Ανακοίνωσε Τζόουνς ο Προμηθέας

Ανακοίνωσε Τζόουνς ο Προμηθέας

Κάτια Πετροπούλου
Ανακοίνωσε Τζόουνς ο Προμηθέας

bet365

Ο Προμηθέας Πατρών, στο πλαίσιο παρουσίασης του νέου του προπονητή, Βαγγέλη Αγγέλου, ανακοίνωσε και την απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ, Λάκι Τζόουνς.

Την απόκτηση του Λάκι Τζόουνς ανακοίνωσε ο Προμηθέας, στη Συνέντευξη Τύπου της ομάδας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (04/01), προκειμένου να παρουσιαστεί επίσημα ο νέος προπονητής, Βαγγέλης Αγγέλου.

Ο 23χρονος Αμερικανός έχει ενσωματωθεί ήδη στις προπονήσεις της ομάδας, ενώ είχε ξεκινήσει τη σεζόν στη γαλλική Τουλόν.

Ο 54χρονος τεχνικός δήλωσε: «Είναι ένα παιδί με γρήγορα πόδια, αθλητικότητα και καλή αντίδραση. Έχει καλές προδιαγραφές σαν παίκτης και είναι και πολύ καλός αμυντικός στην μπάλα. Μαζί με τον Μακένζι Μουρ μπορούν να δώσουν πολλές λύσεις στην περιφέρεια. Ήθελε να μπει σε ένα πρόγραμμα σαν αυτό του Προμηθέα και να δείξει την αξία του».

Όσον αφορά το νέο του πόστο στον Προμηθέα, ο κ. Αγγέλου ανέφερε: «Ευχαριστώ τον πρόεδρο για τα καλά του λόγια. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην οικογένεια του Προμηθέα. Αυτό που χρειάζεται μια ομάδα σαν τον Προμηθέα, η οποία προσπαθεί να συνδυάσει αθλητισμό και πρωταθλητισμό σε όλα της τα τμήματα, είναι το συναίσθημα. Όταν πρωτοσυζητήσαμε με τους ανθρώπους του Προμηθέα αυτό που μου ζητήθηκε είναι να εργαστούμε όλοι μαζί για να ταυτιστεί η ομάδα με τον κόσμο της Πάτρας. Θέλουμε οι φίλαθλοι να βλέπουν όμορφο μπάσκετ και μια ανταγωνιστική ομάδα μέσα στο παρκέ. Το μπάσκετ άλλωστε εκεί έχει πάει. Προτεραιότητα και στην Ευρωλίγκα και στο ΝΒΑ είναι το θέαμα. Είναι βασικό το να ταυτιστούμε με την τοπική κοινωνία. Να γίνουμε ομάδα. Αυτήν την στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο που γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Στον Προμηθέα υπάρχει δομή. Ο ένας ακούει τον άλλον και υπάρχει και φίλτρο στο τι πρέπει να γίνει. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι η προσαρμογή των παικτών. Προσαρμογή των παικτών και στην τοπική κουλτούρα, αλλά και στην συνεργασία με συμπαίκτες και προπονητές. Ο σεβασμός είναι πολύ σημαντικός. Και δίνουμε και παίρνουμε και βάζουμε κανόνες. Για όλα αυτά θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Στον ομαδικό αθλητισμό, βέβαια, δεν υπάρχει το τώρα. Είναι ρίσκο αν το συναίσθημα μπορεί να εγγυηθεί και το αποτέλεσμα».

Για το παιχνίδι με τον Κόροιβο, είπε: «Πρόκειται για έναν αγώνα που μπορεί να έχει βαθμολογική σημασία, όμως για εμάς είναι εύκολος. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και ότι πρέπει να πολεμήσουμε. Χρειαζόμαστε, όμως, και τη μπαταρία υποστήριξης του κόσμου. Ο Κόροιβος είναι μια ομάδα ρυθμού. Παίζει το μπάσκετ που παίζουν πολλές ομάδες σήμερα στην Ευρώπη. Το παιχνίδι του είναι μια μικρογραφία up tempoπαιχνιδιού. Παράλληλα, ξέρουμε ότι ο αντίπαλός μας έχει 10-12 κατοχές παραπάνω από εμάς, ενώ ρισκάρει στο σουτ. Ο ρυθμός του μπορεί να σε εκτροχιάσει ανά πάσα στιγμή. Θυμίζω επίσης ότι τα περισσότερα παιχνίδια του κρίθηκαν στον πόντο. Στην επίθεση παίζει και με διεισδύσεις και με τρίποντα, ενώ στην άμυνα εφαρμόζει πρέσινγκ, το οποίο του δίνει επιθέσεις transition στα 15΄΄. Εμείς πρέπει να μπούμε στο πνεύμα του παιχνιδιού. Δεν πλησιάζουμε τακτικά το παιχνίδι, αλλά από πλευράς αντίδρασης. Πρέπει να παίξουμε όλοι μαζί και ο ένας να καλύπτει και να στηρίζει το λάθος του άλλου. Η φιλοσοφία μου για το μπάσκετ είναι ότι ο άναρχος δεν πρέπει ποτέ να σε σοκάρει και ο δυνατός δεν πρέπει ποτέ να σε φοβίζει. Στο +20 πρέπει να είσαι ισορροπημένος και στο -20 να είσαι δυνατός».

Η ανακοίνωση για Τζόουνς:

«Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ανακοινώθηκε η απόκτηση του "Λάκι" Τζόουνς. Ο 23χρονος Αμερικανός γκαρντ βρίσκεται από την Τρίτη στην Πάτρα, έχει ήδη ενσωματωθεί στις προπονήσεις της ομάδας και το Σάββατο θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με την φανέλα του Προμηθέα κόντρα στον Κόροιβο. Ο Τζόουνς ξεκίνησε την φετινή σεζόν στο Γαλλικό πρωτάθλημα με την Τουλόν, ενώ πέρσι αγωνίστηκε στο Βέλγιο με τη Λιέγη. Εχει ύψος 1.98μ. και στο NCAA αγωνιζόταν με την φανέλα του Πανεπιστημίου Ρόμπερτ Μόρις από το 2011 έως το 2015».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα