Αυτοκτόνησε στο χειρουργείο

Αυτοκτόνησε στο χειρουργείο

Βασίλης Βλαχόπουλος Βασίλης Βλαχόπουλος
Αυτοκτόνησε στο χειρουργείο

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος διαπίστωσε τα κραυγαλέα λάθη των διαιτητών στην Πάνορμο και εξηγεί γιατί ο Νίκος Λάσκαρης θα πρέπει να νιώθει άβολα με την επιλογή της ΦΙΜΠΑ σημειώνοντας όμως και τα λάθη στα οποία υπέπεσε ο Άρης με σπουδαιότερο το… χάσμα του με τη γραμματεία.

Το επίπεδο της διαιτησίας και τα εξόφθαλμα λάθη θα πρέπει να απασχολήσουν τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Άρης. Προσωπική αίσθηση είναι ότι, ο Νίκος Λάσκαρης δεν θα πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή της (καθολικής) υποστήριξης του εγχειρήματος της ΦΙΜΠΑ υπό την έννοια ότι σε παρασκηνιακό επίπεδο δε διαφέρει πολύ από τον θεσμό που έχει βάλει στο μάτι.

Ο αγώνας στην Πάνορμο είναι… λεπτομέρεια. Προηγήθηκαν πολύ σπουδαιότερα πράγματα τα οποία ενδεχομένως να τον οδηγήσουν στην αναθεώρηση συγκεκριμένων απόψεων περί της αποφασιστικότητας και των προθέσεων της διοργανώτριας αρχής.

Εκτός κι αν εσείς διαπιστώσατε τιμωρία ομάδων και διαιτητών που επέλεξαν να μείνουν πιστοί στο μονοπάτι που χάραξε ο Τζόρντι Μπερτομέου. Δεν αποβλήθηκε καμία ομάδα από εθνικό Πρωτάθλημα και με εξαίρεση τους Έλληνες διαιτητές, οι υπόλοιποι σφυρίζουν κανονικά στις χώρες τους. Συνεπώς, οι καλοκαιρινές εξαγγελίες των στελεχών της ΦΙΜΠΑ (αποδεδειγμένα πλέον) ισοδυναμούν με φανφάρες και λόγια του γλυκού νερού. Επί του παρόντος, δεν θα μπούμε σε εμπορικά ζητήματα όπου κι εδώ η πραγματικότητα διαφέρει από τις θερινές εξαγγελίες.

Πάνω στην έκρηξη της στιγμής και μέσω των social media οι φίλαθλοι του Άρη απαίτησαν από τον κύριο Λάσκαρη να… ρίξει πόρτα στον Γιώργο Βασιλακόπουλο και να φύγει από το BCL. Μάλλον υπάρχει μια παρεξήγηση.

Ο Νίκος Λάσκαρης γνώριζε τη σύσταση της νέας διοργάνωσης πριν καν αρχίσουν οι επίσημες συζητήσεις με τους προέδρους των Λιγκών. Είχε πάρει την απόφασή του πριν συζητήσει με τον κύριο Βασιλακόπουλο και είχε καταλήξει σε εμπορική συνεργασία με τη ΦΙΜΠΑ πριν καλά-καλά αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΚΑΕ Άρης. Απλά με τον πρόεδρο της ΕΟΚ έχουν τις ίδιες απόψεις για την Ευρωλίγκα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι επηρεάστηκε σε βαθμό διαμόρφωσης απόφασης.

Έχω την αίσθηση πάντως ότι στην Πάνορμο ο Άρης κέρδισε πολλά περισσότερα σε σχέση με την απώλεια μιας νίκης. Έστω κι αν αυτή σημαίνει ότι είναι αδύνατο να διεκδικήσει τη 2η θέση, αλλά και ότι θα αγωνιστεί στα μπαράζ για πρόκριση στη νοκ άουτ φάση. Ίσως ήταν η πρώτη φορά όπου ο φετινός Άρης εμφάνισε τόσο ισχυρούς δεσμούς στο εσωτερικό του.

Ξεκινώντας από τις αντιδράσεις στη διάρκεια του αγώνα, τον τρόπο διαχείρισης της ήττας, έως και την εικόνα 5-6… μαντραχαλάδων να στέκονται όρθιοι πάνω από το κινητό τηλέφωνο του Γιάνκοβιτς, παρακολουθώντας βίντεο του αγώνα και αναλύοντας ένα πρόβλημα, όπως κάνει μια οικογένεια.

Στην Πάνορμο, ο Άρης πράγματι αδικήθηκε από τους διαιτητές αλλά στο εσωτερικό της ομάδας θα πρέπει να επικεντρωθούν στο γεγονός ότι αδίκησαν τους εαυτούς τους. Και εξηγούμαστε.

Πρώτον: Μέσα σε πέντε αγωνιστικά λεπτά, ο Άρης δέχθηκε καλάθι στο τελευταίο δευτερόλεπτο της επίθεσης από τον ίδιο παίκτη, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Στην κανονική διάρκεια ο Όρελικ έκοψε στο καλάθι, ενώ στην παράταση έριξε το σώμα του πίσω. Η ουσία είναι ότι σκόραρε και στις δύο περιπτώσεις και ο Άρης αντί να πάει στη λογική των αλλαγών, κράτησε παίκτες.

Δεύτερον: 2’25’’ δευτερόλεπτα πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, ο Σίμτσακ έκανε σκόπιμο φάουλ στον Βίντμαρ ο οποίος είχε 0/2 βολές. Ο Φιλιπόφσκι αντικατέστησε τον Βίντμαρ φοβούμενος ότι ο Άρης θα ακολουθήσει αυτή την τακτική κι έβαλε στο παρκέ τον ελαφρύ Κούλιγκ. Για τον Άρη, ο Καββαδάς που θα μπορούσε να δώσει λύσεις, είδε το υπόλοιπο από τον πάγκο. Εκτός κι αν υπήρχε φόβος επιστροφής του Βίντμαρ ο οποίος όμως είχε βγει από τον ρυθμό του.

Τρίτον: Ο Μάικλ Τζένκινς άφησε μόλις ένα δευτερόλεπτο να κυλήσει μετά τις δικές του εύστοχες βολές (77-80) κι ενώ είχε «κάλυψη» τον Ξανθόπουλο. Όπως αποδείχθηκε, αυτό το γρήγορο και ανόητο φάουλ εξοικονόμησε χρόνο στην Μπάνβιτ ο οποίος ήταν εξαιρετικά χρήσιμος γι’ αυτήν.

Τέταρτον: Η ορθότητα της ένστασης του Άρη αποδεικνύεται μέσα από το οπτικό υλικό. Ολ’ αυτά θα έπρεπε να είχαν αποφευχθεί με έναν απλό τρόπο. Να ζητούσε ο Άρης τη βοήθεια του instant replay σε πραγματικό χρόνο. Δεν το αντιλήφθηκε κανείς γιατί πολύ απλά – λόγω της απουσίας του μάνατζερ της ομάδας, Βασίλη Βουρτζούμη – είναι γυμνός και δεν έχει έστω τη στοιχειώδη επαφή με τη γραμματεία. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε διάστημα ενός μήνα δήλωσε έναν τραυματία παίκτη και ξέχασε τον υγιή και στην Πάνορμο δεν αντιλήφθηκε ότι ο χρόνος επίθεσης της Μπάνβιτ είχε εκπνεύσει πολύ νωρίτερα.

Το μπάσκετ είναι άθλημα των λεπτομερειών. Η εξασφάλιση του αμυντικού ριμπάουντ, το φάουλ στο σωστό χρόνο πλέον είναι… επιστήμη. Στην Πάνορμο ο Άρης έχασε και γιατί είχε κακή διαχείριση των λεγόμενων special moments. Σε αγωνιστικό αλλά και σε παραγοντικό επίπεδο. Παρόλο αυτά, όσο η ομάδα θα παρουσιάζει τόσο υψηλό επίπεδο συνοχής, ακόμη και στις ήττες, θα ενισχύει την αίσθηση ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες.

Επί του θέματος της ένστασης, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τον τρόπο σκέψης των «δικαστών» της ΦΙΜΠΑ. Αν δηλαδή θα ακολουθήσουν το μοντέλο της Ευρωλίγκα που «πετάει» στις ενστάσεις στον σκουπιδοτενεκέ προς αποφυγήν δημιουργίας δεδικασμένων. Να μια ευκαιρία να αποδείξει ότι πράγματι πρεσβεύει διαφορετική ιδεολογία σε σχέση με την Ευρωλίγκα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.