευρώπη με τη νίκη της επί της ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό της Μόσχας, εκεί όπου η πολεμική μηχανή του Ντούσαν Ίβκοβιτς προκρίθηκε με το εξωπραγματικό ρεκόρ 53-1 σε όλες τις διοργανώσεις! Παρεμπιπτόντως, ο Πριχιόνι φρόντισε να ξεκαθαρίσει ευθύς εξαρχής πως η μόνη ομάδα για την οποία θα επέστρεφε στην Ισπανία ήταν η Μπασκόνια. Κάτι που τελικά έπραξε.

Σήμερα (9/1), λοιπόν, κι εντελώς αιφνιδιαστικά ανακοίνωσε μέσω ανοιχτής επιστολής την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, σχεδόν ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της απόκτησής του από τους Βάσκους!

«Το μυαλό και το κορμί μου υπαγορεύουν ότι ήλθε η στιγμή. Αποσύρομαι, λοιπόν, από το επαγγελματικό μπάσκετ. Όπως λέει ένα τραγούδι στην Αργεντινή "Όλα έχουν ένα σκοπό, όλα έχουν όλα τέλος, όλα τελειώνουν". Ούτε το μυαλό μου, ούτε το σώμα μου έχουν τη δύναμη ώστε να συνεχίσω να είμαι ανταγωνιστικός. Όλα αυτά τα χρόνια ξεπέρασα όρια που ούτε καν είχα διανοηθεί! Ήταν μια απίθανη διαδρομή. Το μόνο που μπορώ να πω πλέον είναι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΠΑΣΚΕΤ!!!! Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις πρώην ομάδες μου που με εμπιστεύτηκαν. Ειδικά την Μπασκόνια. Είναι προφανές ότι τα συναισθήματά μου είναι προφανή για αυτή την ομάδα! Έδωσα και πήρα πολλά με αυτή τη φανέλα. Ευγνωμονώ, επίσης την εθνική Αργεντινής, με την οποία βίωσα απίθανες καταστάσεις

Μπάσκετ, θα μου λείπεις για πάντα!!!».

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα