Μάντζαρης: «Νίκη σε ντέρμπι ακόμα και σε... φιλικό»

Αντωνία Σπανού
Μάντζαρης: «Νίκη σε ντέρμπι ακόμα και σε... φιλικό»
Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε στο gazzetta.gr για την κούραση που πήγε να... κάψει τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με την Φενέρ, στάθηκε στην σημασία των ντέρμπι , ενώ δεν παρέλειψε να στείλει και τις ευχές του.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έπαιξε ρόλο κομβικής σημασίας στο παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε για την τελευταία αγωνιστική της χρονιάς στην Euroleague καθώς ήταν εκείνος που είχε το δύσκολο έργο να περιορίσει τον Κώστα Σλούκα.

Τα κατάφερε εξαιρετικά και μίλησε στο gazzetta.gr για την κούραση που κατέβαλε τους Πρωταθλητές Ελλάδας και πήγε να τους... κάψει στο τέλος αλλά και για την συνέχεια μετά από ένα πολύ μεγάλο και θετικό αποτέλεσμα.

«Πιστεύω πως και στο τέταρτο 10λεπτο καλοί ήμασταν. Κερδίζαμε με 19 πόντους, όμως τα θαλασσώσαμε λίγο... Στην αρχή του παιχνιδιού, δείξαμε την θέληση μας, θέλαμε πάρα πολύ το ματς, βγάλαμε ενέργεια, ήμασταν παντού και πιστεύω επικρατήσαμε...

Τα τελευταία λεπτά ελέγξαμε απόλυτα το παιχνίδι.

Στο 4ο δεκάλεπτο φάνηκε πάρα πολύ η κούραση της ομάδας μας και σωματικά και ψυχικά και γι' αυτό το ματς πήγε στους 4 πόντους. Παρόλα αυτά πάλι δείξαμε χαρακτήρα και πήραμε αυτή την νίκη.

Πιστεύω θα ήταν κρίμα να χάσουμε ένα τέτοιο παιχνίδι, θα ήταν αυτοκτονία για εμάς αλλά δεν μπορείς να κερδίζεις 20 πόντους σε όλο το ματς. Αντιμετωπίσαμε μια καλή ομάδα, ξέρουν και εκείνοι από τέτοια παιχνίδια κι έτσι είναι μια χαρά είναι και η διαφορά των 9 πόντων.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την νίκη και που τελειώνουμε στην 2 θέση της κατάταξης της Euroleague στον πρώτο γύρο».

Τα ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός δεν χάνουν ποτέ τον χαρακτήρα τους και σε αυτό στάθηκε και ο Έλληνας διεθνής για το επερχόμενο παιχνίδι της Euroleague κόντρα στους «πράσινους».

Ενώ συμπλήρωσε και την άποψη του για την σημαντική ενίσχυση του Παναθηναϊκού στην μεταγραφική περίοδο.

«Αρχικά πρέπει να καθαρίσουμε λίγο το μυαλό μας αυτές τις ημέρες. Να ξεκουραστούμε, δόξα τω Θεώ, κερδίσαμε οπότε θα κάνουμε καλές γιορτές και καλή Πρωτοχρονιά. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς.

Από εκεί και πέρα έχουμε ένα ματς με τον Παναθηναϊκό. Όλοι ξέρουμε τη σημασία έχει αυτό το ματς είτε είναι για τη Euroleague είτε για το πρωτάθλημα είτε για το κύπελλο είτε σε φιλικό που λέει ο λόγος. Είναι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.

Θέλουμε να δείξουμε την ίδια αποφασιστικότητα που φανερώσαμε στο ματς με τη Φενέρ. Θα επιστρέψουν και τα παιδιά που είναι τραυματίες.

Αν εξαιρέσεις τον Ντάνι που χάνει όλη την χρονιά, θα ενσωματωθεί και ο Ντομινίκ μαζί μας, το καινούργιο παιδί, που πρέπει να το βάλουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο κλίμα της ομάδας και πιστεύω ότι αν δείξουμε την ίδια θέληση, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν».

Εμείς κοιτάμε την ομάδα μας. Σίγουρα έχει δυναμώσει ο Παναθηναϊκός αλλά επαναλαμβάνω εμείς κοιτάμε την ομάδα μας. Να είμαστε καλά και θεωρώ ότι ο καλός Ολυμπιακός δεν φοβάται κανέναν».

Τέλος, ζητήσαμε από τον Βαγγέλη Μάντζαρη να κάνει μια ευχή για το νέο έτος και εκείνος δεν μας το αρνήθηκε.

«Χρόνια Πολλά, υγεία πάνω απ' όλα παιδιά. Υγεία, τίποτα άλλο, αυτό είναι το σημαντικό πολλές φορές το έχουμε και δεν το εκτιμάμε και μόνο όταν το χάνουμε το αναζητάμε. Και περισσότερα χαμόγελα και περισσότερες χαρές σε όλους.

Υγεία και καλή επιτυχία να έχουμε στους στόχους μας. Να είμαστε ενωμένοι και οικογένεια όπως τώρα και θα πετύχουμε όσα θέλουμε».