ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 68-72

Γιώργος Κούβαρης
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 68-72

bet365

Οι «πράσινοι» μπορεί να πέρασαν από την Πυλαία κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ με 72-68 ωστόσο λίγο έλειψε να κάνουν χαρακίρι, αφού είχαν βρεθεί και στο +21 στο 29’!

Αν και όλα έδειχναν ότι ο Παναθηναϊκός θα είχε ένα εύκολο απόγευμα στο κλειστό της Πυλαίας, ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε ψυχωμένος και με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να ανατρέψει το -21 του 29’ (56-35) και να διεκδικήσει τη νίκη μέχρι το τέλος.

Όμως οι «πράσινοι» κράτησαν τη νίκη στα χέρια τους και δεν έπαθαν ό,τι και στο Καζάν πριν από μία εβδομάδα φτάνοντας στην τελική επικράτηση με 72-68. Ο ΠΑΟΚ στηρίχθηκε στο τέλος στα τρίποντα, όταν και μέτρησε 7/9 σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα με αποτέλεσμα να «ροκανίσει» τη διαφορά και να βάλει… πολύ δύσκολα στον Παναθηναϊκό.

Οι Μακ Φάντεν και Σάιμπερτ ήταν εκείνοι που πήγαν να κάνουν την ζημιά στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, αλλά στο τέλος «μίλησε» η ψυχραιμία του Κρις Σίνγκλετον, ο οποίος ήταν «λίρα εκατό» από τη γραμμή των βολών, ενώ πήρε και ένα κρίσιμο επιθετικό ριμπάουντ στα 38’’ με το σκορ στο 60-65. Αμέσως ευστόχησε στις βολές (60-67) και έκανε πιο… εύκολο το έργο των «πράσινων» μέχρι το τέλος.

Ο Νικ Καλάθης ήταν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ο καλύτερος του Παναθηναϊκού, με τον Λευτέρη Μποχωρίδη να κερδίζει τις εντυπώσεις και τον Αλεσάντρο Τζεντίλε να βρίσκει τα πατήματά του έχοντας 9 πόντους με 4/7 δίποντα, 1/2 βολές, 5 ριμοπάουντ και 5 ασίστ.

Στο ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να φανεί ανταγωνιστικό στο πρώτο δεκάλεπτο με τους Σάιμπερτ και Μιλιένοβιτς, το «βάθος» του Παναθηναϊκού σε συνδυασμό με την εξαιρετική απόδοση του Νικ Καλάθη, άρχισαν να γέρνουν τη πλάστιγγα στη πλευρά του Παναθηναϊκού Superfoods. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι «πράσινοι» δυνάμωσαν στην άμυνα και με τον Μποχωρίδη να παίρνει τη σκυτάλη από τους Καλάθη (13π., 3/7δίπ., 2/4τρίπ., 4ριμπ., 3ασ. στο πρώτο ημίχρονο), Τζέιμς και άρχισαν να «χτίζουν» μια διαφορά στο σκορ.

Ο 23χρονος point guard ήταν το… επιθετικό όπλο του «τριφυλλιού» στο δεύτερο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα να τελειώσει το πρώτο μισό του αγώνα έχοντας 10 πόντους με 1/1 δίποντο, 2/2 τρίποντα, 2/2 βολές. Το ευχάριστο για τον Τσάβι Πασκουάλ σε εκείνο το διάστημα αποτέλεσε η αγωνιστική ανάταση του Αλεσάντρο Τζεντίλε με 6 πόντους (3/5 δίποντα) και 4 ριμπάουντ. Στο τελευταίο τετράλεπτο, ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ένα επιμέρους 16-2 και έκλεισε το ημίχρονο στο +15 (42-27) βάζοντας… πρόωρα τους τίτλους τέλους στο παιχνίδι.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Επειδή… μπορούσε. Αν και ο ΠΑΟΚ έκανε τη μεγάλη του προσπάθειά του στο τέλος, οι «πράσινοι» δύσκολα θα «αυτοκτονούσαν» για δεύτερη φορά σε διάστημα 10 ημερών. Αν και δεν εντυπωσίασε πάλι με την απόδοσή του, έδειξε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, ακόμα και σε μια μέτρια βραδιά.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Νικ Καλάθης ήταν σταθερός στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα έχοντας 16 πόντους με 4/10 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 2/4 βολές, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, ενώ ο Κρις Σίνγκλετον ήταν παίκτης κλειδί στο τέλος έχοντας 15 πόντους με 1/6 σουτ, 13/14 βολές και 13 ριμπάουντ!

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Τζέιμς Φελντέιν (1/9 σουτ σε 18’) από πλευράς Παναθηναϊκού και ο Αντώνης Κόνιαρης (0/4 σουτ, 3 λάθη σε 10’) από πλευράς ΠΑΟΚ.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το δεύτερο μισό του δεύτερου δεκαλέπτου. Μέχρι το 15’ το ματς ήταν οριακό με τον ΠΑΟΚ να παραμένει ανταγωνιστικός, αλλά ένα πεντάλεπτο στάθηκε αρκετό για να «καθαρίσει» ο Παναθηναϊκός το ματς. Συγκεκριμένα πραγματοποίησε ένα επιμέρους 16-2 και μετέτρεψε το «ρευστό» 26-25 σε 42-27 με τη λήξη του ημιχρόνου.

ΑΦΑΝΗΣ-«ΗΡΩΑΣ»: Ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν ο άσος στο μανίκι του Πασκουάλ για να ανοίξει η ψαλίδα της διαφοράς στο δεύτερο δεκάλεπτο και να κλειδώσει ο Παναθηναϊκός την υπόθεση της νίκης. Συνολικά πέτυχε 10 πόντους έχοντας 1/2 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 2/2 βολές.

Η ΦΑΣΗ: Η φοβερή έμπνευση του Ζάνις Πέινερς, ο οποίος χτύπησε τη μπάλα στην πλάτη σε πλάτη αντιπάλου, πήρε την… ασίστ και με κάρφωμα μείωνε σε 49-60.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός τα 17 λάθη και το 40% στα δίποντα, ενώ ο ΠΑΟΚ τα τρία πρώτα δεκάλεπτα, όταν και μέτρησε 1/13 τρίποντα!

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 27-42, 37-56, 68-72

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα